Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ферибот Варна - Иличовск - 07.2010

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ферибот Варна - Иличовск - 07.2010

Пускам го като нова тема със надеждата ,ако някой се интересува по лесно да получи информация..., че на мен ми отне доста време и резултата не е оптимален..))
    Кратко въведение - имам идея да стигна с кола до Ростов на Дон, през Румъния и Украйна ( и Молдова ако се налага).
    Проучих различни варианти, и няколко пъти се сблъсквах с информация за този Ферибот Варна - Иличовск.
    Информацията която научих със днешна дата 19.07.2010 е следната:

1. Ферибота не пътува директно до Иличовска от Варна, а минава първо към Грузия и чак след това отива към Иличовск - отнема около седмица.
    - ако ви трябва да стигнете бързо, не ви върши работа.

2. Цените са : - за кола 85 $, за всеки пътник 75 $ ( за да съм по прецизен, това е цената която ми казаха за Иличовск - Варна ), за цената по дългия вариант който е седмица не съм питал даже.

3. Време - От Иличовск до Варна - около 20 часа.

4. График - не се знае - определя според заявките за превози , ориентировъчно на около 10 дни.
    има информация и интернет- може да се прати запитване на имейл или по телефона: 052 683 242 begin_of_the_skype_highlighting 052 683 242 end_of_the_skype_highlighting,238
    Е-маил: ferry@navbul.com, аз пробвах и двата номера и ми отговориха само на втория вариант 052 683 238, на първия никой не отговори , може да е факс.
    Имат и агент във Иличовск, който може би е по запознат със графика за тръгване от там, но не взех номера защото надали ще се възползвам.

Изводи: Според Виа Мишелин разстоянието Варна Одеса е около 700 км, при средна скорост 70- 90 км, са около 10 часа, а със Ферито са 20 - не е удобно.
    Недостатък на варианта със кола, минава се граница, че даже няколко, от където може да се получи забавяане..
    Разходи - ако няма непредвидени срещи със полицаи или както се наричт през местста от където се минава и не се правят нарушения би трябвало да излезе доста по-евтино - разход за гориво - в зависимост от автомобила , е евентуално храна и напитки ако се спира.
    Според същия сайт - Виа Мишелин, няма магистрали или такси за пътищата.
    Надявам се да съм полезен със тази информация!
    Ако някой има преки ,по точни наблядения и опит нека сподели, планирам да пътувам след около две седмици и всяка информация ще ми е полезна!

От: Ферибот Варна - Иличовск - 07.2010

Аз също бях гледала този вариант преди години, но тогава поне имаше яснота в разписанията. Иначе по километраж Варна Одеса е 640 км. Като време ( пътувахме с две малки деца, не сме се разбивали от бързане, но и не сме се влачили никъде) до Одеса стигнахме за 8 часа с всички минавания на границите. Но пак казвам това си беше чист късмет при преминаването да няма хора и да не те мотаят. Както писах и в другата тема- по пътя няма платени пътища освен винетката за Румъния и ако се минава през Русе такса мост, през Силистра такса ферибот. Най добре е да си смените от Българско по някоя лея за тези неща, че иначе ги завъртат по някой си курс. Има някаква такса на Молдовската граница, но тя е от порядъка на до 5 долара. Плаща се там на място в банката.
    Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

А вие кога за последно сте пътували по този маршрут ако не е тайна..???

Коментар

Вярно, че това съм го пропуснала в предния пост и нищо, че се разбрахме по телефона все пак да се знае, че е информация от 2008г.
        Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Надявам се ако има промени , надявам се да са в положителна насока...)))
          а ако осъществя пътуването, ще споделя лични пресни впечетления..)

Коментар

Ако някой се интересува за ферибота, след като приключих пътуването до Ростов на Дон и обраттно, имам следното мнение..))
            Май тези 20 часа със ферито са приемлив вариант, защото ви спестява минаването през границите. А именно това минаване бави доста, и доста често изисква непредвидени раходи..., но това ще споделя по-подробно в отделна тема, тъй като смятам че е доста важен въпрос.
            Пътуването от Одеса до София отне около 16 часа с кола, със всички глупости по границите, и ако се смятата и изхабените нерви може да се окаже ,че пътуването със ферибота е добра идея. Стига разбира се да ви съвпадне графика със този на ферибота.

Коментар

Благодаря на колегата за информацията ,мисля да ползвам ферибота ,защотото и цената на горивото не е малка ,а и пътищата са достатъчно лоши ,на всичкото отгоре дебнат кръвопийци - уж полицаи , лошо е 20 часа ,но какво да се прави...проверих по тел. към днешна дата : 85 $ на кола и 75 $ на човек ,което включва каюта и храна ,ако не бъркам. Пишете ,ако се сещате за нещо по-добро ,успех на всички!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X