колеги дайте съвет от къде да мина,през Румъния или през Югославия. За Румъния знам че има винетка ,а за Югославия Унгария и Словакия имат ли винетки ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
съвет за маршрут София - Варшава
Свий
X
-
До: съвет за маршрут София - Варшава
Имат.Но през Румъния,не ти трябва паспорт,а само лична карта.Първоначално публикуван от zemo Преглед на мнениеколеги дайте съвет от къде да мина,през Румъния или през Югославия. За Румъния знам че има винетка ,а за Югославия Унгария и Словакия имат ли винетки ?0осем9осем7шест0осем7едно
Миро
-
С какъв транспорт. Какво гониш -цена на пътуване или време на пътуване.
Всеки месец по един път го пътувам и мога да ти дам инфо.
Най лесно е през Белград ,Будапеща,Банска Бистрица,Мартин,Катовице и Варшава.
От Будапеща до границата с Полша не е магистрала.Плащаш тол таска в Сърбия,винетка в Унгария ,можеш да си спестиш Словашката като минеш през Зволен паралелно на магистралата и точно преди Банска Бистрица се върнеш на нея.В Полша винетка има само за камионите над 3.5 т.Там е най спокойно да се кара по магистралите или бързите пътища.
Коментар
-
Само да добавя информация от Вчера за Словакия ... седмичната винетка струва 5€.
Информация за Сърбия от преди 2 седмици от Paracin до Унгарската граница 13€. От Ниш ще е максимум 2-3€ повече
Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново
Коментар
-
Транспорта е лек автомобил и гоня пристигане в крайната дестинацияПървоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнениеС какъв транспорт. Какво гониш -цена на пътуване или време на пътуване.емил златков
паджеро 2.5тд
ве стром 650
Коментар
-
Задължително не през Румъния, освен ако не искаш да я разгледаш. Половин денонощие е близо пътя от нашата граница до Мако (Унгария). Фериботите във Видин се чакат и са скъпи. Румънците дори са нагли и взимат и пристанищна такса. Варшава е прекрасен град, препоръчвам го на всеки. Пътувахме до Гданск миналата година и минахме през Румъния, Унгария, Словакия. Румъния ни беше транзит, с ремонти по пътищата, които общо взето са като нашите. За мен пътя през Румъния (никъде няма магистрала) за транзит е силно не препоръчителен, но ако човек е решил да преспи там е друга ситуацията. В Унгария е скъпо и добре че следва Словакия където цените са доста по-близки до българските. В Словакия минахме през Татрите доста приятно място. В Полша влязохме северно от Краков. Трафика в Полша бе много натоварен въпреки, че бяхме през август. http://www.viamichelin.com/ е доста полезен за начално планиране. Много зависи колко време е решено да се отдели за това пътуване.Първоначално публикуван от zemo Преглед на мнениеколеги дайте съвет от къде да мина,през Румъния или през Югославия. За Румъния знам че има винетка ,а за Югославия Унгария и Словакия имат ли винетки ?Последно редактирано от savov.z; 12-05-10, 17:29.
Коментар
-
И аз миналата година ходих до Гданск и минах през Сърбия-около 15евро всички магистрали платих(на 3 места), след това в Унгария имат винетки(електронни) там са малко особени и на различни места искат между 6-8евро(незнам от какво зависи) хубавото е, че се качваш на магистралата и забравяш, след това в Словакия имат някакви винетки(може и без ама не знам за кои пътища се отнася), аз взех седмична 5евро май беше и накрая Полша, нямат май винетки, а само "магистралите"(то почти няма) се плащат, другото са малко по широки пътища с бая трафик, ограничения, и много гадни коловози по доста от пътищата им.
Коментар
-
От: съвет за маршрут София - Варшава
Благодаря на всички за съветите,снощи благополучно се прибрах от път. Сърбия 13.5 евро такси за магистрала . Унгария винетка на отиване 8 евро на връщане 7 евро ,защо не знам ? Словакия винетка 4 евро . В Полша на връщане минах по магистралата за Краков и платих 2 евро .емил златков
паджеро 2.5тд
ве стром 650
Коментар
-
Колеги, виждам, че темата е доста стара, но ако някой скоро е пътувал - да питам. През Словашкия вариант София- Варшава след Ружомберок кой е по-бързия вариант до Варшава - през Долни Кубин - Трстена- Рабка Здруй -Краков или през Мартин-Жилина-Звардон-Биелско Бяла?
Коментар
-
Вторият вариянт ти е по бърз. но по добри влез в Чехия на Мости и гони 43-400 Cieszyn, Полша. Веднага сред като влезеш гониш Жори и там се качваш на магистралата коята е е почти да Ченстохова.От там Варшава имаш два пътя магестралата покрай Лодз или скоростния път през Пьотрков Трибуналски.
Коментар
-
за този отрязък няма винетка, и магистралата в Полша ,тази специално не е платена,можеш да си спестиш и словашката винетка ,като вместо да се качваш на магистралата в Словакия от Зволен до Банска бистрица караш по успоредния път , не е по дълъг. Аз лично този маршрут през Мартин Жилина не го предпочитам, много тирове. Зависи какво търсиш от маршрута.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар