Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Три дни в Ситония

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Три дни в Ситония

    И аз пленена от приказките за невероятната красота на Ситония, реших да посетя втория ръкав на Халкидики с годеника ми за три дни и да видим колкото се може повече градчета, селца и плажове там, с надеждата славата на мястото да е оправдана. Имам чувството, че съм единственият човек ходил на Ситония, който не е останал възхитен, което не ми пречи да споделя личното си мнение (силно се надявах да се присъединя към възторжените възгласи и мястото не е лошо, просто може би тръгнах с твърде големи очаквания). Както и да е, красиви снимки станаха, но все пак не можах да се въздържа да правя сравниние между българското Черноморие и Ситония. И двете имат своите плюсове и минуси, но за мен честно казано плюсовете са повече в България. При това не визирам Слънчев бряг и другите презастроени места, които масово се дават за пример - в България все още има чудесни места по Черноморието, стига да знаеш къде да отидеш...и да отсядаш в частни квартири/семейни хотели (обикновено 2-3 етажни къщи), а не в мутренските хотели, които се строят на плажа и чрез които се перат пари. Казвам го, след като обиколих и северното и южното ни Черноморие тази година. Не можах да се размина от туристи, предимно чужденци. Лудницата е голяма, но интересът също е голям – а не съм била в местата за алкохолен туризъм, по-скоро еко и културен такъв. Ахтопол е пример за хубав град, Поморие също, Созопол е прекрасно, антично място с чудесни ресторанти и панорама, но за съжаление през лятото става трвърде голяма лудница с много чужденци. Имаме и много прекрасни, по-закътани плажове, места, които си струва да се видят заради красотата им, като например Балчик, да се опита от Royal Wine-a, който продават там, да се пробва прекрасния ресторант на кея... Имам чувството, че чужденците оценяват много повече България, отколкото много българи, които бягат в Гърция и Турция и после обясняват колко зле е тук, а в "чужбината" колко е прекрасно и е само цветя и рози. Както и да е, сигурна съм, че повечето от коментарите са искрени и не просто скрита реклама на едно или друго място, и моят коментар също ще бъде такъв. Та конкретно на темата

    Тръгнахме от София към Гърция (през Сандански) на 30-ти август към 2 часа през нощта, на границата минахме за секунди към 5 часа. Пътят беше идеален почти навсякъде до границата и беше леко шокиращо, че при влизане в Гърция ни посрещна разбит, надупчен път. Това не го очаквахме. След известно време пътят се оправя от към дупки, продължават само вълните от време на време, но лентите навсякъде са много по-тесни от нашите. Сякаш за да спестят пари ги бяха направили на 2/3 от нашите като широчина. Мигачи при изпреварване или завой видяхме само от коли с различна от гръцка регистрация, а ограниченията на скоростта масово не се спазваха. За целия ни път в Гърция, който беше доста, видяхме само една единствена патрулка по време на прибирането ни, на 30-на километра преди българската граница, която не беше спряла, а караше доста бавно пред нас, преди да тръгне по друг маршрут.

    Минахме през Солун и понеже бяхме гладни, решихме да спрем за бърза закуска в някоя пекарна там. Взехме си два кроасана и сладки, уж приготвени на място, но се оказаха твърди и сякаш на поне седмица с ужасен вкус…не можахме да ги изядем.

    Направиха ми впечатление изключително грозните, еднакви сгради в Солун и това че изглеждаха строени направо една върху друга! Не сме минавали през центъра на града, той може би е хубав, но това, което видяхме в началото му, както и минавайки покрай него, не беше обнадеждаващо, затова и не сме се спирали.

    През почти целия път към Халкидики след това насред нищото от двете страни на пътя бяха накацали грозни сгради, които приличаха по-скоро на изоставени складове насред нищото. Въобще не се вписваше в представата ми за страна от ЕС. Супермаркетите и бензиностанциите също бяха доста постни и нелицеприятни, в България изглеждат направо супер луксозни за сравнение. На пътя няма места за хапване, не видяхме нито един крайпътен ресторант. Светофарите навсякъде бяха без секундарници.

    Нашата отправна точка на Ситония беше Геракини, което по-късно разбрахме, че е много добър избор. Води се село, но по-скоро прилича на вилна зона, до която се стига след отбивка от главния път в началото на ръкава откъм западната страна.

    Нямаше никакви табели, но в крайна сметка успяхме да намерим нашата вила – Калиопи. Това е доста приятно място със според мен идеално качество за цената. За 55 лв./вечер можете да си вземете двойна стая на втори етаж с гледка към морето и прекрасна градина! Персоналът е много мил. Само имайте предвид, че ако сте в апартамент има голям шанс да ви сложат на първи етаж, който е в градината и всеки преминаващ може да гледа в стаята ви, поради което трябва да си спуснете дървени щори и настъпва пълен мрак. Иначе мястото е много приятно за релакс – както вилата, така и цялото Геракини. Единственият реален проблем на вилата беше изключително слабия wi fi, но това в последствие се оказа проблем в цяла Ситония…


    Градината е просто приказна и бяхме на две минути от плажа.

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1239256_10151523828341307_116247827_o.jpg
Прегледи:1
Размер:229.2 КБ
ID:6024794

    Само че плажът пред хотелът е много каменист, поради което трябва да се върви доста, докато се стигне до другия край на селото (около 15-на минути пеша), където плажът е доста хубав, в сравнение с повечето плажове в Ситония (т.е. пясъкът е поносимо чакълест и на влизане във водата няма камъни). Плажната ивица е съвсем тънка и чакълеста, пясъкът е сивкав и не полепва, болезнено е да се ходи по него. Залипсва ми златистият ни, мек пясък. Водата е кристално чиста, доста солена и спокойна – приятна за плуване, макар че ми се стори малко студена.

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:856495_10151523866756307_86331321_o.jpg
Прегледи:1
Размер:303.5 КБ
ID:6024795
    Въобще очаквах водата да е като чай, но сякаш беше малко по-хладна от тази по южното черноморие през август. Плажът беше почти пуст и незасаден с чадъри и шезлонги, което най ми хареса, редом с кристално чистата, прозрачна вода, без водорасли. Определено място за спокойствие и мързел. Прекрасно за снимане на изгреви и залези:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1049157_10151523865001307_369877603_o.jpg
Прегледи:1
Размер:105.3 КБ
ID:6024796

    Има малко заведения по плажа, ние седнахме в Oasis, където веднага ни донесоха препечен домашен хляб със зехтин и подправки. Беше вкусно, хапнахме и салата, калмари и пържола, поръчахме си и питиета, сметката ни излезе около 30 евро. Въобще където и да седнехме на обяд или вечеря в Ситония ни излизаше около 30 евро общо без да сме се ограничавали в избора си. От друга страна установихме, че изборът на храна е по-скоро ограничен, всички заведения са тип механа/кръчма с доста сходно меню и най-вече – храната навсякъде е ужасно мазна - полята, потопена или изпържена в обилно количество зехтин. След три дни ядене из тамошните механи стомахът ми определено страдаше, въпреки че не съм прекалявала с количеството. Другото интересно е, че на нито едно място сервитьорите не долетяха да ни обслужват, винаги чакахме доста. Веднъж след като донесат менюто обаче, бързо вземат и изпълняват поръчката, някои са научили някоя и друга дума на български, но при всички случаи комуникацията на английски върши работа. Персоналът е приятен – не прекалено сервилен и достатъчно учтив и адекватен. Намусени физиономии не сме видели. Оазис, както и повечето механи, които видяхме след това са разположени наполовина на плажа (масите са разположени направо върху пясъка). Използваем wi fi в ресторантите си е по-скоро изключение, отколкото правило, на теория уж всички имат, но сигналът често е толкова слаб, че може да се каже, че липсва, дори и да отидете до самия рутер. Другото, което ми направи впечатление в тази връзка е, че имат някакви сложни, дълги пароли, сякаш пазят секретни данни на Пентагона! Незащитен, ползваем wi fi също не намерих никъде.

    След приятния плаж, хапване и наслаждаване на красивия залез през първия ден, решихме да се разходим на следващия. След около час път с доста завои пристигнахме в крайната ни дестинация за деня – Неос Мармарас. За разлика от Геракини, тук къщичките бяха разпръснати в по-високата част на града, а точно зад самия плаж (отново тънка ивица) минаваше път, по който се движеха и коли, и пешаходци. Имаше чадъри и шезлонги пред някои заведения, но имаше и предостатъчно свободна зона. Пясъкът обаче беше още по-чакълест, изцяло от камъчета, които правеха ходенето неприятно. Влизането във водата беше трудно, а не места почти невъзможно, заради множеството огромни камъни по дъното, които стигаха доста навътре. След като пробвах да вляза на няколко места, най-сетне реших просто да преплувам каменистата част и да се откажа въобще да стъпвам по дъното. Плажът поне остана плитък доста навътре. Мъж с вид на грък предлагаше царевица, викайки точно като нашите цигани. Хапнахме отново в ресторант на плажа и се прибрахме в Геракини.

    Последният ни ден решихме да посветим на обиколна на целия ръкав в търсене на красотите, за които сме слушали и най-вече – за хубав плаж, с мек, истински пясък, без камъни, топъл и приятен, със зеленина и хубав изглед– не са илюзия, били сме на такива в България. От Геракини тръгнахме към Никити и оттам – по източната част. Стигнахме много бързо и започна едно безкрайно изкачване, придружено с много остри завои и красиви, зелени гледки. Имаше отбивки от пътя, пълни с туристи, правещи снимки.

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2584.jpg
Прегледи:1
Размер:171.2 КБ
ID:6024798

    Въпреки, че намерихме доста красиви гледки, не намерихме толкова хубав плаж. Плажът на Сарти отново беше с едър пясък, студен и ставаше дълбок твърде бързо. Единственият, който се доближаваше до приятен плаж, беше този на Порто Куфо – на върха на ръкава. Невероятна гледка и не твърде каменист плаж, който обаче отново ставаше дълбок твърде бързо и по самия бряг имаше много оси. Преди да ги видя, понеже не внимавах, една ме ужили по ходилото. Иначе гледката направо вземаше дъха. Никъде обаче не видяхме чайки, гларуси или каквито и да е морски птици. Нямаше и миди, само камъчета.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2666.jpg
Прегледи:1
Размер:127.2 КБ
ID:6024797

    На връщане към континента спряхме на един плаж малко преди Никити - не сме го избирали, просто искахме да се възползваме преди да залезе слънцето. Отново се оказа с камъни вместо пясък и дълбок само след няколко крачки във водата. Хапнахме в Никити, който прилича на някой от нашите курорти – голям път, улица към плажа и плаж със заведения по него, само че по самия голям път и по улицата към плажа нямаше почти нищо освен спорадични опити за търговия и ресторантьорство в съвсем ранна и несполучлива фаза и отново камъни вместо пясък…Видяхме и улични кучета. В сравнение с български курорт, посетителите отново бяха малко. Отвсякъде се чуваше българска реч Според мен обаче „тишината и спокойствието“ в Гърция до голяма степен се дължат на това, че има малко предлагане и малко търсене за мащабите, които притежава. И да отидеш с много пари в Ситония, ще ти е трудно да намериш за какво да ги изхарчиш. Не видях разнообразие и предлагане според различни интереси и платежоспособност, не видях фантазия. Да, има красива природа, водата на плажа е прозрачна и липсата на каквото и да е те предразполага към мързел, като не те оставя с друг избор – това е което ми допадна. Но в България също има красива природа, има прекрасни плажове с много по-хубав, мек пясък, има различни като тип плажове, има хубави квартири с гледка към морето, има по-разнообразна и вкусна храна, много типове заведения за всеки вкус с различен тип музика – рок, ретро, денс, поп, а не само национално творчество, има най-различни забавления, има исторически и архитектурни паметници, и може би ключовото е, че има разнообразие. Затова има и повече туристи, отколкото може да поеме, оттук идва и лудницата. Съзнавам, че динамиката на рушене и съграждане по Черноморието ни не е по всеки вкус, не е и по моя. Не харесвам огромните палати, които се издигат и замърсяването на плажовете ни. Българското Черноморие има своите минуси, но има и свой живот и своя красота. Има и своите места, които трябва да бъдат открити и пазени.

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1172412_10151489296606307_1128082260_o.jpg
Прегледи:1
Размер:113.6 КБ
ID:6024799
    Надявам се само да можем да го опазим, защото не ми се ходи отново на море в Гърция. Прилича ми на една не особено красива, скучна девойка, на която обаче е сложен доста грим и всячески се опитват да разнесат доброто й име. Докато България е като една невероятно естествено красива, пламенна и дръзка девойка, която обаче е замеряна с кал и унижавана, и което е най-тъжно – в голяма част от хора от собствения й народ, които всячески се опитват да я принизят, чуждо покланяйки се.
    Оценявам хубавото и на българското Черноморие и в Ситония, както и мога да видя недостатъците на двете места. Знам, че може би съм пропуснала някой прекрасен плаж в Ситония...Радвам се, че имах възможност да натрупам лични впечатления и да споделя собствените си наблюдения от най-зелената част на Халкидики, въпреки че се надявах да са по-позитивни. Ако трябва да обобщя, при мен се получи: „Обиколи родината, за да я обикнеш и отиди до Ситония, за да го потвърдиш“.

  • #2
    От: Три дни в Ситония

    Красота,всяка година ходя,сега пак заминавам за празниците.
    878511557

    Коментар


    • #3
      От: Три дни в Ситония

      Ситония и аз не я харесвам много-много. Може би защото не съм ходил по подходящото време. Но това с търсенето и предлагането не е баш така - просто не трябва да се сравнява България със Ситония, а по-скоро с Гърция.
      Гърция е прекрасно място за море. Градовете, включително и Солун, са с много приятна средиземноморска архитектура.
      Плажовете са много често с груб, чакълест пясък. По тая линия малко са закъсали при сравнението с нашето море. Разбира се, има места със страхотни плажове, километри дълги, с фин пясък, приличащ на този по българското черноморие. Такъв е плажът на Керамоти - хич не е далеч от тук и пак е пълно с българи, за който не обича много да се откъсва от родното :-)
      Номер 1 от всички плажове, на които съм ходил - не само в бг и гръцко, е един плаж на Санторини с черен пясък. Изключително красив, подреден и поддържан. Със страхотни шатри, на които да се размажеш, пийвайки мохито и ядейки диня от бара на плажа. Шатрите са безплатни - трябва все пак да консумираш нещо, което за мене не е проблем - по-кофти ми е като няма нищо за консумиране.

      Всъщност навсякъде в Гърция чадърите и шезлонгите са безплатни.

      Красотата на морето и разнообразието на места и гледки е другото забележително нещо. Ама ние няма и какво да се сравняваме по тая линия - хората имат мноооого повече море от нас.

      А пък за храната да не говорим. Разбира се, Халкидиките май не са най-подходящия пример в тая посока. Освен това трябва да се отбележи задължително един голям минус на похапването в Гърция - човек винаги се връща с някое и други кило отгоре. Но иначе такова разнообразие на морска храна и толкова вкусни неща за ядене не мисля, че могат да се намерят по нашето море. Като изключим, разбира се, рибената чорба на плажа в Кранево - май Палма се казваше ресторантчето.

      Няма да коментирам изобщо нивото на обслужване, тъй като тукашното нищо не може да го бие.

      Най-големият плюс, може би, на гръцкото море е липсата на каквото и да е презастрояване. Не знам как го постигат - може би защото си имат много море, а може би с административни усилия, но всяко място си е със запазен собствен дух. Созопол е страхотно място или по-скоро беше. Старата част и сега е запазена и като изключим циганията, която става там през лятото (предполагам заради голямото търсене и предлагане) си е готино градче. Но новата част на града е пълна отвратня. Лошо ми става, като си спомня какво приятно място и с ниво беше това град.

      В заключение на излишно дългия ми пост - много хляб (със зехтин) трябва да изядем, докато се научим да правим туризъм като гърците.
      "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
      Gabriel Garcia Mаrquez

      Коментар


      • #4
        От: Три дни в Ситония

        Някакви снимки от море и предимно оплакване комбинирано с горест за лошото качество по българското черноморие(то пък защо е забъркано в пътеписа - не зная). Явно не познваш района и не си си дала труда да го поопознаеш. Плажове има и меки със ситен пясък и с много плавен релеф, но трябва да ги знаеш къде са. Да сравняваш кристалната вода на двата ръкава около Ситония, обикновено гладки, като високопланинско езеро с черноморската вода - добре обогатена с отичащи се отходни води по цялото българско черноморие е смешно. Може би някой модератор е най-добре да изтрие цялата тема.
        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

        Коментар


        • #5
          От: Три дни в Ситония

          Снежанке, пиши спокойно, ще се радваме на още пътеписи и впечатления. Това в което може да бъдете сигурна е, че тук се трият само публикации, които нарушават правилата. Всичко останало си стои за "вечни времена" без значение дали съвпада с мнението на Администрацията или пък не... Разбира се, трият се и тролове, представители на Мордор и прочие... Но Снежанка и седемте джуджета нямат никакви рестрикции...
          VPetrov.photography

          Коментар


          • #6
            От: Три дни в Ситония

            Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
            Ситония и аз не я харесвам много-много. Може би защото не съм ходил по подходящото време....
            Май, просто не си уцелил време или си отишъл с други очаквания

            Така аз съм изключително разочарован от остров Закинтос, за който повечето хора смятат, че е раят на земята

            Коментар


            • #7
              От: Три дни в Ситония

              Гърция като цяло ми е разочароваща... и съм много съгласен с авторката на темата. тук го е казало доста красиво: Надявам се само да можем да го опазим, защото не ми се ходи отново на море в Гърция. Прилича ми на една не особено красива, скучна девойка, на която обаче е сложен доста грим и всячески се опитват да разнесат доброто й име. Докато България е като една невероятно естествено красива, пламенна и дръзка девойка, която обаче е замеряна с кал и унижавана, и което е най-тъжно – в голяма част от хора от собствения й народ, които всячески се опитват да я принизят, чуждо покланяйки се. Скучно е в Гърция.

              Коментар


              • #8
                От: Три дни в Ситония

                Всеки с вкуса си.. там за кучето и опашката

                Коментар


                • #9
                  От: Три дни в Ситония

                  За мене в Гърция има невероятни места, както и ужасни, които повече никога няма да посетя.
                  Всичко зависи от това какво търси човек и дали е попаднал на правилното място, при това в правилното време.
                  А Гърция изобщо не е само море. И във вътрешноста има какво да се види, не само като история, но и като уникална природа.
                  Нашето Черноморие наистина е много красиво. По-точно беше преди повече от 20 години. Сега малкото останали диви плажове са невероятно замърсени, както и водата. Някои от тях доста населени. И са на места, където плуването в повече от половината време си е просто руска рулетка.
                  А ако някой може да ми посочи наш къмпинг, в който в началото на септември има почиващи 10-ина човека, където мога да си опъна на първа линия палатката, да гледам от стола под дебелата сянка на дърветата морето, което е на 10 метра от мене и празния и чист плаж (с пясък и без морски таралежи в морето), да ми каже къде се намира. Други екстрички - изрядни санитарни възли, светещи от чистота, постоянна топла вода, работещ само за нас хладилник. Море огледало, без каквато и да е вълничка. Няма и комари.
                  Много си обичам страната, но вече нямам желание да почивам на нашето море за съжаление.
                  Има и гръцко крайбрежие, което нямам желания да видя повече - беломорското от Аспровалта до Кавала. Което по нищо не се различава от нашето.

                  Коментар


                  • #10
                    От: Три дни в Ситония

                    Може би очакванията на авторката на темата са били твърде големи и затова е тожа разочарование от Ситония. Преди 2 дни се върнахме от там и бяхме точно в Геракини, но на 2.5-3 км на запад от ресторанта Оазис и си прекарахме точно така както и очаквахме. Тишина и спокойствие, плажа беше със ситен пясък, чиста вода, добро обслужване, безплатни чадъри и шезлонги, по около 10 човека на 100 кв. м. плаж. Истинска почивка! Били сме на почивка на същото място преди 21 години и няма особена промяна от тогава, докато нашето черноморие за това време беше презастроено и не можеш да намериш тишина и спокойстие вече.

                    Коментар


                    • #11
                      От: Три дни в Ситония

                      Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                      Май, просто не си уцелил време или си отишъл с други очаквания

                      Така аз съм изключително разочарован от остров Закинтос, за който повечето хора смятат, че е раят на земята
                      Аз на Закинтос не съм бил , но съдейки по пътеписите и разказите на хората били там , един плаж с разбит, ръждясал кораб вече и обрисувам и надписан с какви ли не надписи ( па такъв си имаме и на Рвда ) май нямам и намерение и да ходя . Лефкада по ми харесва , по ми е на близо и имам много повече за обикаляне и за зяпане от Закинтос. И понеже пътеписа е хейтърски не ми пука че го оспамих. На много хора и на Бора Бора няма да им хареса защото не се гмуркат и не се предлагат кИфтета на олинклузивЪ.
                      Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

                      Коментар


                      • #12
                        От: Три дни в Ситония

                        Не сте особено доволна - въпрос на търсене и намиране. Просто не сте намерили това, което сте търсили. А то може да е било само на една крачка разстояние. Особено се натрапва, че не сте се натъкнали на пясъчни плажове - ами да там не всеки плаж е пясъчен. Да сте питали местните - щяха да Ви кажат къде има. Понякога е наистина далеч и трябва да се ходи с кола. Интернета в Гърция е слаб. Даже и да има силен сигнал някъде, самата мрежа за пренос на данни е слаба. Просто гърците не си падат по хай-тека толкова колкото нас. Мога да добавя още, че и водата е доста по-солена от Черно Море. Щипе на очите и като изсъхне човек се покрива с коричка сол. На много места е пълна скука. Пътя след влизането при Промахон до Сяр/Серес беше смотан, но това е защото се ремонтираше нещо по магистралата и движението минаваше по старото трасе.

                        Точно това лято бях в особено скучната част - Паралия Офриньо - това е източно от устието на Струма. Една зона, която е новозастроена върху осушени блата. Последното го предполагам. Някъде не бяха добре осушени явно, защото имаше комари. Само една крайбрежна улица, доста далеч от самия бряг по която вечер всички минават да се разхождат. Високи дървета почти липсват и като цяло сухопек. Мога да редя още кофти неща на мястото.

                        Ами починах си отлично. Боднах колата под маслиновите дървета зад хотелчето, в което отседнахме и я запалих чак когато си тръгвахме. Намерихме си кръчмичка с персонал българи и си ходехме само там. За да не се чудим как да си поръчаме. Факт, че почти всички комбинации вечери излизаха около 35 евра за трима (с жена ми и дете в гимназиална възраст). На плажа ни се налагаше да ходим доста (колко да е доста - цели 250 метра) до чадърите, които си харесвахме, но пък там правеха много хубаво фрапе без да пестят материала. При това срещу две фрапета и една кола можехме да разполагаме целодневно с чадър и 4 шезлонга - един за багажа. Да не се песъчи. Сутрин, обикновено заварвахме младежите, дето държаха кафето да чистят своята част от плажа с гребла от всякакви боклучета. Аз по навик ставам доста рано, но тези младежи винаги бяха преди мен там и отваряха. Когато падна интернета на една сладкарничка, човека от съседното бюро за недвижими имоти ни даде своята си парола. Да ползваме неговия. Водата ми щипеше на очите докато си купих едни плувни очила. Солената коричка се отмиваше много лесно на някой от двата душа на плажа - близкия с по-студена вода, далечния с по-топла. Вечер палихме две "спирали" на терасата и комарите не ни досаждаха особено.

                        Просто бях уцелил, това което ми трябваше. Дали бих отишъл пак там - ами да, бих! Бих ли отишъл на Слънчев Бряг - ами пак да. Въпрос на настроение и какво в момента ми се прави.

                        Коментар


                        • #13
                          От: Три дни в Ситония

                          Напълно съм съгласен с описаното . Не мисля , че е хейтърски пътеписа , а обективен. Това лято имах възможност да мина по адриатическото крайбрежие на Черна Гора и на Хърватска(спахме в Котор на квартира, а на 100км северно от Дубровник на къмпинг) и две седмици след това ходихме с приятели точно на Ситония . Ами ...сигурно съм пристрастен , защото съм роден и никога не съм живял никъде другаде освен във Варна , но бих ги подредил така : Хърватска, Черна Гора(почти същата блъсканица е като у нас , ама за който НЕ ИСКА да търси усамотени местенца), Бг, Гърция.
                          Пътуването ни до Халкидики беше малко и с опознавателна цел(навивам жена ми да ходим без да съм бил и отидох да проверя без нея първо ). Спахме 2 дни на един къмпинг изцяло български(много чист , евтин и подреден,но няма да му правя реклама, защото мениджмънта беше ....., но за това не са виновни гърците). Обиколихме където успяхме целия ръкав. Ами ......вече кроим планове за Хърватска и Черна Гора . Гърция ОТПАДА КАТО ДЕСТИНАЦИЯ ЗА ПЛАЖ (но не и за туризъм-определено има какво да се види ) .
                          ПП Нито имам вила на морето , нито каквото и да е общо с туризма за да правя реклама, но предпочитам да се къпя в Черно Море. АКО ЗНАЕШ КЪДЕ и в Бг можеш да починеш прекрасно без чалга, навалица и простотии до главата ти, а също така да е чисто и приятно.

                          Коментар


                          • #14
                            От: Три дни в Ситония

                            Единственото, което не ми харесва в Гърция, са цените в ресторантите. Тези са от Никити, началото на септември т.г. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1080361.jpg
Прегледи:1
Размер:71.7 КБ
ID:5527426Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1080382.jpg
Прегледи:1
Размер:100.5 КБ
ID:5527427Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1080383.jpg
Прегледи:1
Размер:93.9 КБ
ID:5527428Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1080384.jpg
Прегледи:1
Размер:117.5 КБ
ID:5527429Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1080385.jpg
Прегледи:1
Размер:85.8 КБ
ID:5527430Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1080386.jpg
Прегледи:1
Размер:97.3 КБ
ID:5527431Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1080387.jpg
Прегледи:1
Размер:95.5 КБ
ID:5527432Напр. 80 евро за кило риба е прекалено.
                            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

                            Коментар


                            • #15
                              От: Три дни в Ситония

                              А те при тия цени после и помощи искат.Всичко ореваха,дайте та дайте!
                              Иво (таксито) Андреев
                              0988 91 80 50
                              Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X