Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколо въпроса за пътуване в Сърбия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Няколо въпроса за пътуване в Сърбия

Здравейте! След около месец ми предстои пътуване до Белград. Имам след ните въпроси:
    1. Как се плаща магистралата в момента? Трябва ли да купувам някакви лепенки или си се плаща както преди години на кабинка при входа и изхода на магистралата?
    2. На връщане ще имам време и се чудя къде мога да се отбия. Набелязал съм си Смедерево и Голубац. Кой от двата града е по-интерсен за няколко часово разглеждане?
    3. Какво е състоянието на пътя край Дунав от Голубац до Кладово или поне Долни Милановац? Идеята ми е да покарам покрай Дунав през "Железни Врата". Струва ли си да карам по целия път до Кладово?
    4. Навигаторите ми предлагат след Неготин да не влизам в България, а да мина през Зайчар, Княжевац, Пирот. Дали да следвам съвета на навигатора ми или да си влезна на Брегово и да карам от там в България?

Здравей!
    Магистралите може да се плащат с банкноти. И евро и динари.
    Аз лично предпочитам Голубац. Старата българска гранична крепост е много хубава. Самия Дунав там е разширен и го наричат езерото. Харесва ми.За другите въпроси не мога да помогна.
    Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

За точка 4 аз бих послушал навигацията.
      Ни ти трябва да влизаш през Връшка Чука в татковИната освен ако не оставаш в Северна България.
      Видин - София е абсолютен мазохизъм да се минава с консерва.
      По -добре прескочи този участък през Сърбия!
      Враг усраине

Коментар

В Смедерево са особено нахални и крадливи, аз лично смело бих го пропуснал.
        Често го ползвам пътя от Велико Градище до Кладово защото ни е гранична точка с корабите.
        Асвалта е добър на места поизкърпен и има разни неравности, но няма нищо фрапантно. За обяд препоръчвам да спреш в Долни Милановац кухнята си заслужава, в която и кръчма да се гмурнеш няма да останеш разочарован.
        Гледките по пътя са страхотни и задължително спри при "Казаните" да се нагледаш и наснимаш-около десет километра от Долни Милановац има една рекичка "Поречка" ​​​​​​ която се влива в Дунав над нея мост там продължаваш направо, главният път те води надясно.
        Пропуснах да кажа "Лепенски вир" също е интересно за посещение, ако се интересуваш от археология и праисторическите хора.

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
          ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
          Редактиране на коментар
          Ники , вярно ли е че при Голубац Дунав е дълбок 100 метра и имало стар римски път под водата ?

• Никола
          Никола коментира
          Редактиране на коментар
          Не съм ти видял въпроса, Ванка.
          Ехолота ми е показвал 84-6м.
          Над шлюза има цял остров затопен, много села са преселени по височините наоколо, а старите са затопени шлюза те вдига с 34м.

Благодаря за съветите. Ще ги последвам.
        Обаче почват да ми идват нови въпроси. И първия е след Кладово, заслужава ли си да се продължи да карам покрай Дунав или вече ще съм видял всичко впечатляващо и по-добре да дръпна направо към Неготин?

Коментар

После започват погранични селца и паланки и според мен смело карай към границата.

Коментар

Аз да спомена че пътя между Княжевац и Пирот е доста гаден и бавен , така че бих предпочел минаване връшка чука или Брегово , после Петрохан евентуално.

п.с.

да добавя и че през август на Калотина има доста навалица.
            Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Бавното не ме плаши. Стига да не е разбит пътя. Пътуването ще е средата на септември. Иначе Петрохан не съм го минавал никога и също ще ми е интересно да мина от там.

Коментар

Докато не пуснат Ботевград - Мездра и не разкарат тежкотоварният трафик от Петрохан минаване от там е тактично казано странно решение.
                Особено ако има избор, както в случая.
                Видин - Монтана си е изнервящ по принцип и без това усложнение.
                Княжевац - Пирот наистина не е бръз но в никакъв случай не е лош.
                И е много далеч от натопорченият трафик в България за тази посока.

Направо трябва да съм на диазепам за да вляза с кола през Връшка Чука за София към момента
                Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Alexr Преглед на мнение
                  Благодаря за съветите. Ще ги последвам.
                  Обаче почват да ми идват нови въпроси. И първия е след Кладово, заслужава ли си да се продължи да карам покрай Дунав или вече ще съм видял всичко впечатляващо и по-добре да дръпна направо към Неготин?
                  От Кладово си карай главния път за Неготин.

Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Петрохан е страхотно място за минаване, хубав път + красоти и горе на върха има места за хапване и пийване.

Супер големи и тежки камиони няма, камиони има понякога но надали ще са ти проблем.

Ако решиш да минеш през Видинския край, ето маршрут, който минавам редовно (последно преди два дни) и е супер приятен и никак не е наторварен.

София - Костинброд - Гинци - Петрохан - Бързия - Берковица (има хубаво ОМВ за почивка/гориво) - преди Монтана на село Боровци се завива в посока Чипровци (манастир с човешки черепи и кости, струва си 15-20 мин да му се отдели) и след това се вкарва в навигацията Белоградчик на Долни Лом се завива в посока Фалковец и после от Белоградчик (има какво да се хапне/пийне и да се види набързо) към Кладоруб и чак на Димово се качва на Е79, така камионите са само за няколко КМ и пътят е хубав, спокоен и живописен.

Прекрасно изкарване и лек път
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

• BatGeorgeone
                      BatGeorgeone коментира
                      Редактиране на коментар
                      За последните месец два минах над 10тина пъти, да има камиони но чак пък целия трафик не е от там, има обход покрай Монтана и Враца и повечето го предпочитат, че е по-дълго от там но пък избягват прохода.

• Skorpion_BG
                      Skorpion_BG коментира
                      Редактиране на коментар
                      Обход има, ама през Плевен! ))) Доста по дълъг е!

• Alexr
                      Alexr коментира
                      Редактиране на коментар
                      Ако тръгна през Петрохан, ще минавам прохода късно вечерта. Най-вероятно по тъмно. Все пак имам само един ден за прибирането. Не се виждам да тръгна от Белград преди 8 сутринта. Тъй като деня ще е неделя, надявам се бързо да се измъкна от града. Не смятам да бързам в участъка от Голубац до Кладово. Навигатора го дава около четири часа път от Белград до Кладово. Но това е ако просто карам. А аз искам да спирам, да разглеждам, Затова слагам до Кладово осем часа път и от там просто ще трябва да се прибера в София.
                      Но може би е добра идея да направя едно кръгче от София през Петрохан до Монтана и от там обратно към София, но по междуселските пътчета, дето излизат на Лъкатник. Просто една еднодневна екскурзия.

Ако ще се минава рано/късно, изобщо извън 9-18 часа Петрохан си е ОК и сега с каквото и да било.
                    Аз минавам често но почти винаги през Историческият път, който е РАЗКОШЕН стига да не бързаш и да не е по нощите.
                    Излишно е уточнявам, че това не е път за лека кола.
                    Враг усраине

Коментар

Пътуването се отложи с три седмици. В мен възникна въпрос за горивото - има ли в Сърбия бензиностанции на които твърдо да не зареждам и такива които са за предпочитане.

Коментар

Лично аз нямам подобно наблюдение. Зареждал съм на различни. Не съм имал проблем. Може и късмет да е!?
                        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Върнах се от Сърбия в понеделник - 09.09. Цените навсякъде са еднакви. Обикновения дизел е зле. Екто дизела на Лукойл е добре и струва само 10 ст повече - около 200 динара срещу твърда цена от 194 за обикновения.
                          Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X