Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Занзибар 2013
Свий
X
-
От: Занзибар 2013
Температурата е 29 градуса без термоклин до към -20м. Пред рифа след -15 метра се усеща леко захлаждане, но часовниците не отчитат разлика в температурата. Разбира се в плиткача, особено в началото на отлива, водата е като чай, но там работа не сме имали
.
ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
LZ1YBB
Коментар
-
От: Занзибар 2013
Ама наистина завиждам!Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнениеТемпературата е 29 градуса без термоклин до към -20м. Пред рифа след -15 метра се усеща леко захлаждане, но часовниците не отчитат разлика в температурата. Разбира се в плиткача, особено в началото на отлива, водата е като чай, но там работа не сме имали
.
Поздравления! Желая още много приключения!
А разрешено ли е изнасянето през митница на морски дарове от рода на раковини и др. хубавини?
Коментар
-
От: Занзибар 2013
Красотии, много красотии..
Я да питам - като гледам що риба сте натръшкали, би ли споделил някои чалъми около приготвянето и?
Виждам скари - подобни на нашите, други скари, трети..
Някакво местно устройство - подобно на валандар, или нещо по-екзотично - ползва ли се там?
Коментар
-
От: Занзибар 2013
Това валандара си е нашенски патент
. До Занзибар новостите стигат по-бавно
- поле-поле. Приготвянето на рибата, беше едно от нещата, за които периодично се счепквахме с юнаците в ресторанта
. В нашето заведение ни приготвяха рибата във фурната и ставаше полусварена, полунедопечена
. Бухаха навсякъде ким, който много не ни допадаше като подправка точно за риба. Когато развалихме калимерата с нашия ресторант (след като ни откраднаха 10 килограмовата глава на групера), започнахме да си даваме рибата в съседно заведение на стотина метра южно по плажа. Там вече имаха открита скара (тази от снимките) и взехме нещата в свои ръце. Имахме "дежурен"
, който наблюдаваше какво правят юнаците с рибата. Забранихме ким-а, бяхме си приготвили зехтин с подправки, който беше единственото нещо, с което овкусявахме рибата. Прясната риба беше божествена на скара. Особено кинг фиш-а - страхотия
. Като я затиснеш с няколко бири Килиманджаро или Серенгети, под огромните звезди и шума на прилива, еееех ....
ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
LZ1YBB
Коментар
-
От: Занзибар 2013
Ритуал "Палене на лодка"
. Един ден, докато изпружили морни нозе, се кефехме на безвремието, забелязахме раздвижване на местните около една закотвена, по-скоро останала на сухо при отлива лодка. Току се появеше по някой юнак със сноп палмови листа на рамо. Подреждаха снопите около лодката, в основата й. Така, поне десетина снопа. След като ги подредиха добре, извадиха запалка "Zippo"
и подпалиха Райх... снопите. Предполагам, че това е начин за запушване на разсъхналото се буре/лодка. Другата възможност е да са чули за палежите на коли по нашенско и да са решили да импровизират с каквото имат подръка
.
Лежиш си и чакаш да дойде голямата вода
Това е най-често срещания (по плажа) добитък, като изключим туристите, разбира се
. Телосложение типично за географската ширина - крава бегачка
.
ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
LZ1YBB
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар