Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Семейно пътешествие Варна-Сандански-Родопите- Варна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: План за семейно пътешествие Варна-Сандански-Родопите- Варна. Моля за коментар.

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
    ... Как, ще се събера във един ден за следното- Ставане на Голям Беглик, събиране на багажа, Каране до Ягодина, оставяне на багажа в хотел Ягодина(хареса ми) дотук става обед и от там нататък разглеждане на пещерата. Ще ми стигне ли деня? За Триград не говоря.Как, ще става незнам. Варянта е или Ягодина или Триград. ...
    Нямаш никакъв проблем да го събереш, стига събирането и оставянето на багажа да не ти отнемат прекалено много време.
    Защо да е "или Ягодина или Триград"?!? След като преспиш в Ягодина, нямаш никакъв проблем да минеш и през Триград на път за Смолян. Има лек черен път, който излиза точно над Триград.

А по принцип, от Ягодина до Смолян по черно са 64 км, които си се минават съвсем спокойно за под 4 часа, стига да няма много паднали дървета.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

От: План за семейно пътешествие Варна-Сандански-Родопите- Варна. Моля за коментар.

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Нямаш никакъв проблем да го събереш, стига събирането и оставянето на багажа да не ти отнемат прекалено много време.
      Защо да е "или Ягодина или Триград"?!? След като преспиш в Ягодина, нямаш никакъв проблем да минеш и през Триград на път за Смолян. Има лек черен път, който излиза точно над Триград.

А по принцип, от Ягодина до Смолян по черно са 64 км, които си се минават съвсем спокойно за под 4 часа, стига да няма много паднали дървета.
      Багажа е лесен. За това пътче от Ягодина до Триград наистина забравих, но бях чел, че имало рекичка и малко трудно се минавало или се бъркам нещо.
      На картата го има, но на гпс-са не. Ще го погледна в гугъла.

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Малинов Преглед на мнение
        Златолист - Да, Самуилова крепост - твърдо НЕ, няма нищо само змии и боклуци. Дори несъм сигурен дали някой го подържа, а и дали все още ходи някой там.
        Намери темата а...

Коментар

Борис Хаджиценев (bob4oo) благодаря за снимките.

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
            Багажа е лесен. За това пътче от Ягодина до Триград наистина забравих, но бях чел, че имало рекичка и малко трудно се минавало или се бъркам нещо.
            На картата го има, но на гпс-са не. Ще го погледна в гугъла.
            Нещо се бъркаш, а за GPS-а май нямаш правилната карта, защото на моя GPS си го има.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:yagodina-trigrad.jpg
Прегледи:1
Размер:157.9 КБ
ID:5359025

Пътчето е има-няма 8 км и не се сещам за нещо сложно по него. Рекички за форсиране няма. Само непосредствено над Триград може да е малко терсене, ако случайно се засечеш с насрещно движещ се джип, че е малко тесничко.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

От Ковачевица има черен път до местността "Баите", където като стъпите на асфалта хващате в дясно и след 5 минути сте в Сърница (вижда се и в Гугъл ърт). Това е най-прекия път и поне до преди 2 години беше "писта", защото в района нямаше дърводобив. Става малко кофти като тръгнете да спускате по северния склон към "Баите", защото се кара по стар римски път и друса малко, но е за малко и не е болка за умиране... Струва си да минете от там, първо защото е много красиво и пътя минава през девствени райони (ако се отбиеш от него в ляво или дясно, разбира се). Второ - пътя е много добър (на места скоростен). Трето - няма да се движиш по асфалта! Там всеки може... Търси актуална информация за това трасе и карай от там. Ще ти спести много време и няма да се чувствате като организирани туристи, които разглеждат природата само през стъклото на автобуса...

Поздрави
              Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 27-03-12, 03:25.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                От Ковачевица има черен път до местността "Баите", където като стъпите на асфалта хващате в дясно и след 5 минути сте в Сърница (вижда се и в Гугъл ърт). Това е най-прекия път и поне до преди 2 години беше "писта", защото в района нямаше дърводобив. Става малко кофти като тръгнете да спускате по северния склон към "Баите", защото се кара по стар римски път и друса малко, но е за малко и не е болка за умиране... Струва си да минете от там, първо защото е много красиво и пътя минава през девствени райони (ако се отбиеш от него в ляво или дясно, разбира се). Второ - пътя е много добър (на места скоростен). Трето - няма да се движиш по асфалта! Там всеки може... Търси актуална информация за това трасе и карай от там. Ще ти спести много време и няма да се чувствате като организирани туристи, които разглеждат природата само през стъклото на автобуса...

Поздрави
                Това не е ли пътят, като тръгнеш от Ковачевица и стигнеш, до моста, наляво е за "Вищерица", надясно е към "Апостолов Чарк"-"Гроба"-"Черните Бараки"-Стойчев чарк"- откъдето се хваща надясно и се отива към Сърница ????Или има директен път, от Ковачевица, към Сърница ?
                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                  Това не е ли пътят, като тръгнеш от Ковачевица и стигнеш, до моста, наляво е за "Вищерица", надясно е към "Апостолов Чарк"-"Гроба"-"Черните Бараки"-Стойчев чарк"- откъдето се хваща надясно и се отива към Сърница ????Или има директен път, от Ковачевица, към Сърница ?
                  Да това е пътя и е единствения който аз знам от Ковачевица до Сърница. Ако се завие на дясно към Безлет има опция за обиколка на едното било и пак излизане на римския път или да се продължи към Доспад, а нали идеята после е от Сърница до Беглика по черно...

Коментар

Да това е пътя и е единствения който аз знам от Ковачевица до Сърница. Ако се завие на дясно към Безлет има опция за обиколка на едното било и пак излизане на римския път или да се продължи към Доспад, а нали идеята после е от Сърница до Беглика по черно...
                    И аз знаех този, та затова питах, да няма друг....
                    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

От Ковачевица има черен път до местността "Баите", където като стъпите на асфалта хващате в дясно и след 5 минути сте в Сърница (вижда се и в Гугъл ърт). Това е най-прекия път и поне до преди 2 години беше "писта", защото в района нямаше дърводобив. Става малко кофти като тръгнете да спускате по северния склон към "Баите", защото се кара по стар римски път и друса малко, но е за малко и не е болка за умиране... Струва си да минете от там, първо защото е много красиво и пътя минава през девствени райони (ако се отбиеш от него в ляво или дясно, разбира се). Второ - пътя е много добър (на места скоростен). Трето - няма да се движиш по асфалта! Там всеки може... Търси актуална информация за това трасе и карай от там. Ще ти спести много време и няма да се чувствате като организирани туристи, които разглеждат природата само през стъклото на автобуса...Поздрави
                      Ще пусна координати. 41.788849,23.935776 За тази отбивка ли става дума???

Коментар

Ходих минала година с. Златолист на гроба на Преподобна Стойна.. много малко селце и много приятно място. Относно ягодинска пещера, влизане на всеки кръгъл час, т.е. за около 40мин. цялата работа, а отпред за разпускане може да се спуснете по едно въже висящи на ръцете си на цена 2 лева, малко емоция

Коментар

41.64282,24.33964 Това са координатите на Орлово око Дамяне .

Коментар

Дамяне,един ПОДАРЪК от мен,с пожелание много мръвка да печеш на него !
                            P.S. ДА НЕ ЗАБРАВЯШ ДА СЕ ОБАЖДАШ,КОГАТО ГО ПОЛЗВАШ
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка 0249.jpg
Прегледи:1
Размер:81.0 КБ
ID:5363645
                            NISSAN PATROL Y60 2,8TD DOBINSONS+3" SILVERSTONE X-TREME 33X10,5X15
                            ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ 0887/69-50-11 0898/780-418

Коментар

Първоначално публикуван от Владимир Йончев Преглед на мнение
                              Аз предпочитам да спя в Ковачевица и да слизам до Огняново за басейн (17 км).
                              Сподели ако обичаш, кои хотели предлагат опция да НЕ отседнеш при тях, а да ползваш басейните им срещу заплащане. Говоря за Огняново.
                              Питам, защото може би, ще търся място за нощувка на открито в Огняново и ако може да се отбием до някое хотелче само за екстрата, ще е хубаво.
                              Поздрави.
                              Някой знае ли място за нощуване в Смолян или около него?

Коментар

Ми то хотелът е един - Виктория. Пред него има 2 басейна - детски и дълбок (но не много голям) - и двата с много топла вода. Аз никога не съм плащал за тях, най-много някакъв паркинг за колата да са искали, ама и в това се съмнявам. В нещо като пристройка, свързана с топла връзка с хотела, е покритият басейн, който е неприятно топъл за лятото. Струваше някаква символична цена, 2 лв. ако не се лъжа. Минавайки покрай него и брега на реката се стига Мирото - горещ минерален извор - всъщност най-хубавото място. Точно до Мирото има полуразрушена постройка,, беше хубава кръчма доскоро. Та от другата й страна, буквално на 10 метра от Мирото има друг басейн - голям и с по-хладка вода. Теоритично може да се води към друг хотел, но всички като издъхнат от жега в Мирото, тичат да се разхладят малко в големия. Досега не съм видял някой на някого да прави забележка.
                                Категорино НЕ препоръчвам Огняново за нощуване на открито. Наблизо е циганската махала, в някои вечери е притегателна сила за мутро-чалга барока, в други за местни хитреци. Абе още е в равнината. Планината започва след 5 км, ама Огняново още е в цивилизацията с всичките й добри и лоши страни. Ама пак да кажа - Ковачевица е на само 17 км. Там ще искаш целия си живот да прекараш на открито. Ако искаш за там да ти кажа правилната ливада.

ПП: Информацията за басейните не е актуална. По-нови данни има в пост №56.
                                Последно редактирано от Владимир Йончев; 01-05-12, 22:35. Причина: Актуализиране на информацията
                                www.offnews.bg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X