Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ограничение за 20 годишни МПС в Турция?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ограничение за 20 годишни МПС в Турция?

Не знам дали е коментирано вече, но в понеделник на ГКПП Малко Търново ме посрещнаха с въпроса колко годишна е баба Хонда?! Реших, че просто се чудят, но ми казаха, че турците връщали коли над 20 години. За мотора не бяха сигурни и ми пожелаха късмет! Това доста ме притесни, особено като погледнах и зелената карта където за капак с големи букви най-отгоре си пише модел 1990 година! Напрежението достигна върха си когато компютъра на регистрацията на влизане отказа да приеме ВИНа който си е стар, с 13 знака. Викнаха началника, стана калабалък, но в крайна сметка нещо направиха и ме пуснаха! Така и не разбрах как точно е правилника, но е хубаво да се има едно наум при пътуване с нещо преди 1994 година!
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

От: Ограничение за 20 годишни МПС в Турция?

"Ретро" техниката ще си я караме само в "къщи" или с платформа?!?

Коментар

Преди 2 години през Варна мина някакъв турски ретро клуб - с доста турски 'ретро' автомобили, лъскарки с турски регистрации и т.н...
      Така, че дори и да има някакво правило, явно има и вариант да се заобиколи съвсем легално това правило...
      Ей ги хАФтомобилите:
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

В много страни има специален режим за ретроавтомобили, с колективно разрешение чрез Ретро-клубове.
        Show must go on!
        LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
          Не знам дали е коментирано вече, но в понеделник на ГКПП Малко Търново ме посрещнаха с въпроса колко годишна е баба Хонда?! Реших, че просто се чудят, но ми казаха, че турците връщали коли над 20 години. За мотора не бяха сигурни и ми пожелаха късмет! Това доста ме притесни, особено като погледнах и зелената карта където за капак с големи букви най-отгоре си пише модел 1990 година! Напрежението достигна върха си когато компютъра на регистрацията на влизане отказа да приеме ВИНа който си е стар, с 13 знака. Викнаха началника, стана калабалък, но в крайна сметка нещо направиха и ме пуснаха! Така и не разбрах как точно е правилника, но е хубаво да се има едно наум при пътуване с нещо преди 1994 година!
          Имаше писано във форума за колите на 20+ години, че не ги искали в Турция.
          При тебе моментите са два: 1. Важното е, че са те пуснали да влезеш и 2. По-важното е, че са те пуснали да излезеш!
          Публикувайте отговор

Коментар

.... няма старо МПС, има само неподдържано МПС... Всичко друго е въпрос само на задкулисни финансови интереси на определени водещи автомобилни компании и лични облаги на пишещите законовите изменения в съответната държава....

Коментар

Колеги, споко, релакс, вдишайте и издишайте дълбоко

В белите страни да караш стара кола е по-добре и привилегировано от колкото нова лизингова, има обаче разлика между стара каручка и ретро автомобил, на последните дори им разрешават да ПРЕСКАЧАТ евро директивите за замърсяване и на всичко отгоре дори плащат ПО-МАЛКО данъци, та вземете малко почете информация от извора и се успокойте, а освен четене може да се наложи и малко правене, тоест регистрации, документи и т.н.
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X