Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Каскада-джииският път" или по събирателната деривация "Грънчар".

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: "Каскада-джииският път" или по събирателната деривация "Грънчар".

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение

Дали имаш трак ?
    Не Колега, но ще ти пусна няколко изходни точки, а почти няма как да се объркаш, освен ако не си мноо дОбър.

От тук започва пътя, като асфалта свършва при стрелбището на биатлонистите, покрай което се минава от лавата му страна и от там вече е само черен път, който е чакълиран.
    http://wikimapia.org/#lang=en&lat=42...62548&z=17&m=b

а това е разклона за Грънчар
    http://wikimapia.org/#lang=en&lat=42...21850&z=17&m=b

Разстоянието м/у двете точки е 30 км.

На разклона има голяма указателна табела за хижа Грънчар, и ако идвате от Белмекен, се прави почти обратен завой на дясно покрай нея,
    а разстоянието до Грънчар е около 5 км.

На ляво, на няколкостотин метра, е месността Нехтеница, от където има прекрасен асфалтов път до Якоруда.

Относно спането, не мисля, че е удачно да се спи на палатка до Грънчар, а и дори да сте в по-ниската част, трябва да се има предвид, че времето в Рила се променя много бързо.
    Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 23-06-14, 18:41.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Джоу , благодаря за допълнителната информация! Надявам се да не съм мноо дОбър и да си намеря пътя , пък ако се изгубя ще взема да намеря некой нов, интересен , непознат път .
      Б. Бонев
      0осем88две6шест71три

Коментар

Отсечката, м/у двете точки които съм дал, въпреки наклоните е софт и става за разходка и с обикновен автомобил (без смъкнати баварци и други драг изпълнения),
        но ако сте с такъв не препоръчвам да продължите към Грънчар, защото ще ви се наложи последния километър да минете пеш, ако преди това не сте си развалили деня с разбит картер.
        Навсякъде има чешми, та и жадни няма да останете, дори и да сте забравили да вземете вода.
        Препоръчвам я на всеки, който има свободен ден и желание да се наслади на страхотни гледки и чист въздух.

Не знам дали е удачно да пиша тук, но ме интересува актуална информация за отсечката от Нехтеница/Трещеник-Семково-х.Македония,
        и ще помоля ако някой има такава да я сподели тук:
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...76#post2533676

Коментар

" Джипа е Паджеро 2 3000 бензин , само гуми сменени с 31" Дуратрак на Гудиър" --- самоцитирам се , ако последния пост се отнася до моето предходно писание. Джоу, не случайно съм сложил множество усмихнати емотикони - дано да съм грешно разбрал последния ти пост!
          Б. Бонев
          0осем88две6шест71три

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Бонев Преглед на мнение
            " Джипа е Паджеро 2 3000 бензин , само гуми сменени с 31" Дуратрак на Гудиър" --- самоцитирам се , ако последния пост се отнася до моето предходно писание. Джоу, не случайно съм сложил множество усмихнати емотикони - дано да съм грешно разбрал последния ти пост!
            Не Колега, не е към теб, за теб ще е магистрала.
            Поста ми по-скоро е пояснителен за тези които ще прочетат темата, имат желание и възможност за разходка, но нямат джип.

Коментар

Следващата година намерих директен път х.Трещеник- старата х.Семково.
              Нямам трак. Близо до Трещеник са разрушените мостове. Ако ги видите, значи сте на прав път. Държи се средата(нито най-горния път, нито най-долния).
              http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=124914

Успех.

Коментар

Да, има го и този път, но от Нехтеница се отклонявате и не слизате на Трещеник Иначе за да стигнете до Семково, сега не знам коя нова, коя стара, са тези пътищата + този по канала, но него не съм го минавал
                Легендата на цветовете
                С червеното е обозначен пътя от Белмекен, До Семково, през "Каизеровият път", през Торица и по старият път до Семково.
                Със синьото е обозначен пътя ако искате да се отбиете и до х.Трещеник и пак се включвате на Торица и отивате на Горна Станция на Мечките и Адрианов чарк
                С жълтото е нормалният и хубав път от Долна станция на Мечките до Семково, той минава през самият град Белица.
                С черното е път който съществува, но не съм го минавал и има вероятност да не може да се мине
                С оранжевото е пътя по който може да се мине, ако вече не е в укаяно състояние, май Жоро е минал по него, но той няма нищо общо с Трещеник Но за да минете по него трябва да се отбиете още от нехтеница

Прикачени файлове
                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Моята разходка приключи без никакви проблеми , с много приятни емоции и незабравими спомени от невероятната красота на Рила. Много съм благодарен на Борис Хаджиценев (bob4oo) и Джоу (x3mrjoe) за указанията! Тъй като не съм нито добър разказвач, нито добър фотограф , ще си позволя да постна само няколко клипчета , които допълват темата с информация за пътя - най-вече от разклона Нехтеница (Якоруда) - х. Грънчар - Белмекен.... до хижа Грънчар. http://youtu.be/uTiUnB4jMEA , http://youtu.be/0lvvo4AKcY8 , http://youtu.be/bcJCjc9iqQE. От Белмекен до Якоруда пътя е наистина проходим за лек автомобил , каквито видяхме по протежение на целия път.
                  Б. Бонев
                  0осем88две6шест71три

Коментар

Радвам се, че съм помогнал, само трябваше да се обадите, че сте горе да се видим Ако пак ви трябва информация или помощ, за гората, звънкайте
                    Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 28-08-14, 09:40.
                    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X