Миналата седмица Жената заяви, че и се ходи на море, не била ходила тази година - е, само два пъти
.... Дългата история - накратко - отидохме до Широка Лъка (Shiroka Laka
) за 3-4 дни и си изкарахме Чудесно като се разхождахме до Гела (не останах впечатлен), Пампорово (Ужас и Безумие и Милиони Евро Угробени в Хотелски скелети 
), Снежанка, Смолянските езера, Рожен - Обсерваторията - прекрасно място което си заслужава да се види, Смолян - Приятно Градче, Триградското ждрело, Ягодина, Доспат, Батак........
За заглавието - макар и в по-голямата си част да беше по хубави пътища - Страхотен път са направили до Доспад - Браво! Но имаше и по черно, прекрасни черни пътчета имаше навсякъде, но за съжаление не можехме да им се отдадем поради Обективни причини
. Впечатли ме и организацията от 5-10 Нисана Навара за разходка до "Орлово Око" висока скала между Ягодино и Трград с някой модификации, за съжаление нямахме време да се качим
За съжаление Не мога да се оправя с кашата в снимките (уж ги качих подред, но се разбъркаха Ужасно
) Четете описанията!

Обсерваторията на връх Рожен

2 метра огледало, 80 Тона Противотежест

Криогенно охлаждана Астро камера

Параклис на входа на обсерваторията

"Автоматични" телескопи
няма място за човек, гледат по мрежата

Добрият татко показва Слънцето на Дъщеря си - Я, планета в пламъци, беше коментара

"Тролеят на Тарзан" е с нов (за мен) маршрут, щерката се пусна два пъти, аз един

Доспат хотел Панорама - Препоръчвам Гледката и Пияната пържола
и Царската Салата

Триградското Ждрело

Отново Обсерваторията на връх Рожен

На този телефон можете да се обадите и да се договорите за нощни наблюдения!

Триградското Ждрело

Гела

Диканя

Снежанка

Пак Диканя
в Гела

Пак Снежанка

Смолянските езера

Пак Рожен

Пак Езерата

Пак Снежанка

Пак Езерата - Лифта към Снежанка

Верният "кон" който ни прекара през краткото пътуване (около 700км в планината) с Един Резервоар Бензин ~50л.) и навръщане резервата светна в Доспат и свети до София (190км!!!) и понеже нямаше Шел в Септември долях 3.9 л за страх

Пак Рожен - Поляци гледат Слънцето

За заглавието - макар и в по-голямата си част да беше по хубави пътища - Страхотен път са направили до Доспад - Браво! Но имаше и по черно, прекрасни черни пътчета имаше навсякъде, но за съжаление не можехме да им се отдадем поради Обективни причини

За съжаление Не мога да се оправя с кашата в снимките (уж ги качих подред, но се разбъркаха Ужасно

Обсерваторията на връх Рожен
2 метра огледало, 80 Тона Противотежест

Криогенно охлаждана Астро камера

Параклис на входа на обсерваторията
"Автоматични" телескопи

Добрият татко показва Слънцето на Дъщеря си - Я, планета в пламъци, беше коментара

"Тролеят на Тарзан" е с нов (за мен) маршрут, щерката се пусна два пъти, аз един

Доспат хотел Панорама - Препоръчвам Гледката и Пияната пържола

Триградското Ждрело
Отново Обсерваторията на връх Рожен
На този телефон можете да се обадите и да се договорите за нощни наблюдения!
Триградското Ждрело
Гела
Диканя

Снежанка
Пак Диканя

Пак Снежанка
Смолянските езера
Пак Рожен
Пак Езерата
Пак Снежанка
Пак Езерата - Лифта към Снежанка
Верният "кон" който ни прекара през краткото пътуване (около 700км в планината) с Един Резервоар Бензин ~50л.) и навръщане резервата светна в Доспат и свети до София (190км!!!) и понеже нямаше Шел в Септември долях 3.9 л за страх

Пак Рожен - Поляци гледат Слънцето
Коментар