Здравейте, днес минахме по маршрута от темата на Борис Хаджиценев (bob4oo) , като първоначалния замисъл беше, че ще се присъединим към експедицията , но тъй като бяха избързали с програмата вместо в събота бяха минали по маршрута в петък следобед (благодарности на Борис, че след като успя да се свърже с групата на експедицията се обади и каза какво е положението, защото аз не можах да се свържа с тях). За мое огромно съжаление в петък нямаше как да съм на линия и не успях да се запозная с участниците и да покараме, но нищо догодина живот и здраве...
Между другото през цялото време си мислех за това, че вчера по пътя по който се движим е минал "конвой" от 10 джипа, усещането беше някак странно... (не мога да го опиша) много ми се щеше и аз да съм част от групата.
Започвам да пиша по същество, че нещо се отплеснах.
Движехме се по маршрута-Благоевград - Якоруда - Трещеник - Нехтеница - Взивен склад - Грънчерска река- Пункт Ропалица - Пункт Врановища - Дженем Дере- Пункт Гурдеви Скали - Река Леевщица - Спортното Градче Белмекен - Яз. Белмекен- Блаца - Блацешка Река - Река Черна Места - МВЕЦ Черна Места -Рибарниците(за рибарниците се отбихме допълнително, че единият от тях е на водача ни и трябваше да огледаме
)- Якоруда
Спираме още на асфалта преди Якоруда за снимка:

Минахме през Якоруда да вземем един приятел на баща ми и тръгнахме нагоре.
Нехтеница:

Ето я и Ферозката:

Започва се с панорамите, колкото по-високо отиваме толкова по-невероятно красиви стават:

По-близък план:

При тази гледка направо онемях:

Кончета:

От по-близо:

Това е в следствие на наводнението:

Красотата е навсякъде

Като си минавахме покрай овчарниците, приятелят на баща ми се провикна(каза някакво име, но не го запомних) и от едната постройка излезе една жена.Поговорихме си малко и питахме дали вчера от тук са минавали някакви джипове.
Жената каза - "Охо много"
Тъкмо се натоварихме отново в колата и тя изтърча до овчарника и ни даде едно парче сирене, въпреки че ние първоначално се дърпахме. Разбира се ние не останахме длъжни и се отблагодарихме на жената с праскови и вафли.

Малко снимки на машината, че да не се сърди:

Ще продължа утре, че стана късно, а има доста да се разказва още.....

Започвам да пиша по същество, че нещо се отплеснах.

Движехме се по маршрута-Благоевград - Якоруда - Трещеник - Нехтеница - Взивен склад - Грънчерска река- Пункт Ропалица - Пункт Врановища - Дженем Дере- Пункт Гурдеви Скали - Река Леевщица - Спортното Градче Белмекен - Яз. Белмекен- Блаца - Блацешка Река - Река Черна Места - МВЕЦ Черна Места -Рибарниците(за рибарниците се отбихме допълнително, че единият от тях е на водача ни и трябваше да огледаме

Спираме още на асфалта преди Якоруда за снимка:
Минахме през Якоруда да вземем един приятел на баща ми и тръгнахме нагоре.
Нехтеница:
Ето я и Ферозката:
Започва се с панорамите, колкото по-високо отиваме толкова по-невероятно красиви стават:
По-близък план:
При тази гледка направо онемях:
Кончета:
От по-близо:
Това е в следствие на наводнението:
Красотата е навсякъде
Като си минавахме покрай овчарниците, приятелят на баща ми се провикна(каза някакво име, но не го запомних) и от едната постройка излезе една жена.Поговорихме си малко и питахме дали вчера от тук са минавали някакви джипове.

Малко снимки на машината, че да не се сърди:

Ще продължа утре, че стана късно, а има доста да се разказва още.....
Коментар