Стана вече 3 месеца от как работя в Скопие. Времето се оправи, а на мен душицата ми изгаря. Не мога да си взема мотора, защото наоколо не мога да намеря гараж.
Преди седмица като се прибрах за четири дни, не слязох от него, но тя крастата сърби.
Последния ден набързо реших и купих един туристически байк, или както би казал дядо ми(лека му пръст) - колельо.
Докарах го и го сглобих и започнах да ходя на работа с него. Има-няма 25 и повече години от как съм изоставил този тип транспорт.
Преките и странични ефекти от колоезденето се появиха още на втория ден - заглеждане по-колежки, изкачване на стъпалата на един дъх, гаменско самочувствие, лекота и т.н.
В неделя си отспах и отпраших "во градот".
Новата част на Скопие има доста модерна инфраструктура. Почти на всякъде има велоалеи.
Бях виждал на бързо централния площад, но сега му отделих повечко внимание.
Александър Македонски. Въздържам се от коментар. Гърците имат грижата.

В дясно се вижда Цар Самуил.
В търсене на идентичност.

Даме Груев и Гоце Делчев

Юстиниан 1 и той сред националните символи

Св. Наум и Климент Охридски и Св. Кирил и Методий от двете страни на Каменния мост Карпош.

Крали Марко

Хвана ме яд. Всеки от нас би го хванало. Попуших на една пейка и помислих.
Какво толкова. Ние имаме претенции, но не се сещам къде бих могъл да видя подобна заявка за идентичност и национални символи у нас.
Какво толкова ако те прославят наши символи, щом като ние не го правим.
Триумфалната арка не ми се връзваше нещо

Дочух българска реч - две жени щракаха Юстиниан 1 с апаратче. Примолих се: Ще ме щракнете ли и мен?
Щракнаха ме

Търсеха паметника на Самуил. Показах им го, изтърсих някакви глупости и се разделихме.
Видях и весела страна на заявката за идентичност.
"Градската плажа" и две "плажуващи" скулптури.

Изоставих въпросите на "идентитетот" и завъртях педалите.
По протежението на Вардар, през почти целия град се вие велоалея. С велосипед се стига почти навсякъде и за почти същото време като с кола.

Наред с високопарните строежи има и хубави градинки и детски площадки

Някак доста на често има християнски символи.

Не е напразно.
Оставям без коментар. Бих предпочел темата да не придобива политически или националистически привкус.
Ще кажа само, че е хубаво да се разходиш из Скопие с колельо.
Преди седмица като се прибрах за четири дни, не слязох от него, но тя крастата сърби.
Последния ден набързо реших и купих един туристически байк, или както би казал дядо ми(лека му пръст) - колельо.
Докарах го и го сглобих и започнах да ходя на работа с него. Има-няма 25 и повече години от как съм изоставил този тип транспорт.
Преките и странични ефекти от колоезденето се появиха още на втория ден - заглеждане по-колежки, изкачване на стъпалата на един дъх, гаменско самочувствие, лекота и т.н.
В неделя си отспах и отпраших "во градот".
Новата част на Скопие има доста модерна инфраструктура. Почти на всякъде има велоалеи.
Бях виждал на бързо централния площад, но сега му отделих повечко внимание.
Александър Македонски. Въздържам се от коментар. Гърците имат грижата.
В дясно се вижда Цар Самуил.
В търсене на идентичност.
Даме Груев и Гоце Делчев
Юстиниан 1 и той сред националните символи
Св. Наум и Климент Охридски и Св. Кирил и Методий от двете страни на Каменния мост Карпош.
Крали Марко
Хвана ме яд. Всеки от нас би го хванало. Попуших на една пейка и помислих.
Какво толкова. Ние имаме претенции, но не се сещам къде бих могъл да видя подобна заявка за идентичност и национални символи у нас.
Какво толкова ако те прославят наши символи, щом като ние не го правим.
Триумфалната арка не ми се връзваше нещо
Дочух българска реч - две жени щракаха Юстиниан 1 с апаратче. Примолих се: Ще ме щракнете ли и мен?
Щракнаха ме
Търсеха паметника на Самуил. Показах им го, изтърсих някакви глупости и се разделихме.
Видях и весела страна на заявката за идентичност.
"Градската плажа" и две "плажуващи" скулптури.
Изоставих въпросите на "идентитетот" и завъртях педалите.
По протежението на Вардар, през почти целия град се вие велоалея. С велосипед се стига почти навсякъде и за почти същото време като с кола.
Наред с високопарните строежи има и хубави градинки и детски площадки
Някак доста на често има християнски символи.
Не е напразно.
Оставям без коментар. Бих предпочел темата да не придобива политически или националистически привкус.
Ще кажа само, че е хубаво да се разходиш из Скопие с колельо.
Коментар