Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дакар 2012 - Чили

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Дакар 2012 - Чили

    Вчера минах през Таргата да позяпам как върви работата по новата бегачка ( не е моя за съжаление) , да попием кафе , да попушим и да се похиля както винаги когато съм покрай него . По принцип както много хора във форума знаят Таргата е много ведра и готина персона . Вчера не беше така .... :

    - Ти ма кучко , как може все на такива калитари като тебе да се случват такива неща бе , а на свестните като мен - нищо .... да те ..... в .... ?!?!?

    Ако това уважаеми е "посрещането" което повеляват добрите , стари традиции на англииското възпитание , значи аз съм живял 40 години в заблуда . Нещата обаче не спряха до тук . Ушите ми чуха и неща от рода на :

    - ПИдИрас , ти кога ще пускаш снимки от Дакар ??? Щеше да носиш и компа да гледаме .... и т.н. (под "т.н." да се разбира милото му отношение към мои близки )

    Най-лошото беше , че беше прав . Ето , почвам .


    Всичко започна една декемврииска сутрин когато ми звъннаха от офиса и ми предадоха един тел. номер на който да звънна ВЕДНАГА . Звъннах .
    - Добър ден , аз съм Станислав , търсили сте ме ?!?
    - Да г-н Петров , търсихме ви да ви кажем , че вие сте големия победител в нашата игра и печелите едноседмично пътуване до Чили с 3 дневен престой в лагера на " Дакар" !!!
    - ............... (мълча като ....)
    - Ало... , г-н Петров , вие сте .........
    - ................( мълча, вече като нещо друго ...)
    - Ало .... , г-н Петров , вие...........
    Винаги съм се чудил на някои хора които печелят нещо по радиото и не реагират по никакъв начин . Мислил съм си " Абе тия какви дървета са не е истина , абе зарадвай се бе човек , извикай .." . Ето , че и на мен се случи и беше време да реагирам , да проговоря или каквото и да е само да не си мисли оня пич , че ме няма - и реагирах ..:

    - Да , благодаря !! - Това беше най-тъпата реакция която присъства в каталога . Благодарих все едно ми е задържал вратата на асансьора . Бях в пълен ступор , почна да ми се вие свят , очите ми станаха като от аватара а левия ми чорап започна да се разплита от към големия пръст ..
    Аз уважаеми не съм печелил нищо от игри , томболи и не знам какви други производни ( за тото-то да не говорим) през целия си живот . Просто си знаех , че аз на такава кирии нямах шанс . Тази томбола я видях на рекламен банер тук във форума и си казах " Дакар - няма как да пропусна " . Регистрирах се и ......забравих . Този пич обаче ми напомни . Почна да ми обяснява какво трябва да му пратя като данни и .. т.н. След като го изслушах нечувайки зададох най- смисления въпрос на които бях способен в момента :
    - А вие сигурен ли сте , че съм аз ????? ( срам ме е )
    - Да разбира се , вие сте нашия победител , а за документите .............
    - Извинете , че ви прекъсвам , но вие сигурен ли сте че съм АЗ ???? ( много държах на въпроса си и можех да му го повтарям часове )
    - Да , вие .................
    На четвъртия път пичът започна да се смее . Явно видя , че само с едно " Да разбира се " няма да се размине и ми издиктува всички налични данни в регистрацията ми в промоцията . Вече бях спкоен . Явно съм аз ..

    И така аз и съкровището на 4.01 бяхме на летището в София със багаж в ръце и билети до Сантяго .

    Голямо летене , голямо нещо . Вече и на обърната кофа да седна имах чувството , че почвам да се отлепям .
    Пристигнахме в Сантяго на 5.01 по обед . Първа цигара от 2 дена близо . Посрещнаха ни и започнаха да ни събират като овце . Бяхме 19 човека от 10 европейски държави . Повечето се надушихме защото бяхме сложили я по шапка , а по яке на " Монстър Енерджи" за разпознаване , но имаше и такива които не бяха сметнали за необходимо и трябваше да ги търсят . Заведоха ни в хотела .



    Дадоха ни един час да се изкъпем и ни метнаха в автобЯса за туристическа обиколка .



    Президентския дворец , който е и музей .

    Последно редактирано от Чавдар (V93); 18-03-12, 23:40.
    ‎По 2 литра са само млякото и сока !
    WJ 4.7

  • #2
    От: Дакар 2012 - Чили

    Интересно!
    Чакам продължението!
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

    Коментар


    • #3
      От: Дакар 2012 - Чили

      " Плаца де армас " и катедралата .





      По думи на майка ми , това е двореца на Салвадор Алиенде които е бил тотално опожарен от хунтата на Пиночет през 1973 и от тогава не е пипан .



      Това е новия президентски дворец





      Тази мома правеше страхотни неща .




      Сантяго е един много модерен и бързоразвиващ се град . Строят се много небостъргачи , огромни офис сгради умело съчетани със съседните им колониални дворци и къщи . Много чисто и подредено . Личи , че Чили е най-бързо развиващата се икономика в Ю.А. и страната с най-висок стандарт . Прави впечатление , че повечето физиономии които се разхождат по улиците са типично европейски . Спокойни и усмихнати хора . Исках да снимам някой типичен индианец - не намерих . Видях само двама и то от автобуса . Карат се предимно корейски , японски и по-малко европейски автомобили . Американски - не - тук там някой пикап . Повече ги имаше на север в Капиапо . Нещото което ми направи много добро впечатление е , че между повечето булеварди има паркове , и то не просто градинки а широки паркове с огромни детски площадки през 300-500 метра .



      Хълма "Санта Лучия" (може и да бъркам името ) , където е основан Сантиаго .





      Пайсеееее , паля....





      Съкровището ...



      Това е едно от "паркчетата" между булевардите за които споменах .



      И така в разходки и забави мина деня . Време беше да се вечеря . Организаторите се бяха постарали да нямаме никакво свободно време и програмата ни беше наситена на макс . Тридесет минути след като се върнахме в хотела трябваше да тръгваме за вечеря . Тя щеше да се състои в ресторанта на най-известния чилииски готвач и ТВ звезда в момента . Това е ресторантчето .



      А това са нашите домакини от "Монстер " , а мъжът с брадата е нашия гид в Сантяго.



      Ядохме салата - добре
      Предястие с морски дарове - много добре
      Някаква ракия - още по добре
      Телешко на скара със някаква билкова коричка ( много гурме ) - ПЪЛНА ГРЕДА . Аз не мога да се оплача - моето беше що годе изпечено , но на жената и на един кипърец направо им се напълни чинията с кръв . Викам им да се посъберат малко , че да не драсне говедото .. не моем го стИгна после . Жената дяла , дяла , поодяла го и го остави .
      Опитваме да го върнем за доизпичане , но сервитьорките не говорят англииски и ни се сърдят - ПАК ГРЕДА
      Делнахме си моята порция и се нахранихме .
      Виното няма да коментирам - прекрасно .
      Страхотни хлебчета от различни видове брашно .
      А десерта беше невероятен - две плата - едното с плодове , другото със ръчно правени шоколадови бонбони и петифурки , тортички и ....

      И така мина първият ни ден в Чили .

      Следва ......
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 18-03-12, 23:42.
      ‎По 2 литра са само млякото и сока !
      WJ 4.7

      Коментар


      • #4
        От: Дакар 2012 - Чили

        Късметлия Очаквам продължението!!

        Коментар


        • #5
          От: Дакар 2012 - Чили

          Да ама брат и аз ти завиждах хихихихихихи,благородно.Добре,че отиде до Таргата за да те нахрани за да пуснеш темата.Дано още подараци да спечелиш в живота.
          Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
          АСК Ален Мак

          Коментар


          • #6
            От: Дакар 2012 - Чили

            Първоначално публикуван от Венци В Преглед на мнение
            Да ама брат и аз ти завиждах хихихихихихи,благородно.Добре,че отиде до Таргата за да те нахрани за да пуснеш темата.Дано още подараци да спечелиш в живота.
            Друго е като те ритне някой в задника .
            ‎По 2 литра са само млякото и сока !
            WJ 4.7

            Коментар


            • #7
              От: Дакар 2012 - Чили

              Ден втори .

              За този ден по програма имахме посещение в една винарска изба от XIX век , намираща се в долината на виното по поречието на река Майпо . След закуската се качихме на автобуса и потеглихме . Мина около час докато излезем от града . Този 5.5 милионен град е дълъг 90 мили (по думи на гида) , но аз така и не разбрах дали наистина сме излезли защото по магистралата през няколко километра изникваше по някое предградие . След още малко време навлязохме в долината . До където ти стига погледа всичко е лозя . Добре обработени , подредени и всичко се напоява капково . Не видях масив без напоителна система около корените . Пристигнахме в избата "Санта Рита " . Всичко е подредено и красиво . Явно е една от атракциите в долината и е често нападана от жадни туристи като нас .




















              Избата има стара и нова част . В старата се посрещат туристи , там е дегустационната зала и ресторанта , със много красив вътрешен двор и даже малка сцена .














              Наздраве !! Мисля , че без напрежение можем да изкараме няколко месеца там в тази мазичка ...







              Ако там свършат бутилчиците ... веднага се местим тук .....



              Това е дегустационната зала . Почнахме с бяло вино произведено край океана , а после с произведеното тук червено вино . Не искам да дразня , но нямам никакви оплаквания ....

              Последно редактирано от Чавдар (V93); 18-03-12, 23:45.
              ‎По 2 литра са само млякото и сока !
              WJ 4.7

              Коментар


              • #8
                От: Дакар 2012 - Чили

                Станк, благодаря за разказа! Последните 4ри снимки не се виждат .. или поне аз не ги виждам!

                П.С. Грешката е при мен .. извинявай.
                Георги Танев (0+)
                Land Rover Discovery 1 300 TDi
                Land Rover Club Bulgaria
                0887 930 238, 0878 797 768

                Коментар


                • #9
                  От: Дакар 2012 - Чили



                  Време е за цигара преди обяда .



                  Това е ресторанта . Тук ядох най-страхотното телешко в живота си . Беше направено така , че направо изчезваше в устата , страшно крехко и със сос мерло (какъв да е ) .





                  Хапнахме , пиинахме , една снимка за спомен и.... обратно.



                  След като се прибрахме в Сантяго си теглихме по един душ и двамата със съкровището си бихме петите в задника и хукнахме из центъра на града . Голямо разхождане падна . Към 9 ч . вечерта си намерихме едно много скатано кръчме за вечеря . Снимки нямам защото свършиха всички видове батерии , но на хората бирата не беше свършила и аз реших да се възползвам . Към 11ч. се прибрахме в хотела , душ и се хоризонтирах безпаметно . Исках бързо да се наспя защото на другата сутрин летяхме за Капиапо и лагера на Дакар . Нямах търпение и се тресях неистово от вълнение ..
                  Последно редактирано от Чавдар (V93); 18-03-12, 23:46.
                  ‎По 2 литра са само млякото и сока !
                  WJ 4.7

                  Коментар


                  • #10
                    От: Дакар 2012 - Чили

                    Сутринта станахме, закусихме , стегнахме багажа и бяхме готови за тръгване . Полета до Капиапо е около 2ч. Самолета летеше ниско и имаше много добра видимост към океана и земята под нас . Пеизажа от ниска растителност и по- малко дървета какъвто е около Сантяго започва да преминава само в храсталак , след това храстите станаха камъни , а накрая камъните - пясък . Кацнахме в Капиапо . Чакаше ни автобус , натоварихме се и тръгнахме . Започнаха да ми треперят краката . Нямах представа какво ще видя , но се тресях неистово . Пристигнахме до лагера към 15ч. Посрещна ни Joe Parsons , който е бивш навигатор на Роби Гордън и в момента работи за "Монстър" .

                    Едно клипче от пристигането .



                    Раздадоха ни палатките , показаха ни мястото за тях и ни обясниха с няколко думи кое къде е .



                    Бяхме между асистенцията на домакините и тази на братята руснаци .





                    Механиците на "X-raid" си почиват . Всъщност повечето механици денем спят - знаете защо ..



                    Не им пречи малката пясъчна буря .



                    Не ме свърташе на едно място . Исках да намеря нашите и тръгнах да обикалям лагера .

                    Каква да е колата на организаторите освен Toyota ?



                    Асистенцията на едни аржентинци .





                    Това скоро е било мотор .



                    Найс а ???



                    На първата обиколка не намерих нашия тим , но хванах някои току що пристигащи .









                    За феновете на Роби .





                    В лагера се прибра и Петрханзел .



                    Докато му вземаха интервю .

                    .

                    ....механиците за няколко минути разтовариха мини-то .



                    Едвам успях да се снимам докато е цяло .



                    Малко след него финишираха Холскович и Рома .









                    Бегачките са измите и ги почват ...











                    След още 15 мин . изглеждаха така...









                    ‎По 2 литра са само млякото и сока !
                    WJ 4.7

                    Коментар


                    • #11
                      От: Дакар 2012 - Чили

                      Само ме е яд за една снимка,ти знаеш за коя.
                      Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                      АСК Ален Мак

                      Коментар


                      • #12
                        От: Дакар 2012 - Чили

                        За тази ли ??

                        ‎По 2 литра са само млякото и сока !
                        WJ 4.7

                        Коментар


                        • #13
                          От: Дакар 2012 - Чили

                          Да за тази
                          Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                          АСК Ален Мак

                          Коментар


                          • #14
                            От: Дакар 2012 - Чили

                            Айде давай още.... Да не почна и аз като Таргата Шегувам се, чакам с нетърпение.
                            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                            www.ADV-Bulgaria.com

                            Коментар


                            • #15
                              От: Дакар 2012 - Чили

                              Урааа, започна. Чакаме с нетърпение продължението.
                              Женя Вълчанова 0888272565

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X