Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Триград и Златоград

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Триград и Златоград

Приятели,след няколко дни тръгвам на екскурзия в посока София - Девин - Триград - Златоград и района.Ако някой реши може да ми подхвърли забележителностти който да не пропусна.
    Благодаря Ви предварително!!!

От: Триград и Златоград

Много са!
    Дяволското гърло и Ягодинската пещера, триградското ждрело, стария град в Златоград и др.
    Искайте и ще Ви се даде,търсете и ще намерите,хлопайте и ще Ви се отвори.

Коментар

Чаирите над Дяволското гърло! Може и сам с добре подготвена машина, може и с ГАЗ-ките за екскурзианти, които се навъртат на паркинга на пещерата. Изкачването обаче е за хора със здрави нерви!
      За туристически разходки около с. Борино търсете опитен местен водач и не тръгвайте сами по маршрута към Дяволския мост (има няколко такива в Родопите) - маркировката е сбъркана (до преди 2 години, когато за последно бях там).

Коментар

Маршрутът през Пещера-Батак-Доспат е много живописен и го препоръчвам, въпреки че пътят е по-разбит.
        Точно след гр. Пещера се намира пещера Снежанка - една от най-красивите благоустроени пещери в България.
        Ако ходиш до Ягодинскта пещера, можеш да стигнеш "по черно" от с. Ягодина до с. Триград - 5-8 км софт офф-роуд - вместо обиколката по асфалт 17 км.
        Препоръчвам също и пещера Ухловица, намира се малко след с. Смилян - от където можеш да си вземеш оригинален смилянски боб.
        А след Златоград можеш да посетиш скалното светилище Татул (близо до Момчилград).
        В Кърджали има чудесен исторически музей - голяма част от находките в Перперикон са пренесени там.
        А малко над Кърджали е и самият Перперикон.
        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Решил съм това лято през август да посетя този край.Никога не съм ходил там само съм чувал и гледал снимки.Къде може да се отседне?Хотелче ама да има и басейнче.Незнам и ако от Златоград се спусна към Бяло море в Гърция там къде може да се отседне?И се чудя въобще заслужава ли си човек да си харчи парите в тая Гърция,но така или иначе ще отида до Триград заради природата и забележителностите и си мисля да заведа жената /тя иска и на море да иде/ до беломорието,то е по близо от нашето черноморие в дадения случай.Кои са по хубавите им плажове и курортни селища?Или да взема трезво решение и да се връщам към нашето море?

Коментар

В Кърджали - хотел Трифон Зарезан или Главатарски Хан

Коментар

Ако не е късно кога мислиш да ходиш в тази посока. Защото и аз съм замислил нещо подобно със същия маршут
              JEEP CHEROKEE 2.5 TDI 1999
              0887 67 08 79

Коментар

Сори,но сега виждам ,че е имало и друг желаещ за подобна почивка.Вече си направих резервация в х-л "Морско конче" на къмпинг "юг" от 10-21.08.2011г.За догодина живот и здраве ще го обявим по рано и ако някой е желаещ да си направим керван и да пътуваме.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X