Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Незабравими места в България които си струва да се видят

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Незабравими места в България кото си струва да се видят

Първоначално публикуван от Десислав Преглед на мнение
    Благодаря на всички Ви!
    Аз съм ходил на някои от тези места и знам точно къде са. Но дали ще е много нахално от моя страна ако поискам някой да да напише координати на:
    Белограчишките скали
    Чудните скали (до яз. Цонево)
    пещери - Съева дупка, Леденика, Магурата, Деветашка
    Крушунски водопади
    Поломието (Червен, Нисово, Иваново, Басарбово).
    Знам че мога да ги намеря в Интернет, но Вие сте ходили и може би имате точното им GPS нахождение. Така лесно мога да си направя маршрут предварително. А и в повечето случай забележителността не е в самото село, а някъде в близост.
    Едва ли ще успея да ги водя на всички места, но бъдете сигурни, че аз самият ще се възползвам и при първа възможност ще ги посетя.
    Виждам, че се интересувате предимно от коориднатите на точките, които аз съм предложил.
    Чудните скали (до яз. Цонево) - N42 57.905 E27 17.364 (координатите са във формат градуси и десетични минути).
    пещери
    - Съева дупка - N43 02,782 E21 11,140
    Леденика - N43 12,270 E23 29,558
    Магурата - N43 43,930 E22 34,619 - това са координатите на изхода, входа е на около километър - N43 43,617 E22 35,025 !
    Белограчишките скали - N43 37,421 E22 40.601
    Поломието е малко по-голяма област, но в нея има доста интересни за посещение места. Изброявам само тези, които съм посетил :
    Нисовски скален манастир - N43 37,486 E26 03,980 - до него не се достига с обикновен автомобил
    Средновековна крепост Червен - N43 37,346 E26 01,516 имайте предвид, ако посещавате това място в един ден с Ивановския скален манастир, че може да си вземете общ билет. Този факт ни беше разяснен от любезния екскурзовод на Ивановския манастир, и беше пропуснат от екскурзовода на Червен.
    Ивановски скален манастир - N43 41,675 E25 59,190
    пещера Орлова чука - N43 35,665 E25 57,526 по принцип работи само през летния сезон (от април до октомври), но ние я посетихме в един хубав ноемврийски ден. Добре е да се въоръжите с време и търпение, тъй като обявените часове за влизане/излизане не се спазват.
    Басарбовски скален (действащ) манастир - N43 46,021 E25 57,855
    Това е от мен, надявам се да съм бил полезен.

Коментар

От: Незабравими места в България които си струва да се видят

Аз бих започнал от Античния театър в Пловдив, после Асенова крепост и Бачковски манастир. Изкачване до Кръстова гора с преспиване (само да не е петък до неделя). Такива места едва ли имат там! През Пампорово до Триград и там програмата е ясна. През Доспат, Сатовча и Гоце Делчев към Мелник и Роженския манастир. Аз бих се върнал с приспиване в Добринище и с кола до х. Гоце Делчев и с лифта до Безбог - малък пикник на високо. Следва Рилски манастир и Боровец - царска Бистрица (работи само през половината седмица) или прибиране през Велинград. Отидоха поне 10 дена. Има по-малко от всичко и време за осмисляне на видяното.
      Копривщица - като архитектура, усещане, чист въздух. През Троян - Троянския манастир, през Шипково и Рибарица до най-високопланинския манастир на Балканите - Гложенския, ако ви се гледат толкова манастири бих добавил и Преображенския.
      Места много време да имате. От морските бих добавил Аладжа манастир, Балчик двореца и ботаническата градина.
      ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
      Е250 1998-продаден
      Субару Пустош

Коментар

От: Незабравими места в България кото си струва да се видят

Първоначално публикуван от gr_kanev Преглед на мнение
        ...Това е от мен, надявам се да съм бил полезен.
        Разбира се. Много благодаря.

Коментар

Като се замисли човек колко места остават непосетени, дори и цял живот да си живял в България......

Коментар

Поломието Иваново,Червен, http://www.offroad-bulgaria.com/show...96#post1372096 и Басарбовски скален манастир http://v12345s.snimka.bg/travel/do-b...kvi.489787.all

Коментар

Здравей Десислав. За всички тези места можеш да намериш информация тук. Към повечето от обектите са приложени карти с маркирано местоположение. За всяка една забележителност са изказани мнения, от които може да се ориентираш къде да заведеш гостите си, за да ги впечатлиш. Приложени са и множество снимки. Хубавото е, че чрез сайта ще можете и да си направите резервация, за да не се чудите къде да отседнете, след като тръгнете на пътешествие из страната ни. За хотелите също има мнения и снимки, което помага при избора. Сигурна съм, че сайта ще ти е от полза, а и не само на теб.

Коментар

Ето тук съм описъл едно пътуване с интересни обекти, който не са така известни. Описъл съм и отправните им точки.
                http://www.wzemi.com/kemper-club/for...pic.php?t=1648

Ако към този маршрут се включат Перперикон, каменните гъби на с. Бели пласт и се продължи през Ардино към Смолян, Доспат и Мелник екскурзията е готова. Не забравяй Агушевия конак в с. Могилица и пещерата Ухловица, останалите обекти по пътя вече са описани.

Коментар

Ако имаш повечко желание и сили, не забравяй и Райското пръскало - великолепно е, въпреки че пътя до там не е лек, но си заслужава.
                  За манастири: http://www.bulgarianmonastery.com/bg/ - има такива, които не всеки е посещавал, но имат невероятна история (виж Седемте престола, Черепишки, Гложенския, Троянския)
                  За планините - http://www.bulgarian-mountains.com/bg/Home/Links (като по - интересните места малко или много са ти ги посочили).

Коментар

Пещерата Леденика - от всички пещери в които съм ходил, тази е най-невероятната...
                    OPEL FRONTERA B 2.2DTI -> NISSAN TERRANO II 2,7TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X