Четири почивни дни, залязващо лято и копнеж за още едно пътуване...какво друго да стане освен набързо да сложите по една блузка, пуловерче и да изчезнете.
Днес е трудно да отсееш комерсиализма от истински стойностните гледки. Аз все още успявам да го правя. Абстрахирам се до колкото мога.
Има значение как ще се настроиш...от къде ще погледнеш и колко време ще гледаш.




Има значение и какво ще гледаш.

1300 години...

Не бързаш...



Чинари...


Мост...

Мъка...

1014та година, с.Ключ...



После мълчаливо извивате към:

Прекрасно място...абстрахирайте се от комерса.


В дясно, по посока прехвалената Кордопулова къща един човек пече чушки. Тъкмо вече си тръгвате изморени. Как точно го заговаряте не е ясно, но слушате внимателно разказа.
А той е за Широка мелнишка, Пресвета Стойна, пясъчник и една 300 годишна изба.
Неусетно намирате сили да качите пътеката до избата.


По залез е но е горещо и сухо, а вътре е хладно и...



Хващат ви разговорите между клиентите и сервитьора. Поглеждате ги. Всички излъчват жажда.
Четири сорта, четири чаши...

Отпивате и звуно млясвате..."Ужас!" чувате се да казвате и пак отпивате. Другите ви поглеждат разбиращо и също отпиват.
После надолу хващате по широкия път, защото ви е хванало от една само чаша. Бутилките в ръцете не тежат.
Една само мисъл гравитира из наситения с аромат на Широка мелнишка ум - Как да дойда за 10 дни служебно...





М-да. Пак ще дойдете по този край.
Поздрав!
Днес е трудно да отсееш комерсиализма от истински стойностните гледки. Аз все още успявам да го правя. Абстрахирам се до колкото мога.
Има значение как ще се настроиш...от къде ще погледнеш и колко време ще гледаш.
Има значение и какво ще гледаш.
1300 години...
Не бързаш...
Чинари...
Мост...
Мъка...
1014та година, с.Ключ...
После мълчаливо извивате към:
Прекрасно място...абстрахирайте се от комерса.
В дясно, по посока прехвалената Кордопулова къща един човек пече чушки. Тъкмо вече си тръгвате изморени. Как точно го заговаряте не е ясно, но слушате внимателно разказа.
А той е за Широка мелнишка, Пресвета Стойна, пясъчник и една 300 годишна изба.
Неусетно намирате сили да качите пътеката до избата.
По залез е но е горещо и сухо, а вътре е хладно и...
Хващат ви разговорите между клиентите и сервитьора. Поглеждате ги. Всички излъчват жажда.
Четири сорта, четири чаши...
Отпивате и звуно млясвате..."Ужас!" чувате се да казвате и пак отпивате. Другите ви поглеждат разбиращо и също отпиват.
После надолу хващате по широкия път, защото ви е хванало от една само чаша. Бутилките в ръцете не тежат.
Една само мисъл гравитира из наситения с аромат на Широка мелнишка ум - Как да дойда за 10 дни служебно...
М-да. Пак ще дойдете по този край.
Поздрав!
Коментар