След като съпруга ми успя да си вземе заветните нови документи, палим колата и още на 30.04 отлитаме от Варна. Спираме за малко в Нова Загора децата да се разкършат и бързо потегляме към Златоград.

По пътя имаше голям трафик от тези. Освен това не спазват правилата за движение

Пристигаме късно и почти всичко е затворено, но все пак има магия в това градче. Ние имахме нужда от разпускане и с удоволствие се разходихме по малките улички:

Така се прави нова- стара ограда

Ей такива оградки имаха хората

Ей такива игрища има за децата

Златоград ни очарова и скоро ще го посетим за по-дълго време.
На следващият ден бързо преминахме тук

и по тесният, но много живописен път

стигнахме до първите населени места и останахме гръмнати. Беше 1 май. Всички бяха празнично облечени. Имаше маси и столове на улицата и празнуваха ( не знам какво ). Едва се промушвахме с колата.

След това пътя става с нормални размери. Даже бях впечатлена от контейнерите за боклук

Строят се и нови църкви.

Имаше някаква акция (предполагам за събиране на отпадъци) , та на няколко места ни спряха и ни дадоха торби за боклук.

В Кавала имаше митинг. Всички магазини бяха затворени. Само кафенетата и местата за хранене работеха.

И там си имат влакчета:

Виадукта и към крепостта:

Улици:

За това се придвижват основно с мотори и

За това си заслужаваше да изпъплим в слънцето до горе:

И отново долу:

Поемаме по Халкидики. Има страхотни гледки, хубави пътища и много църкви.

Много (да не кажа само) маслинови градини

Бяхме си избрали едно градче близо до Солун ( Неа каликратеа). Примерно като нашето Кранево. Децата веднага си харесаха това:

Имаше и такива

Красиви къщички

Ей така си стоя центъра 2 дни. Нямаше кой да изхвърли боклука. Иначе беше красиво.

Децата веднага ги намериха

И след тях всички на люлките. Забележете кои деца се кефят повече:

Тези стояха през деня, а вечер след 22.00 започваха пробите кой ще се изфорсира най-силно.

Този си влачеше лодката, а другия се опита сам да застане, но бързо се отказа.

Един смелчага

И ние да пробваме. На крак около 17-18 градуса се измериха.
По пътя имаше голям трафик от тези. Освен това не спазват правилата за движение
Пристигаме късно и почти всичко е затворено, но все пак има магия в това градче. Ние имахме нужда от разпускане и с удоволствие се разходихме по малките улички:
Така се прави нова- стара ограда
Ей такива оградки имаха хората
Ей такива игрища има за децата
Златоград ни очарова и скоро ще го посетим за по-дълго време.
На следващият ден бързо преминахме тук
и по тесният, но много живописен път
стигнахме до първите населени места и останахме гръмнати. Беше 1 май. Всички бяха празнично облечени. Имаше маси и столове на улицата и празнуваха ( не знам какво ). Едва се промушвахме с колата.
След това пътя става с нормални размери. Даже бях впечатлена от контейнерите за боклук
Строят се и нови църкви.
Имаше някаква акция (предполагам за събиране на отпадъци) , та на няколко места ни спряха и ни дадоха торби за боклук.
В Кавала имаше митинг. Всички магазини бяха затворени. Само кафенетата и местата за хранене работеха.
И там си имат влакчета:
Виадукта и към крепостта:
Улици:
За това се придвижват основно с мотори и
За това си заслужаваше да изпъплим в слънцето до горе:
И отново долу:
Поемаме по Халкидики. Има страхотни гледки, хубави пътища и много църкви.
Много (да не кажа само) маслинови градини
Бяхме си избрали едно градче близо до Солун ( Неа каликратеа). Примерно като нашето Кранево. Децата веднага си харесаха това:
Имаше и такива
Красиви къщички
Ей така си стоя центъра 2 дни. Нямаше кой да изхвърли боклука. Иначе беше красиво.
Децата веднага ги намериха
И след тях всички на люлките. Забележете кои деца се кефят повече:
Тези стояха през деня, а вечер след 22.00 започваха пробите кой ще се изфорсира най-силно.
Този си влачеше лодката, а другия се опита сам да застане, но бързо се отказа.
Един смелчага
И ние да пробваме. На крак около 17-18 градуса се измериха.
Коментар