Обява

Свий
Няма добавени обяви.

РОДОПИ-яз.Цанков камък и р. Буйновска-под земята и над планината

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: РОДОПИ-яз.Цанков камък и р. Буйновска-под земята и над планината

Кво пише на табелата

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Кво пише на табелата

Ако го четем подразбиране пише Девин ама ти ми прочети какво пише отзад на плочата над чешмата.
      Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Само външно съм я виждала( няколко пъти). С интерес чакам продлжението.
        Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Благодаря и аз за снимките.
          Доста внушително си изглежда.
          Само не ми стана ясно, защо не всеки би могъл да види тази стена отблизо и какви са тези КПП-та ?
          Има забрана за посещение на този обект от всеки или просто някаква процедура за предотвратяване на нещастни случаи ?

Поздрави.
          .

Коментар

Първоначално публикуван от darkrose Преглед на мнение
            Благодаря и аз за снимките.
            Доста внушително си изглежда.
            Само не ми стана ясно, защо не всеки би могъл да види тази стена отблизо и какви са тези КПП-та ?
            Има забрана за посещение на този обект от всеки или просто някаква процедура за предотвратяване на нещастни случаи ?

Поздрави.
            Ами най-вероятно заради 11.09., не се ли сещаш!
            А преди 10.11. можеха и открит лист да ти искат!
            Говоря ти дъще, сещай се снахо!

Коментар

Благодаря за снимките и разказа
              Май е нормално да не се допускат хора на такива обекти - още преди 9.11 - свързано беше нещо пак с националната сигурност. Мисля, че е нормално достъпът до язовирни стени да е силно ограничен, дори и без да са вододайни.
              Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

...величествено е!Имам намерение тази година да пообиколя Родопите и се надявам да го зърна на живо.
                HUSGVARNA 630 SMR
                PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Разполагам със снимки от задната/работната страна на стената още ненапълнен. Казвайте дали има интерес да ги публикувам тук.

Коментар

Интересно съоражение е, но с тези охрани, КПП-та, псевдо засекретяване...
                    Как по света няма проблеми такива места да са обществено достъпни, че и туристически атракции - а тук ядец?!?
                    На мен поне ми стана доста тъпичко един чичка да ме върне с думите: "Младеж, по-нататък не може да се ходи, оттук ще гледаш!"

ALEX_Z, ти предполагам си бил там по работа? Едва ли обикновен турист може да погледне във и от ръба на точно тази стена, или???

Коментар

Със 70-300 мога да гледам от където си искам до където си искам....Там в този район има една малка вец,която може да спаси всички останали,но за съжаление няма снимки поради по горните съображения !
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Малко по-темата и от мен.Стената е направена от нашия цимент Титан-Златна Панега,беше яка работа денонощно товарене на цимент и проба от всеки камион.Камиона се товареше,взимане на проба,изследване и след това тръгваше от завода.
                        Чуствам се горд а и колегите ми,че сме били част от едно голямо звено по-изпълнението на това уникално съоръжение.
                        Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img_5738.jpg
Прегледи:1
Размер:150.0 КБ
ID:5358673Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img_5739.jpg
Размер:134.6 КБ
ID:5358674Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img_5740.jpg
Размер:167.8 КБ
ID:5358675Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img_5741.jpg
Размер:113.7 КБ
ID:5358676Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img_5742.jpg
Размер:92.5 КБ
ID:5358677Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img_5743.jpg
Размер:110.4 КБ
ID:5358678Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img_5744.jpg
Размер:140.7 КБ
ID:5358679Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img_5746.jpg
Размер:152.9 КБ
ID:5358680Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img_5748.jpg
Размер:65.8 КБ
ID:5358681Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img_5749.jpg
Размер:121.3 КБ
ID:5358682Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img_5759.jpg
Размер:130.7 КБ
ID:5358683Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img_5760.jpg
Размер:96.0 КБ
ID:5358684

Коментар

За уникално направен язовир аз смятам такъв, който с минимум бетон задържа максимум вода, а не обратното...
                            В тоя има много повече "материЯл", отколкото в яз. Искър, а е само 100млн.куб.м... За сравнение "Искър" е 650...

Дали е качествено направен ще се разбере след 50 или 100 години...

Това с ограничения достъп до стената му, както и до тази на "Въча" е пълна простотия и оправдаването с любимия на янките "9/11" е меко казано... хххх
                            Представяте ли си някой да си напълни една раница с тротил и да отиде да взривява стената, която е 15-ина метра железобетон
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Не си прав,ама въобще......Бях войник във вътрешни войски ,когато някакъв ненормалник с 250 гр.тротил беше напукал язовирна стена ,та я вардихме три месеца !

п.п Аватара ми е на язовирната стена на яз.Кърджали !
                              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                              Анатолий Пейчинов o8875о9815
                              https://dvrbg.com/

Коментар

напукал е замаската отгоре
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X