Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Дуранкулак
Свий
X
-
От: Дуранкулак
След опресняване на спомените с Гугъл-Земя: хотелите са на север от р.Ахелой, около т. N 42*38’6.4”; E 27*38’28”. Опитах да пейстна изображението, ама не успях.
пп. Някой знае ли как се пише "градус" с малко горно кръгче в тия постинги?ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Пътуването на юг продължава. Ето няколко снимки от крайбрежието преди Поморие. Веднага се вижда, че през войната плажът е бил сериозно охраняван, но не разбрах от кого:
има удобни места за риболов и събиране на миди, и безброй птици, които очакват своя дял:
на някого толкова му е харесало, че е живял тука половин година.
една черноглава чайка ме изгледа с любопитство, преди да излети:
и една снимка за госпожиците - има кораб с алени платна, не е само в приказките!
ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Продължавам на юг. Подминавам Атанасовско езеро, което практически не съществува. Превърнато е солница, която се пълни чрез помпа с вода от морето. Естественият проток е затворен от шосето Варна-Бургас. Естественото му състояние е променено необратимо - тъжна гледка от защитена територия:
Минах транзит Бургас и спрях край езерото Вая.
Замърсяването му е ужасно. Не ми хареса и продължих на юг.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Общото наименование е Бургаски влажни зони и е действително уникално по рода си. Там се събират двете главни магистрали на прелета на птиците във всички посоки. Пълнят заради солта, но иначе там няма да изсъхне....TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО
Коментар
-
Благодаря на Трапер, че ме върна толкова години назад с фото разказа си! С плажа на с. Крапец е свързан един от най-красивите спомени в живота ми до момента - едно нощно къпане и 3 ЖИВИ делфина, които в началото ми изкараха акъла докато разбера какво става. Пак там погребах на плажа и един огромен мъртъв делфин, който не миришеше на рози... Красиви и диви места БЯХА! Бетона настъпва и на север, и много скоро от Дуранкулак до Резово ще е една огромна бетонна махала, която ще можеш да обходиш по покривите... Много тъп народ сме! Много...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнениеНа море става само в южното черноморие и в Гръцко.
Тук на север е много зле, не си струва да идвате.
А иначе темата трябва или да се изтрие, или да останат само снимки на цветя, дървета и птици, без никакъв текст. Така "поюжняването" на северното Черноморие ще се забави. Добре е, че си пропуснал Шабла, там е още по-гадно
.
ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
LZ1YBB
Коментар
-
Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение... Добре е, че си пропуснал Шабла, там е още по-гадно.
. Като отиватете към морето до Шабла, гледайте да не се набутате в шосе, което влиза в портал с охрана. Не ме пуснаха да вляза - било само за министри... Казвам им, че и аз не съм много стока, но пак не ме пуснаха...
Като стана министър, там ще е отворено за всички с джипове, произведени до 2000 година
. До тогава - само тия снимки от крайбрежието:
Коментар
-
На север си е гадно, няма нищо, ни бетон, ни хотели, ни чалга. Аз затова си и продавам парцела в Крапец, то не се живее в тая дивотия, камо ли да почиваш пълноценно на пустия плаж, пък и парите си не можеш да изхарчиш за 10 дни.
Коментар
-
ГадУрия - кат затънах преди години в блатото на Дуранкулак и чак на следващата сутрин намерих трактор да ме извади.
Засега само там е преспивал Рейнджи...
Малиии - а какви пиявици има в тва блатууууу - по една педя... Не ходете там!Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!
Коментар
-
Коментар
-
Западно от Пода е яз.Мандра. Някога е било полу-солено блато, което се е оттичало през Пода в Черно море. Било е едно от най-важните орнитологични места по Виа Понтика. През 1934 г. са коригирани някои от речните корита на реките, които се вливат в него и са направени защитни диги. През 1963 е построена стена и сега е сладководен язовир. Има много риба, но не е приятно място за разходки.
Следствие завиряването изчезват големите тръстикови масиви и е унищожена единствената в България гнездова колония на розовия пеликан.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Отново съм на път. Следваща точка - Ченгене скеле. На пътя има табела „Рибарско селище“. Би трябвало да е „защитена зона“, но южната му половина изглежда на село след „приятелски огън“:
явно прицелът е бил бескомпромисно точен, защото са разрушени отделни къщи, а по други няма и следа от атаката.
Хората от Бургас и околните села ползват брега за кратки разходки и скара:
Не обръщайте внимание на боклука наоколо - наш си е.
Накрая и няколко снимки на природата, която е „почти„ запазена, защо мястото е заблатено и по-трудно достъпно:
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар