Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Остров Крък (Krk) Хърватска !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Остров Крък (Krk) Хърватска !

Така, надъхах се малко след първата ми тема за 7те дни в Ибиза (Испания) и реших да споделя нещо доста по-скорошно!
    Дните: 19 до 21.9.2008г.
    Мястото: Остров Крък , Хърватска

Тръгваме ние от Виена посока Хърватска по навигацията на един от нашите хора.... да ама до първата голяма бензиностанция след старта. Неговата навигация ни дава да караме цяла Словения, и от там да се прехвърлим в Хърватска (демек да минем през Celje, Ljubljana и тнт.). Но аз като стар морски вълк (нито съм стар, нито съм вълк, но пък затова съм ходил последните 3 години в Словения повече пъти отколкото съм ходил през живота си на село, реших, че ще караме Марибор ... после малката част от магистралата и дирекно в Хърватска). След близо ... 4 часа път видяхме морето .... минахме през моста който съединява сушата с острова (минаването струваше близо 7 € ! и от двете страни има мантинели та нищо не се вижда ) и спряхме да се огледаме, и да чекнем картата къде и как ще се ходи. На 2 или 3 км от входа към острова (сухия) питахме на една бензиностанция къде е най-добре да се отиде и човека ни опъти без да се замисля ... Малинска! Хоп Там!

* това в кръгчето е къщата на Перо! Перо ... лоткоградителя .. корабостроител и там спахме.
    След като стигнахме в Малинска веднага попаднахме на плац-а .... демек баш центъра. Там магазин за цигании, дранкулки ... бурекчииница! и туристическо бюро. Питаме ние за хотелче, да ама не .. хотелите закрили сезона и всичко е ZU ! Вътре в бюрото седи наш Перо ... нещо промърмори на хърватски .. и така не го разбрах .. но го последвахме навън ... човека ни предложи да останем в неговата къща, строена през 2005 година, при което тая от бюрото излезе и се скараха доста здраво, взимал й бил клиентите! А преди да дойдем си пиеха кафето заедно ... хубава работа
    Паркирахме ние пред неговата куча:

Която се оказа доста луксозно място за престой! Климатици, телевизор, кухня, два етажа с по 1 апарТман с по 2 Соби и по 1 баня и тоалетна за всяка стая!! Всичко това на цената от 13€ на човек . Няма такава ефтиния! (По натам съм написал защо!)
    Ето една полу панорамна снимка от балкона на първия етаж:

.
    Хванахме малко надолу да видим морето, все пак ние на море отидохме , макар че беше бая студено вече:
    По пътя не се удържах да снимам някоя друга КУЧА и палми ... обичам палмите!

Даже тая се продава ... на 5м от водата се намира!

И разбира се местния "ПЕРО" ни посрещна:

На следващия ден се качихме на колите и отидохме до град Крък! Няма такива красоти:

Където щтракнах една много добра кУча:

.
    Не пропуснахме и на плаж да отидем , нищо че беше як студ:

На следващия ден продължихме из острова да скитаме и попаднахме на този луд ... плаж стил Survival:
    Където неможах да не тресна една бомба , после май наводнения на другия край на света имаше .... не съм виновен ... В Русия съм, В Русия съм!

Снимахме се за спомен:

Пихме по една Медовина (и за в нас си взех , и чакам гости да я почнеме! Както казах вече не съм по пиенето!)

Извинявам се на целия екип за малкото текст .. но обичам снимките да говорят за себе си!
    Другите снимки могът да бъдат видяни на : http://dushkov.net/~martin/pics/voyage/krk/

Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

До: Остров Крък (Krk) Хърватска !

Сега за евтиното спане и за убииствените цени в ресторантите:
    Спането беше 13€ на човек както казах. Защо?
    Защото е извън сезона. Цените се определят от някой! Няма по-евтини и по скъпи стай (на класове са там). Има си фикс цена за клас и това е.
    Най хубавото от цялата работа е , че до началото на Юни цените са същите като през зимата! Сезона е започнал , времето е супер ... и цените са ниски ... какво по хубаво, аз лично Май месец съм там, поне за седмица - две.

Цените в ресторантите: Еми доста дебело бих казал. Сега точни цени немога да кажа .... но основно ядене (рибно) беше от порядъка на 10€. Бяхме 6 човека , не сме яли кой знае какви работи ... нито пък сме пили много , по 1 малка медовинка и в леглото като немските туристи ... даже жената на Перо (нашият домакин) се чудеше що за хора сме , в 9 часа да си лягаме и да не се чува нито гък нито мък от къщата за гости (Той и жена му имаха малка къща отзад, демек нямат нищо общо с нас).Та за сметките ... еми под 1/8 от средната работна австрииска заплата не сме плащали! Не си мислете че е 2000€ !

Коментар

Faca, ти си бил страхотен пътешественик.
      И добър разказвач.

Що не си се изявил по-рано, ами се спотайваш?

Продължавай така!

Коментар

В шапката си с фокуси имам още 5-6 такива. Но от сега нататък ще гледам да ги описвам по-подробно , че не се разбира кое къде

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X