Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Радецки и изгубения град...

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Радецки и изгубения град...

    Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
    Благодаря, Валери!
    Аз съм една от тези бивши пионери, които ходеха по къщите да събират и предават на "Вторични суровини" хартия и старо желязо за възстановяване на кораба. Наградата ни беше двудневна екскурзия с "Радецки" от Русе до Видин с преспиване на кораба и отбиване до Козлодуй - мястото, където е слязла четата на Ботев. Беше страхотно.
    И аз!
    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

    Коментар


    • #17
      От: Радецки и изгубения град...

      Чудесна екскурзия сте си направили! Предполагам, за да се направи "кръгче" с Радецки е трябвало да има повече хора, а по снимките като че ли няма много..

      Аз последно ходих там януари 2011 и тогава Радецки беше там, където е бил заседналия шлеп - в зимния пристан. До него имаше друг кораб (може да е бил и този същия шлеп) и за да се качим на Радецки преминахме първо през палубата на другия кораб. Нямаше никой освен нашата четиричленна група и един много сладкодумен човек, който тогава явно беше нещо като домакин на музея. Той ни обясни, че кораба не е в движение, но се събират средства за неговия ремонт и ето, че това наистина е осъществено - година и половина по-късно кораба отново явно е в състояние да плава. Човека ни обясни, че в училищата в региона се събират пари за ремонта, а пък аз впоследствие разбрах, че и в училищата във Враца и главно в училище Христо Ботев са се събирали пари за това възстановяване.

      Имал съм удоволствието и да плавам с този кораб преди години на ученическа екскурзия Сега ме подсети и ще взема докато още е топло да се разходя до там да го видя, пък ако имам късмет и да се "повозя"

      Коментар


      • #18
        От: Радецки и изгубения град...

        Бяхме само двамата със съпругата ми.
        Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X