Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Опасна пътека...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Опасна пътека...

Насладете се на човъркащото усещане ,,дали и аз бих могъл...?" За себе си не знам отговора със сигурност... все още
    http://wallstreet.blog.bg/video/2010...zemiata.561854
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

От: Опасна пътека...

Това го тичкам сьс затворени очи...................само в мечтите ми.Да сьм оцапал кьлките като стой та гледай.

Мерси за видеото,разсьних се на 6
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

името е впечатляващо .... Царски Път ... басси!
      ако забелязвате по-голямата част е строена .. ако за минаването на пътеката е нужно умение .. представям си за строежа й.

Коментар

Да, как са го строили - идея си нямам...
        LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
          Насладете се на човъркащото усещане ,,дали и аз бих могъл...?" За себе си не знам отговора със сигурност... все още
          Игра на нерви,хареса ми
          Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

Ами строено е преди малко повече от 100 годиини и не е поддържано.
            Не виждам обаче, кое и е опасното при положение, че има осигурително въже.
            "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Страхът е Регулаторен Механизъм с Огромно значение за Оцеляването на Индивида
              Та Нормално е да те е страх, макар и да има осигурително въже и най-вероятно да е сравнително безопасно да се мине от средно Подготвен Човек
              Аз Надали бих се дори Замислил да мина от там. Но съм чел че някакво племе индианци Нямали Никакъв Страх от високо - Наследниците им сега блили търсени при строежите на високи сгради - та Хора разни и Забавленията им Различни

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                Ами строено е преди малко повече от 100 годиини и не е поддържано.
                Не виждам обаче, кое и е опасното при положение, че има осигурително въже.
                Дори с обезопасително въже не е ли пак страшно?Силно усещане си е

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                  Не знам дали бих могла,но бих опитала пък докъдето стигна и докъдето ми издържат нервитеееее

Коментар

http://en.wikipedia.org/wiki/Caminito_del_Rey

Ползвано е за работа
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Даааа, и няколко смъртни случая в туристическата му история досега - съвсем реална тръпка...
                      LZ1EMS

Коментар

Via Ferrata се нарича техниката, която представлява стационарно обезопасяване с въжета (обикновено стоманени) на атрактивни алпийски маршрути. На местата където се изисква технично катерене се поставят и стъпки, парапети и други помощни средства, обикновено железни, с помощта на които сложния алпийски маршрут става достъпен ( и сравнително безопасен) за много по-широк кръг хора. Много е популярно в Алпите. Необходима е минимална екипировка - седалка и осигурителен ремък + каска. В България "алпинистите" като чуят ферата и се хващат за кобура веднага - планината е за избранници... който го е страх от мечки да не ходи в гората и т.н. Аз лично смятам, че е много хубаво нещо, стига естествено да е направено с разум и на подходящите места. Мисля, че около с. Крушуна има такъв маршрут, но не съм го посещавал. А, ако някой ходи из алпите и има възможност да си купи/наеме екипировка за 1 ден и да пробва, горещо му го препоръчвам.
                        Technical Rescue Direct - life lies in courage
                        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Мда и аз се учудих на Camino-то и се оказва че разлика имало ... умалителното -то има огромна разлика в значението.

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                            ... Не виждам обаче, кое и е опасното при положение, че има осигурително въже.
                            Както пише по някои сайтове за това място, не е ясно в какво състояние е осигурителното въже ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Страшничко си изглежда, а и факта, че не се поддържа и незнаеш състоянието на метала увеличава риска съответно и адреналина . Виж ако всичко си и е наред и няма пропаднали плочи, мисля няма да е толкова рисково да се мине дори и от неподготвени хора без страх от височини. Инак за един алинист си е сравнително приятно и лесно за преминаване.

Името вярно е странно "Царска пътека" (ако това му е превода)
                              Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                              И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                              вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X