Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиция 2013г....паралелни светове...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Експедиция 2013г....паралелни светове...

Потвърждавам, е не баш 3 пъти повече, но едно 30-50% съм бил винаги по-бавен. Тези дето са писали часовете са спринтьори.

Коментар

При нас пък макар и ние да сме от "тюфлеците" горе-долу часовете съвпаднаха.Пътеката от джипа я дават около 40мин....за нас беше час на слизане и час и половина на изкачване.Прехода по Отовишки рид ни казаха около 3.5часа...ние го ударихме за три часа и 45мин. точно.
      Имайте предвид,че...доста се мотахме да гледаме и снимаме.Обаче умората беше до болка/еле пък както ме болят коленете /.
      Ха...установих и още един факт...като спирахме за кратка почивка и не си заслужаваше сваляне на тежката раница от гърба/говоря основно за етапа на прибиране от хижата към джипа-доста стръмно изкачване с целия багаж и...ние сдали след разходката/,аз лично заставах в стойка ...Г...
      Така раницата ми отхлабваше натиска на презрамките върху гърдите и можех да си поемам въздух по-дълбоко!
      Абе...иска си тренинг....
      Поздрави!
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Както винаги - много добре написано и още по-хубави снимки.
        Само се изненадвам, че са сменили захранването на хижата - преди доста години, когато съм била там, имаше воден агрегат и цялата хижа светеше като коледна елха цяла нощ.
        А за ходенето по такива места е добре да имате туристически щеки - много помагат и слизането с тях е доста по-лесно.

Коментар

Първоначално публикуван от bgrali Преглед на мнение
          Както винаги - много добре написано и още по-хубави снимки.
          Само се изненадвам, че са сменили захранването на хижата - преди доста години, когато съм била там, имаше воден агрегат и цялата хижа светеше като коледна елха цяла нощ.
          А за ходенето по такива места е добре да имате туристически щеки - много помагат и слизането с тях е доста по-лесно.
          Много се чудих при наличието на рекичката почти до самата хижа,защо не е помислено именно за захранване с воден агрегат/има го по много хижи като решение/.
          Така и поради малкото време на престой не стигнах да попитам нещо по въпроса.Значи...все пак е имало и работило подобно съоръжение...интересно защо сега се мъчат със соларните панели
          От доста време се каня да прегледам за щеки.Нещо среден клас,че нещо бюджета все тънък....Надявам се,че и това ще стане...
          Поздрави!
          NISSAN FOREVER

Коментар

Благоря, заведе ме в един друг свят.
            Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
            0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Първоначално публикуван от zoro-1 Преглед на мнение
              Благоря, заведе ме в един друг свят.
              Това беше и целта...защото и аз бях в един друг свят
              Радвам се,че поне донякъде съм успял да предам атмосферата на онова място!
              Поздрави!
              NISSAN FOREVER

Коментар

Любо, отново много добре написан пътепис, подплатен стабилно с красиви снимки!

Много съжалявам само, че не успяхме да се нагодим да пошетаме заедно в района. Разминахме се буквално за часове - ние като се качихме на Винчето червения голф и 70-ката още си бяха там. После заехме твоето "паркомясто" над Карагьол
                И аз като четях коментарите на Вертер и Ванича за пътя се бях подготвил сериозно, но в крайна сметка нищо особено не видях. Трябва да се пазят гумите само, че има бая гадни ръбове и остър камънак! Другото е по-скоро до психика.
                Ние пътя го взехме с еййй така
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_9468.JPG
Прегледи:1
Размер:114.9 КБ
ID:5526062

Прехода до хижата ни отне около час, ама имаше бая фотоспирки. После се настанихме, хапнахме и по леглата, че за другия ден бяхме с амбициозни планове.

Име:IMG_9640.JPG
Размер:68.4 КБ
ID:5526063

Така - амбициозният план беше следния: Ставане раничко, закуски, чайове и т.н. После към Раздела(Камбаните) през долината, оттам вр. Мальовица(така де - да видим Урдиния циркус от всички страни) и обратно ама през Отовишки рид. В крайна сметка до Мальовица не отдохме, защото преценихме, че с цялото моткане и фотозаснемане няма да ни стигне времето и се спряхме до Додов връх. Там се наслаждавахме на Рилския манастир докато не изскочи от нищото един германец. Та понеже бърза работа нямахме, направихме и с него един мохабет.

Име:IMG_9781.JPG
Размер:148.7 КБ
ID:5526064

После наобратно. Баирите дето преди час ги спускахме с усмивка, сега отнесоха по някоя блага дума. На Раздела вече беше пълно с хора допъплили от Сълзата, та не се бавихме много и хванахме по Отовишки рид.
                (Любо, и по залез не е подходящо времето за снимане на 7-те езера, че сянката нещо не искаше да "скача" в пропастта)

Име:IMG_9915.JPG
Прегледи:2
Размер:184.3 КБ
ID:5526066

Останахме горе, пленени от простора, хрупащи ядки, да обсъждаме бъдещи маршрути чак до залез и после юруш към хижата, че на 2500м като се скрие слънцето голям клинч става

Име:IMG_9966.JPG
Размер:181.6 КБ
ID:5526065

Хижата е първата частна в България и това сякаш е оставило отпечатък. Не споделям напълно мнението на Любашки. Верно е, стопаните са много готини, ама това май е в следствие на количествата поста. Условията са силно спартански - лошо няма, но в спалните помещения е мизерия. Цените - всичко е по 3лв! Без нощувката и чая, който е левче. Но ако човек е отишъл с добро настроение и е над тези неща ще си изкара супер - мястото е УНИКАЛНО.

Както споменах докато "чилвахме" на Отовишки рид, решихме че следващата година пак ще се върнем. Искаме да направим Скакавица - Иван взов - вр. и хижа Мальовица - ЦПШ. Ама малко ни куца логистиката. Някой ако има инфо как да стигне до началната точка и после да се приберем по къщите от крайната ще се радваме да сподели с нас.
                о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Наистина за малко се разминахме,ама карай.Гледам и вие супер сте си изкарали и хубаво време сте хванали!
                  Мястото е наистина уникално по своему и въпреки всички "неудобства"...онзи вълшебен момент...онзи момент на осъзнаване и сравнение относно живота и начина по който го живеем си го има...А това е повече от всичко останало!
                  Поздрави!
                  NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                    Някой ако има инфо как да стигне до началната точка и после да се приберем по къщите от крайната ще се радваме да сподели с нас.
                    Нашата група също си задава този въпрос доста често и единственият смислен вариант, който успяхме да измъдрим е шофьорите като ни оставят в началната точка вместо да правят прехода да отидат с колите в крайната точка.Обаче на нас нещо и този начин не ни допада много и все още не сме го осъществили.

Успех в умуването и като го измислите споделете схемата.
                    Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
                    Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Ами начинът е един и наричан от Боби Мазохиста с думичката РОБ.
                      Намираш си един да ти закара колата до крайната точка,като се молиш силно да я достави цяла и без много липсващи части.
                      И понеже никой не ще да се жертва доброволно,та затова заробваш някой...
                      Успех в търсенето и да е жив и здрав Любашки,че има още много да споделя.

Коментар

Любо, добре че се намери кой да повдигне темата, иначе все я бях изтървал.

Благодаря за споделеното, и не спирай да ни радваш с подобни теми. Надобряваш - изгледах/прочетох на един дъх. Чак ми се доходи, нищо че месец преди теб също бях на Вихрен (хижата де, от програмист - толкоз).
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И аз така като Спарки, сега видях темата.
                          Прекрасен пътепис. Не съм бил по тези места, а отдавна се каня.
                          Тази тема ще ми е много добър пътеводител.
                          О899 2б2 1З2

Коментар

Е радвам се ,че ви харесва.България има уникална природа и чувството с досега на подобни местенца трудно се описва с думи и снимки.Трябва да се изживее...
                            Пожелавам го на всички!
                            Поздрави приятели!
                            NISSAN FOREVER

Коментар

Благодаря, Любо!
                              Спертнали сте мега яка разходка пък и заглавието е много на място.
                              Снимаш страхотно и можеш да предадеш впечатленията си чрез снимките.

Отовишки рид ми е една от мечтите. Искам да видя Седемте рилски езера оттам на живо.
                              Искам и да се разходя покрай Урдините езера. Надявам се някой ден да го направя.

Трябва да се организираме за един преход заедно, примерно в Родопите или Централен балкан.
                              Няма да остане незаснето място :-)

Поздрави!
                              Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
                              0888/00-55-37

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
                                Благодаря, Любо!
                                Спертнали сте мега яка разходка пък и заглавието е много на място.
                                Снимаш страхотно и можеш да предадеш впечатленията си чрез снимките.

Отовишки рид ми е една от мечтите. Искам да видя Седемте рилски езера оттам на живо.
                                Искам и да се разходя покрай Урдините езера. Надявам се някой ден да го направя.

Трябва да се организираме за един преход заедно, примерно в Родопите или Централен балкан.
                                Няма да остане незаснето място :-)

Поздрави!
                                Хаха...ти представяш ли си една обща тема с всички снимки от едно подобно мероприятие заедно...
                                Това...първа страница ще се зарежда 1 час от снимки....
                                Радвам се,че ти хареса и...наистина ще се радвам на едно съвместно мероприятие заедно!!!
                                Знаеш ли...винаги...ама винаги дори и едно и също нещо снимано през погледа и през различната гледна точка на различни хора изглежда...различно и вълнуващо!
                                Искрено се надявам да има циганско лято тази година и да мога да се насладя на златните цветове на есента....може и заедно
                                Ако имаш предложения винаги съм отворен да ги обсъдим!
                                Поздрави!
                                NISSAN FOREVER

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X