Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кавала / остров Тасос спонтанно!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кавала / остров Тасос спонтанно!

Здравейте на всички.
    Гледайки снимките и сещайки се за изживяванията които бяха това лято , реших , че няма как да НЕ споделя и с вас.

Да започнем от някъде:
    В Гърция съм ходил само 1 път, през 2008 в Атина със самолет от Виена. От тогава си обещах, че ще посетя южната ни съседка.
    Дойде лятото, запалих колата към родината с идеята , че ще остана максимум 2 седмици ... след 1 седмица на нашето море беше време да се прибирам ... ама на мен ми се кисне още във вода, ако може и по-чиста от нашата.
    Един два телефона , среща в София , новото КПП Илинден, Драма и кацнах вечерта в Кавала!
    Този път превозното средство беше на 4 колела ... за съжаление, но обещавам пред всички , че ще се върна там на 2 колела!
    Вечерта едно бързо скачане в морето и по палатките

Като казах палатки малко инфо да дам за мястото където бяхме.
    Къмпинга се казва: Batis ( http://www.batis-sa.gr/bg )
    Ако се отиде с 1 палатка , 1 кола и 2ма човека струва 22€ на вечер!
    За тези пари се получава: Басеин, Безплатен чадър на плажа с шезжлонг (там тря нещо да пиете по кафето де), Wifi на плажа, и сравнително топла вода (до към 8 часа вечерта) и доста българи ... които се държат по прилично от южните съседи

На сутринта графика беше следния: Къпане в морето , и разходка в Кавала:

Някой явно много иска да си сложи рекламното листче на този стълб ... но друг се дразни :

Качваме се бавно но славно към върха ... където ни чака крепостта. За която взимат 2.5€ на човек вход.

А гледките отгоре са ... просто невероятни!

Още не сме горе ... спокойно

Малки райски градинки ... точно каквито обичам:

Да паркираш по гръцки!

Горе сме! Входа към кулата е доста тесен ... а аз не съм от най-малките българи ... та си беше преживяване

Някой трупат дървета пред домовете си ... гърците камъни! Сигурно се греят с тях ... знае ли човек гръцката логика (шега де!)

Бързо слязох до пристанището да проверя как стои върпоса с ферибота за Тасос!
    Положението е следното: 4.5 € на човек, 20тина евро пари за колата ... на страна!
    Реших , че ще съм пешеходец! Което се оказа по добрия вариант ... по натам ще разберете защо

Прибирайки се , подминах къмпинга и продължих нататък по пътя ....

А ... забравих да представя .. Чуча .... не е Африка ... но върви и тя:

Утрешната цел:

Плажа на къмпинга ....осветен

Сутринта първия ферибот беше моя:
    Пълно с народ ... туристи , домати, краставици ... няколко хладилника. Много ми напомня на снимки от форума по африканските държави...

Бях си направил сандвичи ... които птичките изядоха ... абе гръцка работа

Ето го и ноевия ковчег:

Проблема го осъзнах веднага като слязох от ферибота.... а именно много ходене ... часа беше 10:30 ... а последния ферибот за обратно в 18:15.
    Тая няма да я бъде ... и ми светна веднага.
    Рент а Кар ... само , че нали съм моторист веднага се хвърлих при моторетките.
    Лелята бързо извади каталога , предложи ми няколко BMW-та GS , 2-3 КТМ-а Adventure, венага ги отказах и си питах за Африка и понеже казаха , че единствената Африка се ползва на острова за генератор за ток от 89г. без да спира дори за смяна на маслото ... немогат да ми я дадът ...
    Та избрах скутерообразно-мотороподобно ... 125 кубика

Наема му е 20€ на ден (дадоха ми го на резерва ... разбира се... гръцка работа), заедно със застраховка .... всякаква.
    Яхнах го ... и газ да обикалям острова. Лелята веднага извади една карта , която ме напътстваше през целия ден.
    Заради същата изгубих 2 часа катерейки някакъв баир ... по който неможе да карам с моторетката, понеже не е асфалтиран да видя полупресъхнало езеро!
    Въобще не се и съмнявах , че като се върна мотора ще бъде там където го оставих.... но явно и на крадците им е било топло ... щом не го бяха пипнали!
    А мен ме пипнаха ... няколко оси, че ако не бях сам щях да си порева на някой на рамото

Едно бързо плажче ... и газ пак:

Друго плажче:

Общо взето цял ден събувах и обувах гащи ...

И там се строи ... ама някак не бие така на очи като на нашето море:

Гледам под мен някакви кофи пълни с маслини ... та се подпрях и аз на маслината и зачаках ... ама нищо ... никой не ми предложи европейска заплата ...

Дойде време и за хапването ....

Хапнах най гадно вкусните кебапчета на тоя свят ... ама нали бях гладен та ги излапах за 1 секунда ....
    А ако питате мен , тук беше заченат Боб Марлей ... или поне някой от синовете му ... такива ритми се носеха:

И понеже един час на адската жега ми беше тъпо да катеря ... и никой с кола неискаше да ме качи до тъпото езеро ... реших да поснимам:

От там съм дошъл ....преди половин час:

Ето го и езерото:

Или поне това което е останало от него:

Май се води , "Магическото" ... и според мен името му подхожда!
    Асобенно ако си със скутер под наем ... толкова си омагьосан , че искаш да го изпиеш като стигнеш до него!

Качих се на моторетката след 30 минути слизане ... омагьосан направо! И газ към малките селца в средата на острова

Интересното в селцата беше , че навсякъде се предлагаше агнешко (или ярешко) месо. Обаче как си го представят тия хора да се яде в тая жега това место ... ум не ми побиране. Хем карах моторчето , хем умирах от жега .. тъкмо бях елиминирал аграрния тех на нашето море .. за 1 ден на Тасос се върна... явно това е знак от съдбата

Бързо плажче :

Времето обаче напредваше ... а ферибота нямаше да ме чака мен.
    Ето тук дойде времето когато се притисних .... и добре , че го направих , иначе ще трябваше да нощувам на някоя пейка (палатката ми беше от другата страна на морето).
    Бързайки към града Тасос!!!! (нарочно с толкова !!!! ) успях да щтракна само 1 снимка.

Пристигнах в Тасос ... отивам на пристанището ... еми грешка ... тук не е мястото където слязох от ферибота ... а ферибот изобщо няма!
    Врътнах из града ... намерих офисче на фирмата от която взех моторчето ... и пича ми обясни ... че съм слязал не в Тасос ...а някакво малко селце което е на 14 км от мястото където бях. Часа беше вече 17:50 ....
    Сигурно поставих нов Тасоски рекорд за 125кубиков скутер .... но в 18:07 бях във фирмата и върнах скутера. След още 4 минути се качих ... и след още толкова ферибота тръгна ... точно на време.
    На мен ми остана да пия една студена бира в бара на кораба ... и да успокоя пулса ... който беше доста висок, карайки се на себе си , че съм карал на места с повече от 110км/ч с тая пърпоретка ... облечен по бронирани къси панталони, тениска и без обувки!

Довиждане остров Тасос. Ще се върна с истинския мотор .... и ще покоря всяка една пътечка по която неможах да се кача със скутера!!

И понеже много неща ми се видяха на обратно в Гърция ....
    Прикачени файлове
    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

От: Кавала / остров Тасос спонтанно!

Благодаря за споделеното!Преди две седмици и аз бях в Кавала и снимките ни се дублират , с много пот стигнахме и до входа на крепостта , но един космат намръщен чичко ни поиска 10 евро вход и...надолу.
    Добре , че не направихме грешката с ферибота , а кротко се пекохме на близките плажове , хапвахме и пийвахме с братята гърци , които явно не се притесняваха от кризата , щом оставаха след нас в ресторанта...
    Проблем имаше само с банкоматите , едни пускаха , други - не , а и опашки тук там се заформяха

Коментар

Аз си носих предвидливо Евро с мен.
      Проблема беше да ми развалят 500 в един супер маркет в Кавала.
      Лелката на касата се мръщи много , после писа на един лист нещо + номера на банкнотата.
      Като цяло по-добре да се носят по-малки банкноти.

Иначе за колата не съм имал никакви проблеми, нищо , че е със затъмнени прозорци
      Всички карат без каски там ... луда работа
      Последно редактирано от Faca; 18-08-12, 13:09.
      Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
      Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
      Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Поздравления за почивката и благодаря за споделеното!
        0осем9осем7шест0осем7едно
        Миро

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X