Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мароко и ръчно изработена керамика в град Фес

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Мароко и ръчно изработена керамика в град Фес

    Посещението на цех за производство на керамика беше включено в туристическата ни програмата в Мароко. Очаквахме с интерес да посетим тази работилница за ръчно правена керамика в покрайнините на град Фес. Можехме само да се възхищаваме на уменията на майсторите, които с простички инструменти и много труд и умения успяват да направят красивите си произведения.Клиентите бяха от цял свят. Очаквано най-много приготвени за изпращане бяха пакетите за САЩ, но имаше и не малко за Канада и Европа.В края на клипа има кратко слайдшоу с част от красивите произведения, които видяхме на място.Екскурзоводът ни беше млад и отдаден на работата си.Запозна ни с подробностите на обработка и ни описваше различните процеси подробно.Реших да оставя автентичният аудио запис и ще го чувате постоянно.Съжалявам за не толкова доброто качество на видеото, но монтирах най-доброто, което имах. През цялото ни пътуване ни съпровождаше студено и дъждовно време много по-подходящо за климата на Англия, отколкото за севрна Африка.Разбира се това по никакъв начин не повлия на нашето добро настроение, но повлия на качеството на записите. Надявам се все пак да остави добри впечатления и да покаже част от процеса и техниките на майсторите. Приятно гледане!
    https://www.youtube.com/watch?v=4YYQpoOxCvM
    Последно редактирано от spp; 21-03-23, 16:38.

  • #2


    Интересно видео. Там има и други занаяти - кожарство например. Ако не сте посетили кожарска работилница в долната тема има снимки и клип.
    Jeep Cherokee (Liberty) 2.8 CRD 2006.

    Коментар


    • #3
      Първоначално публикуван от spp Преглед на мнение
      …Очаквано най-много приготвени за изпращане бяха пакетите за САЩ, но имаше и не малко за Канада и Европа.
      Благодаря за споделянето.
      Мароко е много интересна дестинация.
      Но от обикалянето ми там съм с впечатлението, че пакетите приготвени за изпращане са по-скоро част от декорите и са включени в шоуто по посрещане на туристите и убеждаването им да си купят каквото се произвежда в дюкяна.

      Коментар


      • #4
        Здравейте, да в Мароко видяхме и другите занаяти.Включително и кожарските и вероятно най-много сниманите корита за обработка на кожата.Чувам и във вашето видео, се коментира "аромата", който е трудно да се предаде в кадър. Не беше от най-приятните. Подготвям и малък клип именно за това място - медината на град Фес.За съжаление малко кадри ще станат за показване, но все нещо ще остане.Беше ми интересно и чесно казано не вяврах чак толкова много на обясненията,че мароканците не искат да бъдат снимани с пояснението, че особенно по-старите хора смятат все още, че така ще им се вземе душата.Но на две места именно в медината на Фес ми се направи збележка и недвусмислена демонстрация, че не желят да ги снимат.Независимо от това, че не съм снимал директно тях а вървях с камерат в ръка.Това също до някаква степен ме накара да снимам по-малко, за да не влизам в излишни пререкания с хората. Като цяло сме доволни от екскурзият в Мароко. Обмисляме Египет или Йордания, но вероятно ще е за другата година.
        Относно пакетите за изпращане, може и да сте прав, че е демонстрация.Бяха опрени на стената до изложените завършени изделия и ясно се четяха адресите и дестинациите. И действително сега, когато се замисля може да са реклама и подтик да се закупи нещо.

        Коментар


        • #5
          Първоначално публикуван от spp Преглед на мнение
          Обмисляме Египет или Йордания, но вероятно ще е за другата година.
          Няма да сбъркате. През зимата има евтини полети до Акаба (Йордания) и Хургада (Египет), а Кайро става от Рим през Александрия.
          От Хургада е близо до Карнак и Луксор.
          Успех!
          Jeep Cherokee (Liberty) 2.8 CRD 2006.

          Коментар


          • #6
            Първоначално публикуван от Валери Недялков Преглед на мнение

            Няма да сбъркате. През зимата има евтини полети до Акаба (Йордания) и Хургада (Египет), а Кайро става от Рим през Александрия.
            От Хургада е близо до Карнак и Луксор.
            Успех!
            Това е страхотно, ще спести малко разходи! Ще обмисля и това пътуване в бъдеще

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X