Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рилските езера, екология, обществен транспорт, нова мода... Забравете!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Рилските езера, екология, обществен транспорт, нова мода... Забравете!

Отварям нова тема не заради друго, ами дано някой ако търси как да отиде да не прави моите грешки. Ще пиша и на rilskiezera.bg.

... До хижа Рилски езера може най-лесно да стигнете откъм курортно селище Паничище, преминавайки през Сапарева баня с личен автомобил или с обществен транспорт. До седалковия лифт, който води до хижата, има редовна маршрутна линия от ЖП и автогарата в Дупница. ...
    Има страхотна ЖП връзка София-Дупница, тръгва в ~ 10 ч. от София. Новите влакчета, климатик, всичко точно! Пристигам, търся "редовната маршрутна линия от ЖП и автогарата в Дупница".
    Греда1! Само таксита, искат около 35 лева до лифта еднопосочно. Размисли, че три маршрута на ден са около 2000 лв. месечно приходи. 16 километра в посока, извънградско, чист въздух и природа. Лъжат, че 20 лв. е от Сапарева Баня. На гарата ме пренасочват, че имало маршрутка от Сапарева Баня до лифта. На всеки час има маршрутка от Дупница до Сапарева Баня. 1,6 лв. до там, пак всичко точно. Пристигам в Сапарева Баня и се оглеждам за транспорт нагоре. Пренасочват ме за инфо в магазина до спирката. Подсмиват ми се в магазина, размисли какво сбърках, да не съм се изцапал по челото или нещо такова. Подсмиването било щ'ото сме били обърнали магазина на информация (три удивителни)!!! В магазина има специализирана дъска с инфо за таксита и маршрутка (преднамерена, културна и целенасочена информация).
    Греда2! Дават ми телефон на маршруткаджията - само сутрин имало курсове обикновено, иначе ако се съберат хора. Размисли по прибирането. След час и половина щял да се върне, (да кажем около 14.30). Кога ще тръгне е друг въпрос. Таксита по 16 лв. в посока. Отстъпление, пътя обратно, размисли за изчерпващите се запаси от петрол, Глобалното затопляне и българската работа. Размислите спряха на екскурзии от София до лифта и обратно за 17 лв. всичко.
    Нищо му няма на Витарника, малко се заинатих за 600-те лв. годишно само за тАкси, синя зона или 1400-те лева годишно с охраняемия паркинг (пак размисли, щото вече един опит да ми я гепят). Дотук само за тАкси (колкото екскурзия до Божи Гроб), консумативите отделно. Та така, много размисли ми се събраха след новата мода-шантиклер да прескачаме змиите из къщи, щото модерно и екологично. Дано не се подлъгва друг. За екскурзията имах предвид, да не си помисли някой, че за друго...
    Последно редактирано от Rabin; 01-08-12, 18:35. Причина: Линк

От: Рилските езера, екология, обществен транспорт, нова мода... Забравете!

Тъжна история...Всичко е един хаос.

Коментар

Още размисли - ако някой пътешественик дето не знае езика - как щеше да се оправи. Не, че аз успях. Не мога да се сетя в момента кой точно пътешественик беше прескочил "туристическата" страна България. Темата е в този форум, просто не се сещам.
      п.с. На сайта за лифта има противоречиво инфо дали работи вторник и сряда. Дали са телефон, който дава свободно.
      Последно редактирано от Rabin; 01-08-12, 18:42.

Коментар

Аз исках идващата седмица да ходя на почивка на Рилските езера и да остана в някоя хижа с приятелката си, но нещо нямам желание... Най - вероятно джипа и палатката.... бахти работата

Коментар

Случката си е за журналистическо разследване,то май вече сме на максимата има телевизия има оправия!
          HONDA DOMINATOR 650
          ОРЕЛ ASTRA
          РСПБЗН-Приморско

Коментар

Първоначално публикуван от Ангел Иванов/sereco1/ Преглед на мнение
            Случката си е за журналистическо разследване,то май вече сме на максимата има телевизия има оправия!
            Аз лично на ефирните ТВ не вярвам. Сапунките по Нова и ьТВ ми додеяха. И Господарите на ефира май ги спряха. Дано не допуснем и Нета да бъде полазен от цензура и тъпа пропаганда.
            Последно редактирано от Rabin; 01-08-12, 19:20.

Коментар

Какво точно ще се разследва?!? Че тия, дето държат хижата на Рилски езера, са публикували на сайта си подвеждаща информация за наличието на редовен обществен транспорт до лифта? Или липсата на такъв транспорт?
              За второто най-вероятно има елементарна икономическа логика - няма достатъчно голям пътникопоток, няма мераклии да оперират по редовна линия. След като няма частен бизнес, който да поеме тази услуга, остава община Сапарева баня да дотира една транспортна линия за своя сметка. Ама дали хората от този град ще са навити да бъркат в джоба си за да вървят празни бусове нагоре-надолу?
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Пo белия свят ако си запазиш хотел до летището - сноват shuttle-и (бусчета) м/у хотела и летището. Безплатни са. Има и таксита за който бърза.
                Еквивалента на днешната разходка е - да ти напишат в портфолиото на хотела, че има шатъл. Да те пренасочат до друг терминал, където има шатъл. Да чакаш. Да не дойде. Да има информация, която тамошната баба с вестниците да те прати да питаш магазинера, който от своя страна да те гледа с насмешка (още един баир-будала!). И да има таксИ, което е на поне двойна на тамошната цена, при разстояние 16 км. Мислим сметката в двете посоки. Другия ден имаш самолет и трябва да разчиташ да те върнат. Освен това селището да е изконна туристическа дестинация. И знаят само техния си език (неизвестен, да кажем унгарски).
                Последно редактирано от Rabin; 01-08-12, 21:39.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  Какво точно ще се разследва?!? Че тия, дето държат хижата на Рилски езера, са публикували на сайта си подвеждаща информация за наличието на редовен обществен транспорт до лифта? Или липсата на такъв транспорт?
                  За второто най-вероятно има елементарна икономическа логика - няма достатъчно голям пътникопоток, няма мераклии да оперират по редовна линия. След като няма частен бизнес, който да поеме тази услуга, остава община Сапарева баня да дотира една транспортна линия за своя сметка. Ама дали хората от този град ще са навити да бъркат в джоба си за да вървят празни бусове нагоре-надолу?
                  Всяка подвеждаща информация не е приятна за никого,особено ако пропътуваш сумати колометри и остане излъган!
                  HONDA DOMINATOR 650
                  ОРЕЛ ASTRA
                  РСПБЗН-Приморско

Коментар

Май най-сигурно с раничката от Скакавица по туристическия маршрут. Добре че ходих по времето като се зареждаха с коне, а на Рилски езера имаше само една хижа с нарове и езерата пълни с пъстърва.
                    ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                    Е250 1998-продаден
                    Субару Пустош

Коментар

Да ти кажа това ,че не е икономически изгодно да има постоянна транспортна линия не обесмисля факта,че има информация за такава.По тази логика,да взема и да направя една реклама,че у нас в двора има архелогически находки отпреди 6 века,ама на туристите дошли да ги видят да обяснявам,че всъщност няма средства да ги изровя от земята...
                      След като икономическата ситуация е такава,ами...просто да не се обявява ,че има редовна транспортна линия и това е.Всеки да си прави сметката.
                      Другото е заблуда....
                      NISSAN FOREVER
                      -----------------------------------------------------------------------------
                      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Всяка подвеждаща информация не е приятна за никого,особено ако пропътуваш сумати колометри и остане излъган!
                        Точно пък тези от хижа "Рилски езера" и през ум не ми минава да ги защитавам. Спор няма, че са дали неточна информация, макар че те може и да възразят, защото изглежда, че транспорт все пак има, макар да не е с целодневен график.

... само сутрин имало курсове обикновено, иначе ако се съберат хора ...

Ама чак разследване да се прави ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Неправилно се изразих - транспорт има само ако се съберат някаква минимална бройка хора. А за да хванеш сутрешния - трябва да спиш в Сапарева Баня. Всичко това за 20 мин. возене.
                          Всъщност какво е БГ журналистиката днес? Манипулирани досадни "новини", гарнирани с обилно количество дебилни реклами. Не помня откога не съм поглеждал ефирна ТВ. Нито пък вестник. За атентата научаваме от чуждите медии, а после почти 1 месец само за това говорят по всички канали. Да ни затвърдят правилната позиция по въпроса.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                            Неправилно се изразих - транспорт има само ако се съберат някаква минимална бройка хора. А за да хванеш сутрешния - трябва да спиш в Сапарева Баня. Всичко това за 20 мин. возене.
                            Всъщност какво е БГ журналистиката днес? Манипулирани досадни "новини", гарнирани с обилно количество дебилни реклами. Не помня откога не съм поглеждал ефирна ТВ. Нито пък вестник. За атентата научаваме от чуждите медии, а после почти 1 месец само за това говорят по всички канали. Да ни затвърдят правилната позиция по въпроса.
                            Аз пак да попитам. За какво е темата? За неточната информация на сайта на хижата, за липсата на транспорт или просто искаш да се пооплачеш от живота по принцип?
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз пак да попитам. За какво е темата? За неточната информация на сайта на хижата, за липсата на транспорт или просто искаш да се пооплачеш от живота по принцип?
                              Kaто цяло целта ми е да предупредя останалите да не бият път бадева. Понеже търсих информация в нета преди да тръгна. Оплаквания от живота нямам, оправям се доста по-добре от мнозинството сънародници. Имам някаква органична нетърпимост когато целокупно ни правят на балъци. Просто е.
                              Е, понаписах и някои неща във връзка с новия "екологичен", "правилен" начин на мислене. Опитах на практика. Дано ми е простено! Така и така се прескачам ежедневно с една глутница по подобни съображения.
                              Последно редактирано от Rabin; 02-08-12, 10:14.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X