Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Седмица в Лас Вегас

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Седмица в Лас Вегас

След мноооого дълго летене кацнах по средата на нищото или по точно Лас Вегас. Първите ми впечатления бяха не чак толкова положителни, може би заради прекалената реклама и пропаганда за този град очакванията ми бяха различни с това което видях. Или сравнявайки го с други места които съм посетил не беше нищо особено.

Часовата разлика никога не ме е мъчила толкова но пък ако не беше тя нямаше да направя тези снимки

Настаних се в Хотел Стратосфера които е кръстен така заради ето тази кула

Американците че са промити мозъци всички знаем ама да го видиш на живо е просто потресаващо, не съм виждал такава пропаганда и такова само надъхване. Навсякъде има надписи от рода, най-високата кула, на върха на света и там подобни

Ей ви на най-големия в света магазин за сувенири да се пукнеш от смях. Ама така е и си вярват щом е написано значи е така.

Днес ми е свободен ден, утре откриват SEMA SHOW заради което съм тук. Какво да правя ли ами наемам си Harley Davidson модел Road King. Тук можеш да наемеш всичко, имаше и Лабо Галардо за 750$ на ден.

По обиколих града нищо не ме впечатли големи лъскави хотели (виждали сме ги по TV) затова и не съм снимал.

Разпитах къде мога да се разходя, препоръчаха ми някакъв язовир и RED ROCK каньон, естествено се отправих към каньона.

Излизаш от Вегас и гледката е Лунна

Харлито се кара много лесно почти като трактор има същите вибрации само дето върви малко повече

След 20мили пристигнах, взеха ми 2$ за да вляза по еднопосочен път който прави панорамна обиколка на каньона.

Тракторист е моя татко тракторист ще стана аз

Всичко е много обширно и голямо не мога да ви го предам със снимки.
    Обаче като се замисля в България имаме много по красиви места и природни забележителности, да не говорим за разкопки като Перперикон, и нехаем за тях. А тук два камъка и превърнати в туристическа дестинация и печелят пари. Да не ви казвам че пак са единствените и по по най на света.

Наоколо е само пустиня и камънак, как да отпуска човек ако не е комарджия. Естествено със скално катерене.

Много е гадно да си сам на такива пътувания, няма кой една снимка да ти направи

Ето едно панорамно видео

Излязох от каньона, но не ми се връщаше във Вегас и продължих по пътя като тази порта привлече вниманието ми.

И не напразно влязох, оказа се стара ферма (или поне реплика на такава) в която изнасяха представления

Ето и паркинг за мен

Имаше още 2 часа до следващото представление а на мен не ми се чакаше. Хапнах в Каубойската кръчма биволски бургер (надявам се да е бил такъв) и газ към Вегас

Утре повече...

До: Седмица в Лас Вегас

Еееееееей Яворе,кво правиш толкова далеч
    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Да не забравяме за какво съм летял цял ден. ТУК можете да видите всички чудовища от SEMA SHOW

Коментар

Браво, Яворе. Отново готино разказче, само че направо ме разочарова тая Вегас бе...
        А иначе другата тема е върха!

И все пак дали имаш някакви нощни снимки от там?
        Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
        A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
          Браво, Яворе. Отново готино разказче, само че направо ме разочарова тая Вегас бе...
          А иначе другата тема е върха!

И все пак дали имаш някакви нощни снимки от там?
          Имам доста. Като се върна ще ги публикувам.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение

Настаних се в Хотел Стратосфера които е кръстен така заради ето тази кула
            Вози ли се на влакчето на покрива на кулата?

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
            Разпитах къде мога да се разходя, препоръчаха ми някакъв язовир и RED ROCK каньон, естествено се отправих към каньона.
            Hoover Dam, на 30 мили от Лас Вегас. На времето е бил най-големият. Но и сега си е впечатляващо. Едва стига да захрани всички прожектори в Лас Вегас

Коментар

Не знам защо не ти е допаднал Вегас, но на мен страхотно ми хареса - нощният живот е на НИВО. Но зависи какво търсиш де. Шоутата и мюзикалите са фантастични. Дано да си посетил някое такова.
              Иначе Хувър Дам и Гранд Канъона те оставят безмълвен.
              Но пък излезеш ли от централната улица...веднага влизаш в кварталите с къщите на работниците по хотелите, което не е ама нищо особено. Странно е - цял град работи за една и на една улица - The Strip.
              Хубав разказ. Браво!
              No bike - no fun!

Коментар

Първоначално публикуван от Dido_DR Преглед на мнение
                Не знам защо не ти е допаднал Вегас, но на мен страхотно ми хареса - нощният живот е на НИВО. Но зависи какво търсиш де. Шоутата и мюзикалите са фантастични. Дано да си посетил някое такова.
                Иначе Хувър Дам и Гранд Канъона те оставят безмълвен.
                Но пък излезеш ли от централната улица...веднага влизаш в кварталите с къщите на работниците по хотелите, което не е ама нищо особено. Странно е - цял град работи за една и на една улица - The Strip.
                Хубав разказ. Браво!
                Ами как да ти кажа може би ти си свикнал с техния начин на живот и възприемаш нещата по друг начин. Аз лично обикалям много из целия свят и се докосвам до много култури. Да го кажа така Лас Вегас не влиза в топ 5 от посещаваните места от мен. Примерно канарските острови са доста по развити и с повече забавления от Вегас.

Мое мнение

Коментар

Вегас, (в същност The Strip, щото останалото е обикновен американски град) е като детска играчка направена от папие-маше. Само американец може да се вози с кеф на венецианските гондоли по коридорите на хотел, да се радва на фалшивата айфелова кула и да се впечатлява от гипсовите статуи на Цезар покрити със златен варак...

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                    Вегас, (в същност The Strip, щото останалото е обикновен американски град) е като детска играчка направена от папие-маше. Само американец може да се вози с кеф на венецианските гондоли по коридорите на хотел, да се радва на фалшивата айфелова кула и да се впечатлява от гипсовите статуи на Цезар покрити със златен варак...
                    Абсолютно съм съгласен с теб. А и наистина им харесва много, наблюдавах ги как се радват на всичкия фарс и фалш, направо не можех да повярвам как се гордеят че имат такъв град и си вярват че са номер 1 но щом им харесва няма лошо. Интересното е че не ги интересува дали има други по напреднали и интересни места сякаш има "желязна завеса" като комунистическата, само че тяхната е изградена от силна пропаганда и вярата в господ. В крайна сметка са супер щастливи защото си вярват сами, това е важното.

Коментар

Вече от Българска земя дълго пътуване беше, не искам да виждам самолет поне 2 месеца .

Обещаните нощни снимки:

Това са картини рисувани със спрей, пича ги рисува за около 5 минути, техниката му е невероятна направо ми скри шапката.

Кадри от кулата

Последните 2 нощувки изкарах в ето този мотел.Елвис Пресли постояно венчаеше някой във Венчалната църква към мотела

Кадри от самолета

Това е края на Гранд каньон

И малко планини по нататък

Коментар

Яворе, уникални снимки /с тиха завист /
                        Благодаря... ии .... не ходи на работа там има самолет/и/

Коментар

Страхотни снимки, браво.

Яворе, а нещо за каките да кажеш (покажеш)

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                            Страхотни снимки, браво.

Яворе, а нещо за каките да кажеш (покажеш)
                            шшшш ей

Коментар

Браво, шапка ти свалям. Винаги съм искал да посетя Щатите и след този разказ в картинки имам чувството, че и аз бях там.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X