Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходка по екватора и около него

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Разходка по екватора и около него

Мерси Тихомире. Ако може да затриеш онази голямата.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Браво!
      Завиждам благородно... кога ли аз ще стигна пак до някое интересно местенце...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Благодаря за снимките и разказа-красота.

Коментар

Хайде още мъничко. Иво ще го предам че има неистов страх от влечуги и разни пълзящи гадинки. Още когато се приготвяхме за пътуването това беше и един от базовите въпроси. Когато го попитах какво правим като видим змия, отговорът беше- По-добре въобще не ми я показвай защото после не можете да ме намерите в джунглата. Е да де обаче на едно прибиране в лагера, като слязох от лодката и отидох да изхвърля някакви боклуци в коша, вътре си открих анаконда. Бебе, около 1.20м, така на око. Лееекичко тръгнах да го предупреждавам че зад него беше само езерото, та да не вземе да стане храна на крокодилите и..изненада. Тази снимка я направи той

Учуден съм колко бързо човек свиква с необикновените неща там.
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Имах ли вариянт да не свикна ?
            Тези гадини (змиите) са ми фобия принципно,ама като нямаш избор.

Коментар

Изключително яки места сте посетили , аз си мечтая да се по освободя малко за да си позволя да замина на подобен трип , набелязал съм си Големия Каньон в Мароко с преминаване през пустинята , отлагам го от 3 години (пуста работа , все нещо изниква ) .
              Гранд Чероки 1995 ZJ 4.0
              MB 190 2.5 16
              MB 124 230 CE

Коментар

• От: До: Разходка по екватора и около него

Тази кръчмичка никак не е лоша. Цените й - също Отсреща на другия бряг на Лаго Сан Пабло (Имбакуча) има още една, малко по-евтина, но също много приятна. А на десния бряг, малко навътре в селото има една хостерия - над 250 годишна - много е яко, цените й също. Празнувахме там един рожден ден и за да ни настанят в ресторанта, формално ни регистрираха като гости на хотела!
                А твоите приятели с розите може би ги познавам. Три пъти съм ходил в Еквадор, имам един познат българин в Кито - Слав (женен за еквадорка), който ме запозна с тях през 2008, но не ги разпознавам на снимките. Освен ако има още някои българи, които произвеждат рози и живеят в Кито.
                Еквадор е една малка и прекрасна страна, много я обичам - на първо място след България! Куито (морското свинче) не е лошо, зависи как го приготвят - малко е мазно. Ние (6 души) си бяхме поръчали 2 куита, и се наложи по-голямата част да ги излапаме двамина, но се справихме (девойките опитаха, но основно биха отбой). Но това се случи в Куенка. Следващия път ще пробвам куи в Атунтаки или там някъде.
                Аз освен всички други работи, от 2004 г. внасям разни екзотични неща от Еквадор - основно Отавало и околностите, но има и от селвата (Макас) и други.

Коментар

За гуараните малко си се объркал - те живеят основно в Парагуай. Тсантсите (умалените главички) се правят главно от шуарите (най-големия етнос в Еквадор след местисо и кичуа - в Южен Еквадор, провинция Морона Сантяго) и то главно от главите на убитите техни братовчеди и врагове ачуарите, с които основно са враждували. Няма информация през последните 50 години да са правени тсантси, освен маймунски, но в музеите може наистина да се видят истински (особено в Куенка).

Коментар

Сигурно имаш предвид уаораните, които наистина са най-дивите и доскоро не са имали контакти с белите.
                    А за шуарите - югоизток - Морона Сантяго - там, доколкото видях на място, навлизането вътре в селвата става само с местни туристически агенции и водачи (т.н. не от Кито, а от Макас или на юг) - шуарската федерация успява да си пази териториите от правителството - имат една много хубава приказка: "ние сме единственото племе в двете Америки, което никога не е покорявано - нито от инките, нито от испанците, нито от американците и дори от еквадорското правителство. Преди няколко години дори се обсъждаще шуар чичам (шуарският език) да стане официален като испанския и кичуа, но не стана. Между другото, шуарският шаман, с когото се познавам, ходеше с една фанелка с образа на Бин Ладен Въпрос на патриотизъм!
                    Аз също подготвях за тази есен (октомври-ноември) един едномесечен преход Перу-Боливия и след това още двадесетина дни в Еквадор (по маршрут от юг на север - Гуаякил-Куенка-Лоха-Вилкабамба-Самора--Гуалакиса-Макас-Тена-Баеса-Папаякта-Отавало-Кито), но изскочи нещо спешно и явно ще остане за напролет (след дъждовния сезон).

Коментар

Първоначално публикуван от crazy wolf Преглед на мнение
                      Тази кръчмичка никак не е лоша. Цените й - също Отсреща на другия бряг на Лаго Сан Пабло (Имбакуча) има още една, малко по-евтина, но също много приятна. А на десния бряг, малко навътре в селото има една хостерия - над 250 годишна - много е яко, цените й също. Празнувахме там един рожден ден и за да ни настанят в ресторанта, формално ни регистрираха като гости на хотела!
                      А твоите приятели с розите може би ги познавам. Три пъти съм ходил в Еквадор, имам един познат българин в Кито - Слав (женен за еквадорка), който ме запозна с тях през 2008, но не ги разпознавам на снимките. Освен ако има още някои българи, които произвеждат рози и живеят в Кито.
                      Еквадор е една малка и прекрасна страна, много я обичам - на първо място след България! Куито (морското свинче) не е лошо, зависи как го приготвят - малко е мазно. Ние (6 души) си бяхме поръчали 2 куита, и се наложи по-голямата част да ги излапаме двамина, но се справихме (девойките опитаха, но основно биха отбой). Но това се случи в Куенка. Следващия път ще пробвам куи в Атунтаки или там някъде.
                      Аз освен всички други работи, от 2004 г. внасям разни екзотични неща от Еквадор - основно Отавало и околностите, но има и от селвата (Макас) и други.
                      Обиколил съм езерото и знам почти всички кръчми.Тази на отсрещният бряг ми харесва в пъти повече но в случая всичко беше на бегом и нямахме време да обикаляме.Няма други българи които да се занимават с цветя, поне по инфо на родата. Слав не го познавам. Да не е едно момче от Варна с което се разминахме предниат път. Познавам почти всички нашенци живеещи там, понеже често сбирките бяха при нас.

Коментар

За гуараните малко си се объркал - те живеят основно в Парагуай. Тсантсите (умалените главички) се правят главно от шуарите (най-големия етнос в Еквадор след местисо и кичуа - в Южен Еквадор, провинция Морона Сантяго) и то главно от главите на убитите техни братовчеди и врагове ачуарите, с които основно са враждували. Няма информация през последните 50 години да са правени тсантси, освен маймунски, но в музеите може наистина да се видят истински (особено в Куенка).
                        Племето Гуарани съвсем официално си пребивава в еквадорската джунгла. Виж в музеят, за етносите. Умалена главичка, и то не маймунска или такава от козя кожа се намира и днес. Естествено тотално незаконно и забранено. Преследват се основно купувачите. Знае се и цената. Сега и за елементарен сувенир от козя кожа, трябва сертификат. Иначе проблеми. Откакто онези англичани се похвалиха пред целиат сват със сувенира си, стана......

Коментар

Сигурно имаш предвид уаораните, които наистина са най-дивите и доскоро не са имали контакти с белите.
                          А за шуарите - югоизток - Морона Сантяго - там, доколкото видях на място, навлизането вътре в селвата става само с местни туристически агенции и водачи (т.н. не от Кито, а от Макас или на юг) - шуарската федерация успява да си пази териториите от правителството - имат една много хубава приказка: "ние сме единственото племе в двете Америки, което никога не е покорявано - нито от инките, нито от испанците, нито от американците и дори от еквадорското правителство. Преди няколко години дори се обсъждаще шуар чичам (шуарският език) да стане официален като испанския и кичуа, но не стана. Между другото, шуарският шаман, с когото се познавам, ходеше с една фанелка с образа на Бин Ладен Въпрос на патриотизъм!
                          Аз също подготвях за тази есен (октомври-ноември) един едномесечен преход Перу-Боливия и след това още двадесетина дни в Еквадор (по маршрут от юг на север - Гуаякил-Куенка-Лоха-Вилкабамба-Самора--Гуалакиса-Макас-Тена-Баеса-Папаякта-Отавало-Кито), но изскочи нещо спешно и явно ще остане за напролет (след дъждовния сезон).
                          Напълно възможно, все пак водачът ми е половин кичуа-нец, и може да се получи грешка в превода. А на местните " патриоти", особено много не им вярвам. Стават велики войни даже и след една-две бири. Индианците, независимо от кое племе са, имат лошият навик да послъгват и да се правят на велики. Наистина латиноамериканците са си самородни новатори, но езикът от Панама до Огнена земя е кичуа. И това че някакъв шаман се е размечтал...да си мечтае.
                          И аз си мечтая за следващият път когато ще се пъхна в джунглата.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                            Към Митад дел мундо/Средата на света. Комплекс за туристи като нас. Та тръгваме си ние и хоп....мечтата на Стефан само че на автобус! Е после вече видяхме доста такива но така и не разбрахме къде се продават тези китове.

Благодаря за прекрасното пътуване! Простете моето незнание ,ако може един въпрос? Какво Представлява това и за какво служи?

Коментар

• От: Разходка по екватора и около него

За подаване на въздух.

Коментар

Ето тук се съдържа отговор на въпроса (има и малка дискусия по него):
                                Помпане на гуми от кабината
                                proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                                NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                                Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X