Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръки за маршрут през Средна гора ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Препоръки за маршрут през Средна гора ?

Не знам нали ще можеш да минеш през "долината на смъртта". Дават го да вали. Пътеката е с много шума и ако е мокро много хлъзга. Не ти го препоръчвам.
    Препоръката ми е като тръгнеш от х.Средногорец към х. Чивира на около 1 км. има У разклонение. Наслагал съм табели. Хвани левият път.Приблизителни координати N42o35'54.2'' E24o30'26.5'' Оттам покрай реката, ако имаш навигация хвани пътя надясно за вр. Алексица. Приблизителни координати N42o35'33'' E24o32'39''. Има мост. Трудно се вижда сега през шумата. И оттам вече се спусни към х. Фенера.
    Разпитай подробно Ицо - хижарят на х. Средногорец.
    Другият ти вариант е да слезеш по-надолу по пътя към с. Каравелово, оттам има отбивка в дясно за пионерския лагер и излизаш на същият път за Хисаря, но малко по-ниско от х. Фенера. Приблизителни координати N42o35'45.07'' E24o34'51.55''
    Успех с пътуването
    Последно редактирано от alex_bg777; 26-10-12, 15:50.
    LZ1AID

Коментар

Благодаря за напътствията, но по това време вече бях напът и чак сега ги чета.

Стана екшънът :-)
      На първо място искам да кажа, че денят не стига за такъв преход. Множко идва. Няма време за повечко почивка или да се покефиш на някоя приятно място. Под постояненно напрежение и надпревара с часовника.
      По тъмно сутринта започнахме да катерим, цял ден каране с почивки не повече от по 5 минути, 1 час загубен в Панагюрище и чак след 21 часа вечерта пристигнахме в Карлово.
      Маршрутът излезна около 200км от които 130-140 бяха по черно.

Загубих около час на малко преди средата на маршрута (Панагюрище) - разбих каре на задния кардан или тампон на скорости (още не съм сигурен). Появиха се зверски вибрации и повече от 30км/ч по равно и 15км/ч на изкачване нямаше как да карам.
      Опитах се да го сменим бързо в Панагьщрище, но първо не разбрах какъв е точно проблемът, второ сервизите излезнаха обедна почивка и за капак единственият човек живеещ в града и разбиращ от джипки (Паджеровод), към който ме насочиха и чийто номер ми намериха други колеги от форума се оказа плътно на работа до 17 часа същия ден.

Трябваше или да се откажем от разходката и то преди да е почнала интересната и най-красива част или да карам така. Избрах второто
      Джипът издържа и току що ни прибра след 3,5 часа времеетраене по подбалканския път Карлово-София.

Та първоначалния маршрут го изпълних на 85-90%.

Тръгнахме към 7 часа от язовир Огняново и слезнахме в Илинден/Каменица.
      Оттам спуснах до Петрич
      През планината слезнахме в Оборище/Панагюрище.
      После бавно, бавно изкатерих до Панагюрски колонии и през местността Манзул спуснахме в Копривщица.
      По план се надявах най-късно да сме в Копривщица в 14 часа, но пристигнахме в 15:30 часа.
      Качихме през един супер гаден път до връх Богдан. Път , който навигацията ни представи като основен, но който явно не се ползва от няколко години. Имаше ерозия , дупки по 1,50 метра. Клони, свлечени камъни.., добре , че не беше мокро, защото гумите минаваха само на 15 см от дупките, а лебедка нямам.
      Та на връх Богдан бяхме около 16:30 или 17 часа.
      Оттам зад него напът към разклона за хижа Средногорец и Чивира.
      За Фенера и Долината на смъртат беше вече решено, че няма да е днес. Нито джипа беше на 100% здрав, нито имахме време.
      За сметка на това минах и през двете хижи и Чивира и Средногорец и погледахме залеза от връх малък Богдан.
      Изцяло по тъмно спунахме през Каравелово.
      Този път няма да го забравя. Направо откачих. Нямаше свършване.
      Не знам колко км е, но бих заложил твърдо над 20км, все едно и също. Какво беше това чудо.....Скали отляво, дере отдясно, камънаци и си виждаш само осветеното от фаровете.

Все пак се радвам, че направих разходката въпреки липсата на идеаални условия и липса на достатъчно време от светлата част на деня.
      Същинска Средна гора е уникално красиво място!!!!
      Страшно ми хареса и направих доста фотоси. Тия дни ще ги пусна под формата на разказ.

Благодаря още веднъж на участвалите в темата.
      Последно редактирано от verter; 28-10-12, 18:23.
      Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
      0888/00-55-37

Коментар

Направи ли репортажчето, защото съм нетърпелив да видя как се е получило.

Коментар

Да, ето го: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=153969
          Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
          0888/00-55-37

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X