Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Власинско езеро-съвети за настаняване.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Власинско езеро-съвети за настаняване.

примерни цени за нощ в хотел Власина ? на стая на човек ?

благодаря

Коментар

Да повдигна малко темата. Имам 2 питания:
      1. За един ден може ли да се направи дестинацията София - Власинско езеро - София? Рано сутрин тръгване и вечер прибиране.
      2. Левоее и евро приемат ли?

Коментар

Дотам ти е 2-3 часа път с минаване на границата, около езерото има 2-3 селца, където можеш най-много да хапнеш и да пийнеш нещо. Дали приемат други валути нямам идея - винаги прехвърчам транзит.
        Honda XL600LM, 1987
        Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
        Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Приемат и левове, дори по доста изгоден за нас курс.
          Бях обърнал динари в най-изгодното чейндж бюро, преди да тръгна ...
          Свършиха и минах на лева с учудване установих, че навсякъде дори по магазините ми даваха малко по-добър курс от колкото в чейндж бюрата в София!
          Вила Бест е дъ-бест. Обслужване на ниво, страхотно ядене, но е малко скъпо.
          Имаше менюта и за 3-5000 и нагоре динара. 60 динара са равни на около 1лв ...

Коментар

Два пъти съм минавал покрай Власинското езеро, но все през зимата и все набързо. Наистина е красиво, като го гледам по снимките. И на двата пъти имаше мъгла и почти нищо не видях. Трябва да намеря време някой друг сезон да се отбия натам.

Коментар

Да съживя темата... Имате ли идея как стоят нещата с палатки те и карането извън пътя там?
              ....!

Коментар

Над 11 години станаха от последното ми стъпване там. Вчера с приятели решихме да хапнем и да опресним ракиените запаси в Пирот, но уж достоверен източник донесе, че на Калотина продължавали гастарбайтерските стълпотворения Решихме да идемО да провéримо как е през Стрезимировци... жива душа нямаше И около езерото промени нямаше, освен това пазарче (сезонно, то си пише, друг път не бяхме попадали на него):

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250920_110609380_HDR.jpg
Прегледи:110
Размер:1.26 МБ
ID:7011004

Име:20250920_110647.jpg
Прегледи:101
Размер:1.01 МБ
ID:7011005
                Чудесни ракии, на всяка сергия избор от различни на вкус и аромат, коя от коя по-превъзходни: вилямовки, шливовици, дивльа крушка (е, те тая отколе ми е любима, по Царибродско и Пиротско я нема ) гроздови и някакви с билки, ама не им викат "траварица", а нещо друго, което от многото дегустирани количества - забравих Имаше и "старо вино", ама понеже скучаещите митничари на Стрезимировци ни провериха още на излизане , не посмяхме да се изхвърляме с алкохола - купихме само десетина литра различни ракии... На връщане в КМБ пак ни проверяваха, даже колата мина през дезинфекционен "душ" Ракията чинно я "декларирахме" на влизане и митничарите се засмяха, казаха, че дебнат да не се внася нищо с животински произход, а ракията нали не е... Бяха с униформи на Митницата, де, не инспектори от ДВСК, които по принцип са цивилни, понякога с лента на ръкава.

За по 10 лв. на човек се повозихме на ... нещо като сал-катамаран и научихме, че:

1. Това е "стационарен остров", а не от прословутите плаващи острови в езерото:

Име:IMG_20250920_104442603.jpg
Размер:1.13 МБ
ID:7011006
                2. Това например е плаващ остров, ама заседнал в едно заливче, пънеже там го издухал вятърът, а междувременно нивото на водата спаднало:

Име:20250920_115146.jpg
Размер:1.00 МБ
ID:7011007

Надлежно е обозначен с табелка, забраняваща слизането на острова, защото можеш да затънеш в торфените туфи, от които се състои. Никой, естествено, не спазвал предупрежденията, чат-пат някой пропадал и ходели да го вадят с лодки и въжета.

Име:IMG_20250920_115249368.jpg
Размер:1.21 МБ
ID:7011008

Име:20250920_115237.jpg
Размер:329.8 КБ
ID:7011009

Име:20250920_120635.jpg
Прегледи:99
Размер:480.9 КБ
ID:7011010

3. От капитана на сала научихме, че всеки може да си пуска каквато лодка поиска ( само с джетове Ганя би имал проблеми), нито регистрация, нито "капитанско" никой няма да му търси.

Накрая приключихме с бяла риба (a.k.a. сулка) от езерото на тиган, бЕльо вино и Зайчарско пиво...

Навсякъде плащахме с "Гордия български Лев" (© тоз форумЪт).
                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Браво , добра дестинация
                  На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Странге, аз преди няколко седмици минах от там и останах с впечатление, че е доста по-празно.
                    Но не съм спирал, както обикновено.
                    Едно време на кръчметата и на това пазарче вземаха директно в лева, сега не знам как е.
                    Но аз влязох през Босилеград и немаше как да пропусна да пия истинско (турско) каво.
                    Понеже менячницата беше до самото кафене смених 50 кинта - да има!
                    От които не похарчих и един денар - в Зайчар заредих с пласмаса.
                    Останаха за другият път - аз обичам да има!
                    Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                      Странге, аз преди няколко седмици минах от там ...
                      Това в трака за един ден ли си го минал?

Иначе, да - взимат директно в лева.

Нещо интересно около Босилеград има ли за гледане от баби-дядовци като мен & ко.?

Коментар

Ами за един ден, да.

В интерес на истината не бях ходил в тоя край може би 4 години.
                        Преди пътищата им бяха... Ми като нашите в западна БГ дори сега.
                        Беше почти невъзможно да се мине за един ден даже с ендуро.
                        Сега обаче сърбите са на светлинни години далче от нашето състояние.
                        Всички пътища в тоя край са им в прекрасно състояние, включително третокласните.
                        Аз основно тях ползвам.

За лефчетата прочетох накрая, имаше период в който познати дето пазаруват в Димитровград мрфки казваха, че данъчните ги погнали.
                        И били спряли да вземат дирекно, което не е особем проблем и там - менячници си има достатъчно на стъргалото.
                        Но явно като тук - всяко чудо за 3 дни.

Босилеград... Не знам какво да ти кажа, аз само минавам от там обикновено.
                        Малко провинциално градче като Трън, харесвам такива места.
                        На Олтоманци никога не се е налагало да чакам никой - винаги съм единствен

Знаеш, че някога е било българско - хората над средна възраст масово говорят сносен български.
                        Даже някъде мярках паметник на Ботев или Левски в града но не попаднах на него.
                        Няма да ме учуди ако са го махнали - политиците са същите говн@ и тук и там.

Иначе от там до Власина пътят е пуст и прекрасен.
                        Стига се за нула време.
                        Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                          ...На връщане в КМБ пак ни проверяваха, даже колата мина през дезинфекционен "душ"...
                          А-а-а, не било то за дезинфекция, ми май-май за приветствие, да сА знаЙ, че улазяте у ЕвроГейския съюз :

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X