Запазих през Booking.com хотел за една седмица на остров Тасос.Тъй като доста разпитвах тук във форума за цени - сега и аз ще дам своята лепта!
Започвам от ферибота - цена за Гранд Витара и двама пътника 27 Е.Хотела е в Кинира на източното крайбрежие на острова.Категоризиран е с 2 звезди, но според мен и жена ми е твърдо 1 звезда.
Първата вечер пробвахме по съвет на момчето от рецепцията най-близката таверна на някой си Йорго!Йорго така и не се появи, но сина му ни обслужи горе долу.Изрично предупредих, че искам ракията да е без анасон.Уви такова животно нема.Тя няма анасон, но има мастикс, който е вид смола и се добива в остров Хиос.Ракията беше ужасна домашна пърцуца.За първи път разбирам израза"Пию с отвращение"!Поръчахме домати и краставици и кьопоолу.За основно морски дарове и сувлаки.За пиене половин литър Рицина от Тасос и половин литър наливно бяло вино.Рицината беше отврат мога да я сравня с нашето Механджийско в пластмасова бутилка, въпреки, че тази беше в стъклена.Накрая платих 36 Е като ракията беше 200мл.за 6Е, вината по 3Е 0.5л, сувлаки -6Е морски дарове 10Е, а салатите 2.50 и 3 Е. Снощи изпробвахме друга таверна, отново препоръчана от момчето от хотела.Класа над предната.Въпреки това нямаха ракия без анасон, но качеството на храната и покривката бяха други.Мешана салата, тцитцаки (сух таратор), 200 мл ракия много по-качествена порция октопод и порция калмари с половин литър бяло вино наливно и цялата сметка 37 Е.Сега отивам да пробвам някоя по-класна риба! Е хайде наздраве!
Започвам от ферибота - цена за Гранд Витара и двама пътника 27 Е.Хотела е в Кинира на източното крайбрежие на острова.Категоризиран е с 2 звезди, но според мен и жена ми е твърдо 1 звезда.
Първата вечер пробвахме по съвет на момчето от рецепцията най-близката таверна на някой си Йорго!Йорго така и не се появи, но сина му ни обслужи горе долу.Изрично предупредих, че искам ракията да е без анасон.Уви такова животно нема.Тя няма анасон, но има мастикс, който е вид смола и се добива в остров Хиос.Ракията беше ужасна домашна пърцуца.За първи път разбирам израза"Пию с отвращение"!Поръчахме домати и краставици и кьопоолу.За основно морски дарове и сувлаки.За пиене половин литър Рицина от Тасос и половин литър наливно бяло вино.Рицината беше отврат мога да я сравня с нашето Механджийско в пластмасова бутилка, въпреки, че тази беше в стъклена.Накрая платих 36 Е като ракията беше 200мл.за 6Е, вината по 3Е 0.5л, сувлаки -6Е морски дарове 10Е, а салатите 2.50 и 3 Е. Снощи изпробвахме друга таверна, отново препоръчана от момчето от хотела.Класа над предната.Въпреки това нямаха ракия без анасон, но качеството на храната и покривката бяха други.Мешана салата, тцитцаки (сух таратор), 200 мл ракия много по-качествена порция октопод и порция калмари с половин литър бяло вино наливно и цялата сметка 37 Е.Сега отивам да пробвам някоя по-класна риба! Е хайде наздраве!
Коментар