Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко лятно настроение, дивата красота на Камчийските пясъци

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малко лятно настроение, дивата красота на Камчийските пясъци

Реших да Ви постна няколко снимки от любимото ми място на морето, омръзна ми зимата и се размечтах за лятото, реших да споделя дивните красоти на Камчийските пясъци между с. Шкорпиловци и устието на река Камчия, дано остане диво и непокътнато дълги години, но това е друга тема. Почвам с снимките:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:138.7 КБ
ID:6002325Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Размер:139.6 КБ
ID:6002326Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.jpg
Размер:160.0 КБ
ID:6002327Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4.jpg
Размер:149.2 КБ
ID:6002328Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5.jpg
Размер:156.3 КБ
ID:6002329Натиснете снимката за да я уголемите

Име:6.jpg
Размер:167.7 КБ
ID:6002330Натиснете снимката за да я уголемите

Име:7.jpg
Размер:166.5 КБ
ID:6002331Натиснете снимката за да я уголемите

Име:8.jpg
Размер:121.8 КБ
ID:6002332
    Снимките са от края на юли, началото на август, както виждате няма хора, има но са доста далеч и по малки групички като при нас с приятелката ми. Невероятно е усещането, все едно си на самотен остров, само тук си позволих да правим нудитски плаж и да имаме тен където слънце не огрява.

Име:9.jpg
Размер:100.6 КБ
ID:6002333Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10.jpg
Размер:101.1 КБ
ID:6002334
    Тук сме при река Камчия и влива се в морето, невероятна гледка, на втората снимка където виждате има паднало дърво и накацали чайки, през определено време там става островче когато реката не е пълноводна.
    Прикачени файлове

От: Малко лятно настроение, дивата красота на Камчийските пясъци

Продължавам с снимките:
    Тук вече става късния след обяд и събрах малко дърва от близката горичка, като преди това събрах една торба миди, в морето има доста подводни скали и там има много миди, та реших да запалим огън и печени миди на жар

Име:16.jpg
Размер:93.0 КБ
ID:5453651Натиснете снимката за да я уголемите

Име:18.jpg
Размер:83.1 КБ
ID:5453652Натиснете снимката за да я уголемите

Име:19.jpg
Размер:78.1 КБ
ID:5453653Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20.jpg
Размер:38.4 КБ
ID:5453654Натиснете снимката за да я уголемите

Име:21.jpg
Прегледи:2
Размер:122.4 КБ
ID:5453655Натиснете снимката за да я уголемите

Име:22.jpg
Прегледи:2
Размер:90.4 КБ
ID:5453656Натиснете снимката за да я уголемите

Име:23.jpg
Размер:100.6 КБ
ID:5453657Натиснете снимката за да я уголемите

Име:24.jpg
Размер:170.7 КБ
ID:5453658Натиснете снимката за да я уголемите

Име:25.jpg
Размер:67.2 КБ
ID:5453659Натиснете снимката за да я уголемите

Име:26.jpg
Размер:48.5 КБ
ID:5453660Натиснете снимката за да я уголемите

Име:27.jpg
Размер:94.5 КБ
ID:5453650 Разпалих огънчето, боднах една вилица на парче дърво, посрещнахме красивия залез, мидите станаха супер и с ледена биричка от хладилната чанта и горящия огън, си казах, какво му трябва повече на човек . Пожелавам Ви и на Вас колеги, такива приятни емоции на нашите дивни красоти на милата ни родина!
    Последно редактирано от Еделвайс; 13-02-13, 10:04.

Коментар

СТРАХОТНО МЯСТО !

Коментар

НЕВЕРОЯТНО СУПЕР

Коментар

Красота!
          Благодаря за споделянето.
          0осем9осем7шест0осем7едно
          Миро

Коментар

Много приятно и все още със сравнително малко хора. Опасявам се, че строителството на руския комплекс ще цивилизова твърде бързо тоя разкошен плаж.
            LZ1AIV

Коментар

Няма начин, той е от другата страна на реката, а снимките са от защитената зона. В нея са проблем колите и АТВ, не руснаците. Някой деликатен да не се засегне - ама колата се оставя извън красивото място.
              За щастие оцеля доста време, явно е достатъчно жилава красота.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                Няма начин, той е от другата страна на реката, а снимките са от защитената зона. В нея са проблем колите и АТВ, не руснаците. Някой деликатен да не се засегне - ама колата се оставя извън красивото място.
                Споделям мнението на lodkar - най-големите безобразия по дюните до сега са от ATV и джиповете на "природолюбители"...

Да се надяваме, че правителствата ще озаптят строителството в поне в защитените зони по Натура 2000. Този бряг изцяло е покрит от зони BG0000100-Плаж Шкорпиловци и BG0000116-Камчия.
                Последно редактирано от trapper; 16-02-13, 16:27.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                  Абсолютно съм съгласен с Вас колега, по-рано паркирах до разбития асвалтов път под едно голямо дърво на завоя, и от там пеша през дюните, но преди това бях с кола и са ми я разбивали гадове ******, откраднати инструменти, cd-то, и счупена ключалка на багажника - 5-тата врата. От тогава с джипката по принуда я държа по-близо до плажа. Но в никой случай не съм карал по самия плаж, или по дюните ей така за кеф, подкрепям напълно мнението Ви колега.
                  Последно редактирано от Еделвайс; 16-02-13, 20:29. Причина: допълване на инфо

Коментар

Много красота,много лятно настроение....Благодаря колега!
                    NISSAN FOREVER
                    -----------------------------------------------------------------------------
                    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Браво,колега,но лично аз имам лоши спомени.Бил съм там -комари,комари и пак комари.

Коментар

Невероятно място. Ходя там от дете.
                        БЛАГОДАРЯ !

Първоначално публикуван от venci tr Преглед на мнение
                        Браво,колега,но лично аз имам лоши спомени.Бил съм там -комари,комари и пак комари.
                        - зависи кога отидеш и в какво време в прочем ходил ли си по поречието на високопланинска река заобиколена от гори пред юни-юли ?

Поздрави !
                        п.п. По повод комарите една случка : Отиваме на яз. Доспат с брадчеда и една тумба приятелчета. След разпъването на палатките се заловихме за риболова. Братчеда като изявен рибар, решил да си вземе спрей против комари. Влизаме с лодката и оня се пръска от глава до пети. След има няма 5 мин. комарите станаха 1000 пъти повече, а братчеда караше благословии сеедно дърт каруцар с мента в ръка . Най-накрая започна да нарежда по майката, и повечето роднини на аптекарката от която е взел въпросното спрейче, а аз савсем случайно реших да прочета какво пише на етикета. Е... ясно беше написано: ДА СЕ НАПРЪСКА ПО НАЙ-БЛИЗКОТО ДЪРВО ИЛИ СТАТИЧЕН ПРЕДМЕТ. ПРОДУКТЪТ СЪДЪРЖА ФЕРОМОНИ ! СЛед което братчеда полетя във водата
                        Та четете упътванията

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                          Невероятно място. Ходя там от дете.
                          БЛАГОДАРЯ !

- зависи кога отидеш и в какво време в прочем ходил ли си по поречието на високопланинска река заобиколена от гори пред юни-юли ?

Поздрави !
                          п.п. По повод комарите една случка : Отиваме на яз. Доспат с брадчеда и една тумба приятелчета. След разпъването на палатките се заловихме за риболова. Братчеда като изявен рибар, решил да си вземе спрей против комари. Влизаме с лодката и оня се пръска от глава до пети. След има няма 5 мин. комарите станаха 1000 пъти повече, а братчеда караше благословии сеедно дърт каруцар с мента в ръка . Най-накрая започна да нарежда по майката, и повечето роднини на аптекарката от която е взел въпросното спрейче, а аз савсем случайно реших да прочета какво пише на етикета. Е... ясно беше написано: ДА СЕ НАПРЪСКА ПО НАЙ-БЛИЗКОТО ДЪРВО ИЛИ СТАТИЧЕН ПРЕДМЕТ. ПРОДУКТЪТ СЪДЪРЖА ФЕРОМОНИ ! СЛед което братчеда полетя във водата
                          Та четете упътванията
                          Леле това си е направо за тема - Бисери . Инак на Камчийските пясъци си има комари, но се появяват когато почва залеза, но запаления огън от дима ги прогонва добре, инак като се прибирахме после през дюните до джипката, живи ни изядоха комарите

Коментар

Преди години бяхме на бунгало близо до реката-комарите направо ни обезкостиха!След 2-3 год пак в бунгало но на по- проветриво място близо до брега на морето-рахат!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X