Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Еднодневна екскурзия до Гигинския (Черногорски) Манастир с малко изненади.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Еднодневна екскурзия до Гигинския (Черногорски) Манастир с малко изненади.

След непланираната, но изключително приятна разходка до Боровец навръх Великден, днес решихме да е нещо по-наблизо, но да има пак нещо вкусно за хапване, което да не бледнее пред балканджийската боб чорба в заведенията около ски пистите. В крайна сметка потеглихме към Гигинския манастир. Тъй като бях забравил, че Нуви-то е нагласено да минава по най-краткия път, включително и по непавиран, неусетно вместо да завием надясно при с. Батановци, неусетно тесния асфалтов път премина в черен.

Реших, че няма нужда да се връщаме, защото ме съмняваше, че ще се стигне до сериозни затъвания, а и манастира беше само на 10-тина километра. Всъщност трасето се оказа изцяло сухо и доста приятно и леко, с чудесни места за заигравки, особено при по-мокро време.

Качвайки се на най-високата точка поспряхме, за да седна да покарам и аз и да поснимам прекрасната гледка.

На Юг се виждаха Витоша и Рила, а далече на север се виждаше Стара Планина. Долу, на Запад забелязах доста голям водоем, който се оказа яз. Пчелина, според картата.

Пролетта вече е дошла и тук

След това последва още малко изкачване, после слизани и не след дълго се оказахме точно в горната част на хълма, над манастира, откъдето се виждаше, че доста хора са решили да прекарат топлия ден на същото място.

За съжаление няма голям напредък в строителните дейности по манастира, но се надявам това да се промени със затоплянето на времето.

И един симпатяга, който искаше да позира по пътя на връщане.

Александър

Re: Еднодневна екскурзия до Гигинския (Черногорски) Манастир с малко изненади.

Научих и интересна информация относно възможността за спане в манастира - то е безплатно, като се разчита на добрата воля на посетителите да помогнат кой с каквото може - я за строителството, я за прекопаване и почистване на градините, които са засети с лук и фасул. Звучи ми като добра идея за организиране на акция

Да не забравя - ето и малко трак.

П.П. Видяхме и как се опакова киселото мляко в магерницата - фолиото се лепи с ютии върху кофичките, а поради голямата навалица го ядохме още леко топло.
    Прикачени файлове
    Александър

Коментар

От: Еднодневна екскурзия до Гигинския (Черногорски) Манастир с малко изненади.

Прекрасна разходка! Благодаря за снимките колега!
      УАЗ 31512 Мицубиши L 200

Коментар

От: Re: Еднодневна екскурзия до Гигинския (Черногорски) Манастир с малко изненади.

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
        Научих и интересна информация относно възможността за спане в манастира - то е безплатно, като се разчита на добрата воля на посетителите да помогнат кой с каквото може - я за строителството, я за прекопаване и почистване на градините, които са засети с лук и фасул. Звучи ми като добра идея за организиране на акция

Да не забравя - ето и малко трак.

П.П. Видяхме и как се опакова киселото мляко в магерницата - фолиото се лепи с ютии върху кофичките, а поради голямата навалица го ядохме още леко топло.
        Това е добра идея.
        878511557

Коментар

От: Re: Еднодневна екскурзия до Гигинския (Черногорски) Манастир с малко изненади.

Много е хубаво там, манастира има и стопанство малко преди самият него. Пътят през с. Гигинци е черен, но става и за кола.За хора от София и региона е много добра дестинация за бърза разходка.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Giginski manastir.jpg
Прегледи:1
Размер:54.4 КБ
ID:5271697

п.п.Имам трак на пътят през с.Гигинци до манастира-някой ако го иска да свирка.

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
            Ами не чакай, пусни тема да се преброим и след Гергьовден да определим дата.
            Ако искаш инциативата да е от името на форума, има определен ред, пише го тук: http://offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=41802

Коментар

страхотни снимки
              Samurai Gemax

Коментар

Чудесна разходка и прекрасни снимки!Благодаря!
                0осем9осем7шест0осем7едно
                Миро

Коментар

Това е другия път.

п.п.Моля някой модератор да слее горния и този пост.
                  Прикачени файлове

Коментар

Красота
                    Бончо Бонев
                    0887530661
                    0878184630

Коментар

Много хубава разходка Юго-западна България е много приятна за каране

Коментар

Малко уточнение от мен.
                        Пътят през Гигинци е проходим за всякакви автомобили,защото е направен със скална маса почти като асфалт.
                        п.п.вчера имаше манастирски събор
                        иво димитров-0898 472 158

Коментар

Да, този път е проходим, той си е даже чудесен, но по този по който ме прекара навигацията, по билото на планината, не съветвам никой да тръгва с нещо различно от 4х4 - не, че е тежък, но си е за джипка. Плюса е, че си спестяваш обикалянето и има страхотни гледки. Най-накрая излизаш точно над манаситира на раззеленената поляна, почти до последния момент не се вижда как е сгушен в планината. Красота.
                          Александър

Коментар

А какво да правим ние сето нямаме мотори ?!? Много ми харесаха снимките и искам да видя на живо тази прелест ...

Коментар

Първоначално публикуван от lubov4x4 Преглед на мнение
                              А какво да правим ние сето нямаме мотори ?!? Много ми харесаха снимките и искам да видя на живо тази прелест ...
                              Следиш темите,и се мяташ при некои,и готово.
                              878511557

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X