Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поход на ЛРЕ в Родопите, 24-27 май 2007

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Поход на ЛРЕ в Родопите, 24-27 май 2007

Аз се присъединявам към групата на 24ти в Цигов чарк късния следобяд. Нали сме с Лендровър, двамата с жена ми, пък и Родопите не са за изпускане.
    Не разбрах само как да платя таксата - на място или преди това, ако съм пропуснал нещо простете.

Коментар

Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнение
      Аз се присъединявам към групата на 24ти в Цигов чарк късния следобяд. Нали сме с Лендровър, двамата с жена ми, пък и Родопите не са за изпускане.
      Не разбрах само как да платя таксата - на място или преди това, ако съм пропуснал нещо простете.
      Ами няма "организация" - Няма такса
      ама Викторе идвайки направо в ЦиговЧарк изпускаш една от най-красивите гледки в Родопите
      Последно редактирано от alex_markov; 23-05-07, 09:43.

Коментар

Аз отпадам Децата са с варицела...
        Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
          Ами няма "организация" - Няма такса
          ама Викторе идвайки направо в ЦиговЧарк изпускаш една от най-красивите гледки в Родопите
          Изкуши ме. И аз ще бъда на 24ти в 9,30 сутринта на Лукоил. Най-накрая постигнахме консенсус..., отиваме до Якоруда.

Коментар

Аз ще чакам групата направо в Якоруда, карам сиво Исузо софийска регистрация .

Коментар

Първоначално публикуван от v.kostov Преглед на мнение
              Аз ще чакам групата направо в Якоруда, карам сиво Исузо софийска регистрация .
              Аз Карам Сива Тойота 80, ще сме на 8 канал на станциите
              Надявам се да сме там около 11ч.

Коментар

Днес се чух с участниците и първото което ми казаха беше, че са видели мечка.
                Имало страхотни гледки и леко състезателно каране.
                Похода продължава.
                Очакваме снимки при завръщането им.
                LZ1VMH

Коментар

За мечка незнам но сега е 22:43 и още местят камани и режат дървета :-)))) след този дъжд трасето ще се окаже extreme
                  ------------------------------------
                  тел. O878 9ЧЧ 999

Коментар

Малиии

Дано си носят подкрепящи течности

Ако трябва МСС и ДВИ да помагаме !!!
                    Имам тука една думаджана с българска енергиина напитка

Коментар

Имаше и мечка, имаше и "extreme". Аз се прибрах по - рано , но похода стана супер интересен. Когато се приберат останалите уцастници ще има богат снимков материал , от който ще се добие поне частична представа колко добре си изкарахме. Лошото време не винаги означава лошо изкарване.

Коментар

Снимки и информация ще има, но не по-рано от утре вечер или по-вероятно - в понеделник.

Изкарването беше приятно, с приятна компания. Някои си бяха дошли с нагласата за софт и си имаше бая софт, че даже и асфалт (пу, казах я тази мръсна дума ), ама всеки ден неизменно се промъкваха и хард елементи. Ша ги научим ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Върнахме се Всички живи, здрави и надявам се щастливи (поне аз много се изкефих), но по ред.

Ден Първи:
                          СЪбрах ме се на Лукойл-а 7 коли аз, Мишо Еелектрика, Яро, Чавдар, Виктор, Асен и Явор и потеглихме, малко позакъсняхме до Якоруда но Иван ни изчака и около 12ч. потеглихме по "Трака" . Беше много красиво, времето беше прекрасно, гледките - неземни, за съжаление Асен се отказа и потегли по пътя (120-ката някакси не й се влизаше в ямите по изровения черен път, но се виждахме често с тях след това из нашето пътуване). Минахме през махалите и без много приключения стигнахме до беседката за обяд от там с малко импровизации, през много красиви местенца стигнахме до набелязаната крепост - Цепина лека разходка пеша и като че ли денят завършваше без много премеждия, язовирът беше на 10-20км от нас и така Лежерно се понесохме към хотела по предначертания маршрут, който обаче се оказа МНОГО Интересна пътечка с елементи от РокКроулинг, а като капак заваля и очаквания вече дъжд и се Започна, лебедки, дружно тичане, оглеждане, помагане и все в дъжда и така „в шеги и закачки” стана 9 часа преди да сме стигнали до заветната цел, което само доказва максимата, че в ОффРоад-а и няколко метра могат да ти „отрепат” деняJ. Финиширахме в кръчмата с приповдигнато настроение

Ден Втори:
                          Вали като из ведро – всичко е в мрак и сивота, с тежко чуство поемаме в намален състав, на Иван му се повреди предният хъбL. Започнахме със щурма на една ски писта, която макар и лека за скиоритеJ в това време си беше приключение, с което всички се справиха с Достойнство. Продължихме напред и бяхме „омагьосани” от призрачната гора, но за съжаление за кратко, следваше доста стръмен и много кален участък, покрит с шума, който можехме да преодолеем с МНОГО лебедки, а денят се очертаваше да е дълъг, та решихме да заобиколим по асфалта (Пораженчество, което ни преследваше почти до края; явно маршрута ни беше амбициозен за това време – много дъжд и скорошна буря, но за това по-нататък), изпуснахме по този начин, някои много красиви места, но за щастие към Беглиците времето се оправи – светна слънце и продължихме по трака с приповдигнато настроение. Ягодина – освен прекрасни гледки и готини пътчета има и хубава кръчма – такова ядене не бяхме правили отдавна – всички май бяхме ПРЕЯЛИ. До Триград – страхотна красота, след него вече се започна отнесен от дъжда мост и много търсене по заблатените деренца на брод, а след това и Първите паднали дървета (нататък вече спрях да ги броя) с които се справихме лесно, имайки в предвид, че Мишо изнасяше по-малките сам, а по-големите се „запознаваха” с брадвата на Яро и дружните усилия на „сговорната дружина”. Чаирските езера са приказно място, залез над Мугла и по лекия вече път към Пампорово/Стойките поехме доста бързичко, НО винаги има едно НО, Падналите Дървета и Камъни бяха в Огромни количества от Оффроад се преквалифицирахме в дървосекачи (което беше само лека загрявка за следващия денL) към 22-23 часа на 1800 метра височина видяхме мечка, която бързо избяга напред, но вече беше друго чуството като слизахме да местим камъни и дървета стана тъмно, а пътят нямаше край, та решихме да го посъкратим – също не лесна задача, защото избраният „изход” се оказа интересен за нощно каране, но се справихме стигнахме Стойките, където се разделихме с Виктор и Явор и се отдадохме на заслужена почивка при Прекрасни Домакини!

Ден Трети:
                          Аз го кръстих напред-назад
                          Сутринта се разделихме с Мишо и в много съкратен формат от 3 коли потеглихме по много живописно пътче до Пампорово и от там, о Ужас тракът се оказа по стар асфалт, вече с ужас чакахме да пристигнем на Чудните мостове преди 11 и да се чудим какво да правим дори някои се оплаквахе, че е прекалено леко. Но асфалтът свърши и започна един Много Живописен и приятен горски път, за съжаление „миниран” - през 100 метра паднал бор, наложи ми се да си припомня уменията от казармата с Брадвата, защото 3 коли се оказват малко при 100-200 паднали дървета, няма кой да сече и изнася, убеден съм че и Яро и Чавдар сега имат Мускулна треска. Оказа се, че при този режим до никъде няма да стигнем и се започна яко търсене на Алтернативи, което ни прекара през много интересни местенца на едното, от които поне хапнахме, че ако го бяхме оставили (както беше планирано) за Мостовете – щеше да си е вечеря. По-дебелите дървета не ставаха за нашата брадва и ги заобикаляхме по сложни и тесни местенца, включително с маневри напред - назад. На около 3-5 км. от Мостовете в една лепкава кал, преди започващата Гръмотевична буря опряхме в едно сечище до ПОРЕДНОТО Дебело дърво, което преля чашата. Назад през всички „засади” и след голяма обиколка, която включваше и доста асфалт стигнахме до заветната цел в 18ч. От там за Хвойна – поредната изненада (неприятна!), пътят „прерасна” в Пътека – бяхме вече доста уморени и от дума на дума след прекрасна Кръчма към 23ч си бяхме по къщите

П.С. Снимките - по-надолу, че станаха малко множко
                          Последно редактирано от alex_markov; 27-05-07, 17:07.

Коментар

Браво
                            Това е експедиция. Голяма борба.
                            Тия дето ще минат от там няма да разберът колко труд сте им спестили.

Коментар

А ето и малко снимки от мен и любимата:

Над Якоруда

"ШортКът"

Новоредени - на един-два часа

Цепина

Лебедки, лебедки, лебедки... и дъжд

Ден втори - Калната Писта

Пак слънце

Пак лебедките от първият ден (нещо не съм подредил снимките като хората?)

Ден две над пистата

над Ягодина

Вушев пън

Последно редактирано от alex_markov; 27-05-07, 17:14.

Коментар

и още:

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X