Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кръстова гора - Белинташ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кръстова гора - Белинташ

Понеже се наложи да съкратя почивката на морето а и в тия жеги не се издържаше в града, предприехме с моето семейство пътуване до Кръстова гора.
    Първоначалната ми идея беше да направим две нощувки в Кръстова гора, като разгледаме параклисите и се насладим на спокойствието.
    Събрахме багажа, и отпътувахме към крайната точка.

След двучасовото пътуване достигнахме крайната цел.

Параклисите и стълбите водещи до кръста.

Снимки от върхът на Кръстова гора. Гледката спираше дъха!!

След като разгледахме местността и параклисите, решихме да спим на поляните под самият връх.
    Надморската височина беше близо 1400м. което много ми харесваше!! Чист въздух, ниски температури и спокойствие!!

След като разпънахме бивака, а до свечеряване имаше доста време решихме да си направим разходка и да напълним малко вода.
    За по "кратко" минахме през гората. Пътят заобикаляше близо километър основният асфалтов път.

Но си имаше и своите предимства беше осеян с горски ягоди.

Вече започна да се свечерява, започнахме подготовката за лагерният огън.

Докато снимах, забелязах, че скалите които влизат в кадър са ми познати изглаждаше ми на местността Белинташ.

Веднага пуснах джипиеса - и видях, че в близост наистина е Белинташ, но за да стигна до него трябваше да заобиколя близо 70км!! След доста обстойно преглеждане на картата видях, че има черен път до с.Мостово а от там по асфалт до Белинташ. Жената малко промърмори, че пак ще правя серсемлици, но шило в торба стои ли?
    На сутринта беше отсечено, събираме багажа и по черно до Белинташ!!

Вечерта преди да тръгне ни връхлетя гръмотевична буря, силен вятър и пороен дъжд. На моменти имах чувството, че вятъра ще обърне палатката заедно с колата, но всичко се размина без инциденти!! За моя голяма радост и палатката не пропусна вода, тъкмо и беше първият тест в такива условия!

И така на сутринта поехме към Белинташ.

OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

От: Кръстова гора - Белинташ

Преди да тръгна попитах няколко човека за състоянието на черният път, но и така конкретен отговор не получих!!
    Все пак имах и задна като видя проблемни места бях решил да се върна!

След като излязох от гората, пътя минаваше точно по самото било.

Гледките които ми се откриваха, нямам думи как да ги опиша!

На места пътят беше доста тесен и стръмен, наложи се и включването на бавни-за по голяма сигурност!

Изведнъж пътят изчезна, а се движех точно по трака!! Пред мен имаше само река!! Не беше много дълбоко и реших да карам по самото корито.

Накрая стигнахме до с.Мостово и храма Св. Димитър който беше в края на черният път.

Пътят до Белинташ беше асфалт, към края малко черно!!
    Пристигнахме много бързо.

Започна изкачването до самите скали пеш.

Оставям снимките да разказват вместо мен за красотата на мястото!!

С максимален зум приближих къщичката покрай която минахме от Кръстова гора към с.Мостово

Коментар

Величествена е тази част от планината!
      Купихме земята под новият параклис в село Борово. Като застанеш на върха имаш чувството че си господаря на света.
      Разходи се до местност(или махала) Момджидан. Пътя беше някъде откъм Белинташ (не си спомням вече), спираш в селото и после около 2 часа пеш докато излезеш на платото. По средата на платото минава поток -за 1-2 дена на палатки (може и с напиване) си е върха.
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Браво, мерси за споделянето!

Коментар

Чудесно!
          Благодаря за споделеното!
          0осем9осем7шест0осем7едно
          Миро

Коментар

Екстра си е там Другия път с джипката до самия Белинташ и там да опнеш палатката.Кеф голям е!

Коментар

Еееее всеки споделя по една чудна разходка... Може ли човек да има толкова много свободно време за да се пренесе там наживо и вкуси от природата...
              Много хубаво. Смели сте да карате сами. Браво.
              Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Благодаря за споделената разходка. Чудесно е, че има такива теми като Вашата. 10х

Коментар

Мястото е райско. Снимките - супер
                  Но не бих отишъл там вече на Кръстов ден заради кебапите и кючеците...
                  Публикувайте отговор

Коментар

Благодарско за споделеното преживаване
                    Много красиво. Вярно ли, че по всички камъчета от "кръстова гора" имало кръстчета , такива разни съм ги чувал.
                    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Благодаря ,че ми припомни това невероятно място.Не видях на снимките обаче българското знаме над Белинташ.Преди две години му укрепвах обтяжките,доста се бяха разхлабили от ветровете.Дали е още там?

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
                        Благодарско за споделеното преживяване
                        Много красиво. Вярно ли, че по всички камъчета от "Кръстова гора" имало кръстчета , такива разни съм ги чувал.
                        Не е съвсем точно така...Има едно място ,където наистина въпреки,че минават и събират камъчета много хора,все пак се намират,макар и с доста оглеждане и търсене.Преди няколко години като ходихме там намерихме,дори и с мъжко лице на едно от камъчетата/разбира се..може и ние да си го уйдурдисваме.../
                        Интересен факт е...че там където се събират камъчетата тогава изведнъж ме заболя рязко толкова силно глава...направо до припадък.Виеше ми се свят и ми стана много лошо....явно съм доста грешен и святото място си оказа своето,пък знам ли...може и друго обяснение да има...
                        П.П.Между другото и други мои познати са ми споделяли същото нещо за същото място рязко им е ставало много лошо с огромно главоболие....
                        Поздрави!
                        NISSAN FOREVER
                        -----------------------------------------------------------------------------
                        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Благодарско за споделеното преживаване

Много красиво. Вярно ли, че по всички камъчета от "кръстова гора" имало кръстчета , такива разни съм ги чувал.

Доста се оглеждах, но не намерих!

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
                          Благодаря ,че ми припомни това невероятно място.Не видях на снимките обаче българското знаме над Белинташ.Преди две години му укрепвах обтяжките,доста се бяха разхлабили от ветровете.Дали е още там?
                          И аз не видях знаме!

Коментар

Ето това е плочата .Поне тя би трябвало да си е там:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P9045444-001.jpg
Прегледи:1
Размер:176.2 КБ
ID:5391859

И знамето, което беше преживяло немалко на външен вид.Жалко, че вече го няма...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P9045453.jpg
Прегледи:1
Размер:82.0 КБ
ID:5391861

Коментар

Плочата е там, но знамето го няма!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X