Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-бърз маршрут до Сплит?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Най-бърз маршрут до Сплит?

Жената нещо ме обработва да ходим до остров Вис на гости на леля й, пък в бивша Югославия не съм стъпвал от 30 години, та да попитам как най-бързо да стигна до Сплит при сегашното разделение на Балканите? Гледам Мишелина дава 3-4 маршрута, но си нямам идея откъде да хвана?! Всякакви жокери за такси и други капани са добре дошли! Благодаря на отзовалите се!
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

От: Най-бърз маршрут до Сплит?

Най-бърз е през Белград-Загреб по магистрала обаче и най-скъп. (1190км ~ 11.30-12 часа)
    Най-къс е през Ужице-Сараево-Ливно-Сплит (890км ~ 14-15 часа) (магистрала Ниш-Крушевац е 5 Е), 2Е е такса в национален парк Тара
    Отивате на един от най-хубавите острови на Адриатика. Остров ВИС до 1993 беше затворен за туризам, там бяха воени бази на бившата Ю армия и воено летище. Сега е рай, още не е комерциялно. Там се яде най-хубавата риба.
    Питай ако требва още инфо.
    Приятен път !
    Three witches watch three Swatch watches.
    Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

Благодаря Колега! Явно ще карам по бързия път - 12 часа ме устройват за последния ферибот, мисля че беше към 10 вечерта в момента. Жената е била като малка там на гости, предполагам че ще е красиво, но пътя хич не е удобен с това заобикаляне! Жалко че няма ферибот от Гърция до там - веднага бих го предпочел като вариант, въпреки по-дългото пътуване.
      Honda XL600LM, 1987

Коментар

http://www.jadrolinija.hr/hr/schedul...31806/24082013

това ще ти помогне.
        Защо си скептик за път, много е хубаво, ако ходиш през Босна требва ти паспорт,за Сърбия и Хърватска може и лична карта.По бързия път най-трудно е до Ниш, след това малки проблеми около Белград и след това е кеф. Внимавай само са скороста в Хърватска, сега е пълно с полицаи в цивилни коли (бяла Шкода Супърб V6 на отсечка Сърбска граница - Загреб, Загреб - Задар червена Алфи Брера и Задар - Сплит черно Ауди РС4). Гледам на TV да са големи колони на TOLL къщички код Загреб посока Сплит и при тунелите преди Задар.
        Ще имате страхотна отпуска, завиждам
        Заборавих: ферибот, билет за кола е доста скъп, погледай цените на линка горе да няма изненади
        Three witches watch three Swatch watches.
        Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

Неприятното в момента е, че има поток от гастарбайтери... Иначе пътя си е супер - у нас само можем да мечтаем за магистралите им, особено минаването през Белград!
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Това за гастарбайтерите наистина е така, защото в събота на Калотина ми отне 4 часа /в двете посоки/ докато я мина. Също така и сръбските митничари не си даваха много зор. Иначе за пътя до Сплит, подкрепям колегата, с магистралата-Белград-Загреб. Преди около 2 месеца, пътувах този маршрут, само че до Дубровник, като на връщане минах, през Босна и Херцеговина. През всичките държави /Сърбия, Хърватска, Босна, Черна Гора-отскочих до Котор/ минавах с лична карта, като тук там по границите ми искаха талона и зелената карта за колата.

Коментар

Ако ще пътуваме /още се чудя/ трябва да е на 31.08 - ден преди планираната блокада на турската граница и очаквам някакви батални сцени по Калотина за правото да минеш към Европата. Дали няма да е по-добре да мина през Олтоманци - много спокойно ГКПП, но съм ходил само до Босилеград и не знам как е пътя към Ниш от там?
              Honda XL600LM, 1987

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
                Ако ще пътуваме /още се чудя/ трябва да е на 31.08 - ден преди планираната блокада на турската граница и очаквам някакви батални сцени по Калотина за правото да минеш към Европата. Дали няма да е по-добре да мина през Олтоманци - много спокойно ГКПП, но съм ходил само до Босилеград и не знам как е пътя към Ниш от там?
                Колега,последните 3-4 години съм ходил около 20-тина пъти в Сръбско и винаги през Стрезимировци.И през деня, и сутрин и вечер,и нощеска.Винаги бях единствен на пункта.А пътя след бариерата е просто мечта.И май няма нужда да говориме изобщо за настилката.И с адски слаб трафик.А и местата през които минава пътя след границата определено си заслужават!Никога не биха ми омръзнали.Успех в избора!!
                Иво (таксито) Андреев
                0988 91 80 50
                Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Да, това също е вариант - гледах го по сателита. Можеш ли да ми кажеш за колко време стигаш до Ниш оттам?
                  Honda XL600LM, 1987

Коментар

Да, това също е вариант - гледах го по сателита. Можеш ли да ми кажеш за колко време стигаш до Ниш оттам?
                    Не знам,в Ниш не обичам да ходя.Аз и затова го открих тоя път.Вече само от там минавам.Ама пътя си е доста хубав!
                    Иво (таксито) Андреев
                    0988 91 80 50
                    Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Утре вечер ще докладвам, ако имам интернет в хотела!
                      יעבור
                      «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                        Утре вечер ще докладвам, ако имам интернет в хотела!
                        Благодаря, това ще е много полезно!
                        Honda XL600LM, 1987

Коментар

Значи така, София - Ниш през Стреземировци 3ч. и 15 минути , но това след Ниш, разклона за Скопие! До Белград 5 часа, до Болоня 15 часа!
                          יעבור
                          «И това ще мине»

Коментар

Мерси Колега, все повече ми изглежда невъзможна мисията за един ден да стигна до Сплит и да хвана ферибота! 5 часа до Белград без задръствания ми изглеждат много?! Мисля, че този уикенд тапата на Калотина ще достигне своя връх /края на Август/, а ако изчакам до Понеделник пък се сменя разписанието за ферибота и последният е вече с 2.5 часа по-рано. Хич не е удобно и вече си задавам въпроса: защо да си причинявам всичко това?!
                            Honda XL600LM, 1987

Коментар

Мерси Колега, все повече ми изглежда невъзможна мисията за един ден да стигна до Сплит и да хвана ферибота! 5 часа до Белград без задръствания ми изглеждат много?! Мисля, че този уикенд тапата на Калотина ще достигне своя връх /края на Август/, а ако изчакам до Понеделник пък се сменя разписанието за ферибота и последният е вече с 2.5 часа по-рано. Хич не е удобно и вече си задавам въпроса: защо да си причинявам всичко това?!
                              Тапата няма да е само на Калотина! И сега вече е лудница - Сърбия-Хърватия я минахме за 15-тина минути, но в Хърватия на двата пункта за плащане на магистралата чакахме по около половин час на всеки! А по принцип и през Калотина, даже когато няма опашки, до Белград можеш да стигнеш не по–бързо от 4 часа, минимум! И това от околовръстното на София!
                              יעבור
                              «И това ще мине»

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X