Обява

Свий
Няма добавени обяви.

к-с Върбака (Тетевен, Рибарица)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• к-с Върбака (Тетевен, Рибарица)

Отседнахме в комплекс „Върбака” между Тетевен и Рибарица.
    Малко куцо се получи точно при пристигането, че малко бяхме подранили и трябваше да изчакаме да освободят стаята. През това време решихме да хапнем в ресторантчето.

Менюто не беше особено разнообразно, риби имаше повече, а от останалите неща трудно си избрах. Хапнахме пийнахме и ... айде още малко изчакахме ... и се настанихме. Оправихме багажа, и какво да правим ... айде на басейна ... да ама там беше лудница, нямаше свободни шезлонги. Решихме да пием по нещо, че явно няма да се цамбуркаме, но шефчетата разкараха някакви техни познати и ни поканиха на басейн.

После решихме да се разцъкаме с колелетата. Не разбирам защо им слагат такива ... отвратителни седалки, и 6 минути не може да изкараш на тях. Пък иначе бяха добри (като изключим седалките) имаха си по два предни амотрисьора, дискови спирачки, скоростите също бяха добри.
    Разходихме се до Васильово, ама там общо взето нямаше много какво да се види по пътя.

След това се върнахме и айде към Рибарица.
    Намерихме си едно заведение та решихме да пием по нещо, но вече беше към 18 часа, а жената така и нищо не яде (освен едни картофки на Върбака) та решихме да хапнем. Аз ударих и една тетевенска сливова отлежала.

По пътя на връщане малко снимки.

Имаше едни уазки, мисля че предлагат офроуд разходки.

Някой/и може и да ги знаят

Имаше и други ретро машини

Една строяща се .... къща/вила (незнам) от дървени трупи, не традиционно за нашите ширини.

Малко пейзажчета от комплекса

На другия ден кафенце, и едни интересни камъчета (снимах само един, но и останалите бяха подобни)

Това е запалка, не някое "патронче" водка

След което се отправихме към Тетевен малко на разузнаване
    Решихме да посетим водопада.

Жената се е облякла като за разузнаване

Мислеше си, че няма да ходим никъде

Много и тича дамската чанта в гората

Ама много и тича това розовото

Заслончето от зад

Имаше хубав заслон с барбекю, две големи маси и четири пейки. По моя преценка 12 човека могат на широко да си спретнат „барбекю” под пръските на водопада. Водопада който всъщност се вижда е малкият, до него има друг който го пишат 30м, но само дъждовните месеци има повечко вода. Зимата бил красив, че стичащатата се вода замръзва, а става и за катерене, на който му се отдава.

Не е много на фокус, но се чете

Айде още една да не прекалаваме

Който желае може да разгледа снимките (е пак не са всички, че са 600 и нещо) тук http://mohican.snimka.bg/nature/tete...07538.24286005

Това е другият водопад, който в момента "не работи"

Заслончето

Надолу по пътя към града имаше една чешмичка с хубава водичка.

Тази табела беше до чешмичката

По-надолу мернах два чемшира, ама не бях виждал толкова високи. Предполагам са доста стари.

Местната гимназия по горско стопанство и дървообработване.

Направи ми впечатление колко е чистичко и поддържано.

to be continued

п.п. пък и да видя да не се е объркало нещо при поста, че хич не ми се поправя.

Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

От: к-с Върбака (Тетевен, Рибарица)

След Тетевен и водопада, вечерта малко да разпуснем "у дома"

Малко странни снимки от по-късно

На дъното два удавени делфина

Малко демонстрация: "ходене по вода"

Изгрев, или по-точно някъде към 7-7 инещо сутринта. Рано пиле- рано рано

Беше малко облачно сутринта

На следващият ден поехме към „опасния зъб”
    Идеята беше да си вземем нещо за печене, нещо за салатка, бира почти 2л, вода 1.5л, ножове ... и раницата ми стана сигурно поне 15кг. Та не ми беше много до снимки на отиване.

Място за отдих преди стръмните пътечки

Слънцето обаче не се забави и разбута облаците. Добре, че маршрута е повече из гората, но на края все пак отиваш на някакви скални образования.

Имаше нещо като барбекю/камина в заслона.

Някой/и беше направил малко кочина преди нас, масите и пейките бяха обърнати и разхвърлени, и боклуци не липсваха.

Явно негеамотни

Разни неща за набавяне на дръвца.

Нямаше много дърва точно на скалата, но се поразходихме и събрахме разни исъхнали клони.

Как беше To be ..... ор но то би .
    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.

Коментар

Бяхме забравили вилиците и се наложи да импровозирам

Не бяха много сполучливи.

Незнам ама много обича така да се снима

О горе има чудесна гледка към града.

Тук понеже липсваше скара, пак импровизации разни. Два плоски камъка свършиха работа.

Айде и кИфтаците

Салатката.

Спирам, че навън се вихри бурая

Коментар

Много добра разходка (почивка).
        Тъкмо стана интересно - стигна до кифтаците и салатата и спря.
        Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
        Dacia Duster 4WD

Коментар

Прекрасно! Чакаме продължението! Ходя на почивка в Рибарица вече десет години и никога не ми омръзва. Бурята при нас в Бяла Слатина премина
          ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
          Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Чудесна разходка и прекрасни снимки!Благодаря.

Няма ли продължение?
            0осем9осем7шест0осем7едно
            Миро

Коментар

Разминахме се само със силен дъжд и вятър, даже тока като по чудо не угасна.
              Не можах да снимам, че беше наводнило балконите.
              Малиии сега видях разни правописни грешки, ама късно е либе , особено пред снимката с табелата с "боклука обратно в раниците" как съм написал неграмотни.

Та салатката.
              А ето и прозорец към света

През това време хвърляме и по едно оЧо на кюфтенцата

Айде стана време за трапезата

Най-обичам да чета весниците докато се храня , тоя беше нов, повече ми допадат старите

Ей там по средата дето се вижда едно върло, има параклисче. Това е над с. Бабинци, ама за него по-натам.

Малко пейзажчета от зъбчето към града

Повечето снимки, не само тея, са все между 9 и 15 часа, а в комбинация със сапунерката, резултата не е особено добър. Ама колко толко

Хапнахме, пииинахме, направихме една чистка, пооправихме и се запътихме надолу.

Надолу из мраколес . Най обичам такива пътечки из гората на сянка.

Имаше и местенца за отдих

Понеже ни бяха в повече кюфтенцата и другите неща, а за съжаление нямахме хладилник в стаята (това сякаш най ми липсваше) Та решихме привечер да хапнем край реката близо до комплекса.

Люпене на семки , огън не ни трябваше, ама така или иначе имаше някакво огнище, та решихме да направим малка оборка и да изгорим разни боклуци.

Пак останаха разни неща за хапване, едно от който беше сирене (което беше вакумирано, знаете колко дебела обвивка слагат) Та вечерата заминахме едно пликче с лютеница, сиренето, сол, олио разни дреболии, зад бунгалото.
              На сутринта

Мравките бяха прояли/пробили найлона и бяха изяли доста голяма част от сиренцето

Ей ги гадинките. Тая дупка в пликчето не е от нас

Иии следва продължение. Гложенски Манастир.
              Последно редактирано от mohera; 21-07-11, 08:44.

Коментар

Нов ден ново място
                Гложенски Манастир
                Тръгнахме към с. Гложене, закусихме и питахме от къде се минава за манастира.
                По принцип с автомобил трябва да минеш през с. Малък извор, но ние бяхме решили да се разходим и да тръгнем от селото носещо името на манастира, или май обратното .
                Да да, ама не. Натъкнахме се по маршрута който минава през вилна зона на разкопан за канализация път. И тъй като не се виждаше до къде трябва да газим из пръст и кал, решихме да се върнем и да отидем с колата.

Входът към двора

От там дойдохме

Дворът

В тази стая се е намирало скривалището на Дякона (Васил Левски) Там долу дето е решетката. Има много нахвърляни монети.

Малко из дворчето

Вътре в църквата (ако е нещо различно от църква, моля да ме извините, не съм особено запознат)

Възкресението (незнам, ама нещо не са такива каквито ги знам по принцип)

Коментар

Продължаваме

И Тайната вечеря не беше такава каквато я знам. (Не бих се причислил към набожните, но "картинките" ги знам, че майка ми шие гоблени и има доста църковни)

Малко пейзажчета

Нещо не са много подредени, това пак е в двора.

Имаше и една стаичка като музей

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
                    ...Вътре в църквата (ако е нещо различно от църква, моля да ме извините, не съм особено запознат)
                    Малко спам - Църква е институцията, черква е сградата.

Коментар

Ей го на и попският котарак

В стаята с котака

Тук вече сме отвън, имаше нещо като кафе, жената дето ни посрещна каза, че работело само по разни кръщенета и там подобни организирани мероприятия.

На излизане

От там имаше една пътечка към място за отдих: време 5 минути, а по нея на 40 мин. се намираше една пещера. Жената не изяви желание да я посети, а и бяхме поогладнели. Мислехме, че ще има къде да хапне, ама не. Подозирам, че по таз пътека се слиза до с. Гложене.

Малии колко съм изгорял

Една от любимото кадриране на жената

Това дърво е пред манастира. Много интересно се е развило.

На тръгване по пътя намерих пролука да го щтракна

Коментар

Айде към Тетевен

Бях забелязал една механа.

За съжаление, не работеше. Може би може да се наеме, ама така и не сме питали.

Едно строящо се хотелче пред въпросната механа

Няма да пропуснем басейна Я

Привечер пак отскочихме до Тетевен

Градската чешмичка

Малко салатки, ракиики

И тук имаше един котарак

Като ви говоря, не лъжа

Бяхме си наумили да си правим барбекю при водопада. Та речено-сторено

Добре, че жената отхвърляше повечето работа

Аз само щтъках насам натам Общо взето само за огъня се погрижих.

Тази си в подобна на първите, ама без да розовее

Е трябва да се изчака малко

На вас ще ви спестя чакането, направо на готово

Хапнахме, полюбувахме се, опчинахме и се запътихме към града.
                        Жената реши да пробва алтернатини пътища.

По пътя от асвалта до водопада, който е 5-10 мин. имаше даже места за отдих , е по-скоро за любуване.

Върнахме се на Върбака и вечерта решихме да пробваме един сач около килограм месо и зеленчуци.

На другия ден тръгнахме към Тетевен, закуска и ... ни налазиха. Първо бяха врабчета, ама така и не ги снимах. Жената ги зарибяваше с някаква закуска. После се появиха уличните превъзходни
                        Ама това беше сладко.

После се отправихме по виещият се път над Тетевен към Бабинци.
                        Някъде преди селото имаше маршрутче.

Но ни се стори доста горещо и не подходящо да ходим по въпросната пътека

Затова продължихме към селото и параклиса над селото. .....

Коментар

В село ни насочиха, че пътят към параклиса минава порай училището (повече приличаше на детска градина) Та там имаше разни малчугани и две учителки. ато казах "добър ден" преди да питам на къде да се насочим, и децата и те се занадпреварваха да отговарят "добър ден" много мило и готино ми стана .
                          Пътя минаваше през една полянка и нагоре влизаше в горичка.

Ей там горе някъде е параклисчето.

Малко почивка

Вече от параклисчето, което беше заключено, ама не ни се разправяше д търсим ключа в селото.

Там долу е Тетевен

Селцето

Тук се вижда част от криволичещият път

Айде пак надолу

Айде на "Воденицата" на излизане от Тетевен посока Рибарица.

Там имаше богато меню, доста приятно като обстановка. След 21 часа има ... жива музика.ю

Но не останахме до късно, че нещо ни беше шумно, или бяхме много близо до музиката.

На другият ден чакахме гости с рожденник
                          Пристигнаха ранен следобяд, ама докато се накумим да отидем пак до водопада и към Въжения парк, стана 18 часа.

Предполагам ще се забележи разликата в снимките, то е че снимаха с никон D7000
                          Въпреки, че незнам дали си играеха с настройките или беше на ауто.

Следва Въжен парк "Адреналин" - Тетевен

Коментар

Паркчето. Намира се над почивна станция "Здравец" Стига се с автомобил, е може и пеша разбира се

Малко разяснения. Паркчето има кафенце с напитки, разполагат с екипировка за пейнтбол, като цените са 5лв за екипировка (маска, нагръдник, маскировъчни дрехи) и 0.10лв за топче. Има два кръга по дърветата, малък за малчугани и голям за .. големи малчугани адреналинчовци . Има и батут. Големият крък е 8лв, малкият 5лв, включва и екипировка с разните му колани, карабинки и т.н.

Снимките не са хубави, ама толкоз

Малко снимки и от D7K

Хвана се за главата , оказа се, че била забравила, че има страх от височини

Всички останаха доволни

Всички се представиха добре, никой не падна, по точно да увисне. От жените мойта се оаза най-нинджа . Вероника, въпреки спортната натура се беше леко поуплашила. На всички ни беше за първи път. Мен нещо ме бъзикаха, че не съм на състезание и че не е за време .
                            Ето и няколко клипчета. Завършъка на кръга (всъщност е един който после се разделя и минаваш вторият път по него) е на "тролея"

Ами това всичко
                            После малко празнуване, нощно къпане и кибичене до към 3 сутринта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X