Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиция 2012г.-Операция Пирин-Беласица-Огражден-Родопи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Експедиция 2012г.-Операция Пирин-Беласица-Огражден-Родопи

Първоначално публикуван от Георги Гущеров - / Жокера / Преглед на мнение
    Браво момчета , много добро приключение сте си заформили. Относно планина Беласица и пътя под билото: наистина е доста каране от града до вр. Тумба са към 80-90 км. Страшно много каране наистина , но си заслужава. За съжаление вече трябват разрешителни и простотии понеже положението в планината е доста напечето и дето се казва не дават и пиле да прелети без да го разберат кой е , какъв е , какво прави там и къде е тръгнал. Аз имам щастието да карам в тази толкова стръмна и скалиста планина всяка седмица и наистина е чудесно.

П.п От връх Тумба се открива невероятна гледка: на една страна е Гърция и Бутковско езеро, на другата страна Македония и Дойранското езеро (което е на границата между Гърция и Македония, даже до колкото знам самата граница минава през средата на езерото) и на трета страна България, а ти самият заставаш на границата и едновременно си в три държави! Уникално место !!

Поздрави за хубавата експедиция !
    А можеш ли да ме светнеш,всъщност докъде по билния път може да се стигне карайки към вр. Тумба.Доста хора ми казаха,че всъщност до края/до самия връх/,не можело да се стигне с джип....
    Поздрави!
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
      А можеш ли да ме светнеш,всъщност докъде по билния път може да се стигне карайки към вр. Тумба.Доста хора ми казаха,че всъщност до края/до самия връх/,не можело да се стигне с джип....
      Поздрави!
      Последно ходих до там миналата година. С джип не може да се стигне до самия връх, понеже пътя е много лош, тесен , обрасъл с малки борчета и всякакви други храсталаци, а на едно место има паднала голяма скала !! Местото до скалата е колкото да мине мотор , не повече !! За вр. Тумба пътя е доста объркан , има една отбивка която почти не се забелязва , но от нея нататък не може да се минава вече с превозно средство на 4 гуми, аз с мотора брах ядове, какво остава за джип. Иначе ако я пропуснеш отбивката /както си мисля,че ще се случи/ по билния път може да се спре под самия връх и от там да се изкачите пеша ! За около един час предполагам че ще се изкачите !
      Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Ей това ти е ''пътя " за вр. Тумба.

Изключиелно лош ! Освен разстителността отдолу е пълно с камъни и скали !! А малко по-назад на снимката е и падналата скала, но нея не съм я снимал.

П.п Когато ходих с мотора , отиване и връщане до Тумба от Петрич ми се вързаха 170-180 км и 5 часа и 30 минути в двете посоки, като имаш впредвид ,че с мотора се придвижвам доста бързо по билния път. !!
        Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 17-07-12, 12:37.
        Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Много яко. Мерси
          LZ1ZAH

Коментар

Първоначално публикуван от Захари Коровски(Zahari007) Преглед на мнение
            Много яко. Мерси
            Няма проблеми

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Гущеров - / Жокера / Преглед на мнение
              Няма проблеми
              Е аз имах точно предвид по билния път до къде може да се стигне....явно по описанието почти под върха,което си е доста приемливо като вариант...
              Винаги съм бил далеч от мисълта,че можем да се изкатерим на самия връх с джипките.
              Поздрави!
              NISSAN FOREVER

Коментар

Не може да се стигне с джип до подножието на върха. Стига се до около 2 километра от него. От там нататък пеша.
                С джипове до точка А,ако не ги жалите до точка В. Там е споменатия разклон.
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от Валери Недялков; 18-07-12, 19:37.
                Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Първоначално публикуван от Валери Недялков Преглед на мнение
                  Не може да се стигне с джип до подножието на върха. Стига се до около 2 километра от него. От там нататък пеша.
                  С джипове до точка А,ако не ги жалите до точка В. Там е споменатия разклон.
                  Колега не мога да видя файла дето си дал понеже нямам мапсорс, но с джип може да се стигне почти до Тумба. След като се подмине разклона се продължава по главния път, който започва да слиза към македонската граница. Стига се до едно место където вдясно има една малка скала издадена напред като трамплин за водни скокове /от там имам снимки /. Ако спреш там /естествено няма отбивка и колата остава на пътя като го блокира / и се изкачиш право по хълма нагоре / не не е отвесен , но си е достра стръмен , но се катери без проблем , просто има малко повече клек / се стига до подножието на Тумба. Между самият врух Голяма Тумба и Малка Тумба / понеже са два / се образува нещо като " U " образна долинка. Там обикновенно пасат много крави. Пресичаш долинката и се изкачваш до вр. Тумба.

Е после си нямам на идея на къде ще продължиш с джип, понеже не знам и къде отива пътя , защото не съм ходил по-далече от там. Ако спрете там където ти казвам , няма място и за обръщане , така ,че си е терсене от всякаде.

П.п Това ти го казвам , защото първият път когато ходих към вр. Тумба с мотора, пропуснах отбивката и се озовах на този път под него. Изкачих се пеш по първото възвишение и видях върха, но беше на около час ходене и се отказах да отивам.

П.п.п Може спокойно да забравите за преход до Тумба с превозно средство , както и до която и да е било пирамида по граничната ивица на пл. Беласица

Има забрана за преминаване от там , та дори и разрешителни не издават. Моето не го одобриха !!!! Следователно всяко преминаване от там ще бъде наказано я с глоба /акт/ , я с закарване в ареста за изясняване на причините , какъв си , от къде си , какво правиш там, защо си там , по каква работа и т.н и т.н или с каквото там решат граничарите.

Така , че не ви съветвам да ходите там !! Поздрави !!!

Коментар

Успях да отворя трака ти и да ти кажа малко се разминава с това , което бях написал горе. Какво имам впредвид: Ти си показал пешаходната пътека ! Снимката , която съм пуснал по-горе не е от пешаходната пътека. Там е ПЪТ !! Просто не се използва от мново време и е обрасъл и има паднали скали по него.

Малко под трака ти се вижда къде вие пътя / това с уговорката , че не хващаш по отбивката / , та тоя път те води под самия връх Тумба , там където написах в горния пост !!!

Ако хванеш по отбивката и продължиш по нея / с джип е изключено ,защото не 100 ами 10000 % ще стане беля / се стига до пешаходната пътека , а от там до долинката и вр.Малка Тумба и после Голяма Тумба.

Поздрави и дано ви е полезно инфото

Коментар

Колега за мотор няма проблеми,но джип...не,благодаря! Моя трак частично минава по пътеката,защото там ми беше по интересно. На връщане минах по трасето на пътя.От горе клек,от долу камъни,дупки,тясни места. Иначе пътя е стигал до подножието на Голяма Тумба - на 300 метра от върха. от там е изключено да се продължи с ППС до върха защото цялата българска територия представлява река от морени.
                      Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Колега ето ти го пътя : Билният път постоянно вие, ту се изкачва , ту слиза. Ако го следваш точно ще излезеш там където ти казвам , че съм бил аз

Ето я скалата дето старчи като трамплин.. Селата долу са македонски

Качваш се ей там където съм аз на снимката (пеша) и тръгваш на където съм посичил с ръка...

Излизаш ей тук , и отиваш напред към пирамидата.. Понеже бяхме там за пръв път и следвахме само билния път ,се оказа , че малко сме подминали вр.Тумба .... ама това са бели кахъри . Може да се спре и по-рано на тоя път, стига да се ориентираш г-д къде се пада вр. Тумба. А там в тая долинка или каквото е там , е пълно с камъни , огромни дупки, бразда има също така, и много висока трева , нищо , че се гледа равно и лесно за каране !!

Кара се само и единствено по билния път, без да хващаш отклонения , пътеки , просеки и прочие и отиваш под върха на около час вървене пеша

Поздрави
                        Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 20-07-12, 01:37.

Коментар

Ясно....голяма красота.Жалко ,че режима е толкова затегнат там и едва ли ще имаме възможността да видим това от горните снимки с очите ти..
                          Благодаря за инфото и снимките!
                          Поздрави!
                          NISSAN FOREVER

Коментар

Много добри снимки са станали. Кофти е , че не си довършихте разходкато до край, но има за какво да се върнете. Другия път може и да попаднете на по-разбрани служители на ГП и да нямате проблеми.
                            Поздрави !

Коментар

Първоначално публикуван от dokholiday Преглед на мнение
                              Много добри снимки са станали. Кофти е , че не си довършихте разходкато до край, но има за какво да се върнете. Другия път може и да попаднете на по-разбрани служители на ГП и да нямате проблеми.
                              Поздрави !
                              Е...другия път ако трябва и разрешително ще си вадим.Само да видим кога плановете ни отново ще включват посещение на района,че реално доста далечко ни се пада .
                              Поне ако не друго...западната ни граница я обходих обстойно...по сателитната карта.....направо имам чувството,че съм бил вече там.Благодаря ти Ангеле още веднъж за съдействието и за вниманието!
                              Поздрави!
                              NISSAN FOREVER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X