Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сирия, Ливан и Йордания в три седмици

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: Сирия, Ливан и Йордания в три седмици

    Ще публикувам част от комуникацията с лични съобщения която имахме със Славянин, тъй като мисля че може да бъде полезна и на други пътуващи:

    В България посетих посолствата на Йордания (визата я издадоха веднага без никакви изисквания), Ливан (3 работни дена за издаване като искаха резервация за хотел и удостоверение от работодателя ми) и Сирия (1 работен ден без специални изисквания – питат дали сте посещавали Израел, предполагам че виза за САЩ в паспорта би била проблем) така аз лично тръгнах с трите ми необходими визи. Тъй като моят спътник си изгуби паспорта в началото на пътуването, той имаше възможност да поднови единствено Сирийска виза. При влизане в Сирия не сме имали проблеми освен лошата организация и липсата на ясни правила. Основното важно нещо при влизането в Сирия е че се дължат високи митнически такси за автомобила в зависимост от това дали е бензин или дизел (за дизел се плаща повече). Този проблем мисля че може да бъде решен с Карнет–Дьо–Пасаж, но аз не бях наясно с тази опция тогава.
    При влизане в Ливан на самата граница беше издадена виза на моя приятел, но не знам дали това е стандартна процедура валидна за всички, тъй като ние бяхме подпомогнати от един от митничарите. До колкото разбрах, чуждестранни дизелови автомобили не се допускат, само бензин. Бих ви препоръчал да проучите този въпрос в повече детайли ако имате дизелови автомобили в групата.
    Йорданската граница е най-безпроблемна за преминаване, не се изисква нищо специално, виза се издава бързо на място – няма смисъл предварително да се набавя.
    Цените на бензина в различните държави беше както следва (миналата година по време на пътуването):
    Сирия – 0,93 USD/л.
    Ливан – 1 USD/л.
    Йордания – 0,65 USD/л. (най-евтиният който се продава, мисля че беше 90 октана).
    The only thing that looks good on me...is TOYOTA

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X