Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малки досадни измами на сръбската магистрала!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малки досадни измами на сръбската магистрала!!!

Привет колеги,

Искам да споделя с всички, които пътуват през Сърбия и по-точно по магистралите там да се пазят от малки, досадни измами от страна на служителите в будките или т. на "путарини".

Значи, голямо облекчение е, че на путарините вече можеш да се разплащаш в евро. Едно на ръка, че те товарят - примерно с динари е 300 (3 евро), с евро е 3,50, халал да им е, струват си парите техните пътища.

Но! Внимавайте когато ви връщат ресто в евро монети. Използват това, че сте уморени и/или бързате и вместо с ресто от 1 или 2 евро на монети ще се сдобиете с монети с номинал 1 или 2 от валутата на Босна и Херцеговина.

Ако има някой колекционер на монети, да се обади да му пратя такива пари...
    А, и всяка банкнота под 1000 форинта в Унгария е невалидна май, носех си някакви изостанали от преди и не ми ги взеха...

До: Малки досадни измами на сръбската магистрала!!!

Плащайте с карта и проблемите изчезват.
    Последно редактирано от cveti; 20-05-10, 21:32.

Коментар

Тук се сещам за още нещо
      Лелката от Путарината, отказа да ми вземе хартийката щото била мокра
      "И аз съм мокър" казвам, десет часа вече ме вали ...
      Цената за унищожена хартийка била 20 евро. Моята обаче изобщо не беше унищожена.
      Стана опашка от 15 коли, аз и подадох 5те евра. Ако иска, ако - не мога да мина и покрай бариерата.
      Пробва се поне десет пъти да ми вземе 20 ...
      Освен това на билета ми пише точно къде съм се качил на магистралата, на коя дата, в колко часа и т.н.
      ______2
      Е = MZ

Коментар

това са "бели кахъри" в сравнение с това, което се случва на чужденците пътуващи през България
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
          това са "бели кахъри" в сравнение с това, което се случва на чужденците пътуващи през България
          Например?
          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Димо Преглед на мнение
            Тук се сещам за още нещо
            Лелката от Путарината, отказа да ми вземе хартийката щото била мокра
            "И аз съм мокър" казвам, десет часа вече ме вали ...
            Цената за унищожена хартийка била 20 евро. Моята обаче изобщо не беше унищожена.
            Стана опашка от 15 коли, аз и подадох 5те евра. Ако иска, ако - не мога да мина и покрай бариерата.
            Пробва се поне десет пъти да ми вземе 20 ...
            Освен това на билета ми пише точно къде съм се качил на магистралата, на коя дата, в колко часа и т.н.
            По миналата година ходихме 5-6 човека на мото събор в Македония и въобще не спирахме на тия бариери заобикаляхме ги и никой нищо не ни казваше даже имаше и Трайк със нас и той минаваше гратис

Коментар

Ако не ви зависи живота от това не сменяйте валута на чейнджовете на границата. Курса е убийствен (за вас)
              Последно редактирано от zzlatev; 27-05-10, 10:08.
              ‎По 2 литра са само млякото и сока !
              WJ 4.7

Коментар

От: До: Малки досадни измами на сръбската магистрала!!!

На Калотина курса не е лош. Сега е добре че излиза и сумата в евро, едно време се плащаше от 16 до 25 евро на Белград, зависи кои путаринец е на смяна...всичките са милионери...
                На Хърватско след Загреб обикновено лъжат и искат 5 евро а то е 50 цента...
                Disco II td5
                2" OME,Safari snorkel, front D44bumper, 9500winch,chip, Fedima 265/70/16
                planed: air locker, rear D44bumper

Коментар

От: Малки досадни измами на сръбската магистрала!!!

Абе по принцип в сръбско плащам с карта ама за путарините просто исках да не губя време с пинкодове и затова, ама на...

Коментар

Първоначално публикуван от izo4x4 Преглед на мнение
                    А, и всяка банкнота под 1000 форинта в Унгария е невалидна май, носех си някакви изостанали от преди и не ми ги взеха...
                    Това сигурно ли е ? Не че имам кой знае колко, ама все пак.
                    Да не са били нещо стара емисия ?

Коментар

Преди месец пътувахме през Сърбия до Унгария......форинти вървяха всякакви.......мисля по 100-200 даже......Евро в Унгария не взимат....даже курса му незнаят.....а уж са в европейския съюз....за сметка на това в сърбия вземат всичко....Умгарците не понасят руснаци и нас ни бъркат с тях......Спазвайте ограниченията за скороста.....в Унгария по магистралата за Будапеща на надлезите слагат мобилни камери за скорост със снимки......инъче будапеща е светлинни години напред.....буда и вар е много яко......На сръбските путарини ни казваха на доста места че картата ни е неактивна.....а по бензиностанциите и Унгария нямахме никакъв проблем.....От София до Будапеща 780 км. и 12 часа път с три спирки за храна и wc....при спазване на всички ограничения за скорост.
                      Последно редактирано от Roninn; 28-05-10, 19:29.
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от izo4x4 Преглед на мнение

Но! Внимавайте когато ви връщат ресто в евро монети. Използват това, че сте уморени и/или бързате и вместо с ресто от 1 или 2 евро на монети ще се сдобиете с монети с номинал 1 или 2 от валутата на Босна и Херцеговина.
                        Абсолютно вярно е това, много лъжат в рестото, между другото и в Унгария за винетките се опитват да искат повече пари.

Коментар

Аз пък не съм имал пътуване през Сърбия и да не са ме спрели полицаите. Винаги , обаче, ми дават право на избор: "1500 динара или те водим на суд!"
                          edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Аз пък от 3 години пътувам в Сърбия и никога не съм имал такива проблеми.От Ниш до Белград 7.50 евро Белград- Нови сад още 2.50 Другото че от всеки банкомат можеш да си изтеглиш динари и да си платиш с тях,сега поне курса е лесен за смятане 1000 динара са 10 евро.Катаджийте веднъж ми взеха 2000 динара но аз си бях виновен.....

Коментар

По-добре е да се плаща с карта, отколкото да теглиш от банкомат и тогава да се разплащаш. Таксите при теглене от друга държава са доста големи. за това е по-добре да се тегли по-голяма сума на веднъж, отколкото няколко пъти. Зависи от картата и банкомата, но е някъде 3.50-5.00 лв

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X