Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сърбия без паспорт?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сърбия без паспорт?

Здравейте,

След седмица се налага аз и жена ми да минем през Сърбия транзит, но паспортът на жена ми вече е невалиден. Чудя се дали някой знае от опит, дали можем да минем без паспорт а с някаква глоба + лична карта?

Предварително ви благодаря!

Поздрави,
    Илия

До: Сърбия без паспорт?

Могат да направят проблем, на теория.
    На практика не бих дал съвет...

А валидността на международния паспорт не беше ли +6 месеца след срока му на изтичане.
    Някой запознат да каже ?

Ако е така и срока на валидност на паспорта е изтекъл по-малко от 6 месеца би трябвало да може.
    .

Коментар

Привет!

Благодаря за бързия отговор. Всъщност паспортът изтича, като срок след 9 години. Проблемът е, че наскоро се оженихме, жена ми си смени фамилията, но чакахме за новите документи, а сега като ги има- не ги издават защото са...хм...абе в българия сме, какво да обяснявам.

Та реално паспорт има, но на личната карта и на паспорта жена ми е с различни фамилии.

Поздрави,
      Илия

Коментар

Ще си показва паспорта и хич да не ви пука за фамилиите. В Сърбия нямат представа, че си е сменила фамилията.
        OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Сърбите, обаче, нямат работа с личната карта. Тя е за ЕС.

Коментар

Сигурни ли сте, че сърбите лична карта няма да поискат?

П.С. А паспорта само го гледат или го проверяват и в някаква ИТ система дали е валиден (защото той технически НЕ е валиден).

Коментар

Те могат всичко да поискат, но поне теоретично не им е работа. База данни си имат в най-лош случай своя, където са документите, които те са виждали. От България никой не им подава данни. Има такова нещо като суверенитет.

Коментар

Първоначално публикуван от loobian Преглед на мнение
                Дори и в Европа пътувам само с паспорт и никъде не са ми искали лична карта. Не си длъжен да я носиш в чужбина ако носиш паспорт. Друг е въпроса, че могат да поискат шофьорска книжка ако кара колата.
                OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Благодаря много за всички отговори!

Коментар

Първоначално публикуван от loobian Преглед на мнение

П.С. А паспорта само го гледат или го проверяват и в някаква ИТ система дали е валиден (защото той технически НЕ е валиден).
                    През Сърбия съм минавам безброй пъти и, освен задграничен паспорт и документи на автомобила /когато съм бил с кола/ нищо друго не са ми изисквали за проверяване.

За паспорта - не беше в Сърбия, а на австро-унгарската Никелсдорф ми го прекараха през някакъв скенер, след което на екрана на компа са изписа цяла страница . Прекараха през скенера точно това място на корицата отвътре, където има ето тази зелена, релефна холограма /моля за поправка, ако греша наименованието/ долу. Което ме кара да си мисля, че и в паспорта се записва някаква информация, и то най редовно.
                    Прикачени файлове
                    Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                    Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

По скоро може да имате проблеми на Българската граница отколкото на Сръбската . Това ако в системата вече е въведено че паспорта е невалиден !
                      Иначе за сърбите само с паспорт може да се мине . Спомням си че имаше един период от време преди година иполовина когато можеше да се мине и с лична карта като се заплати туристическа виза от порядъка на 80 евро ( еднопосочно ) Но за съжаление не трая много само 4 - 5 месеца !!
                      След Сърбия може и с лична карта !!
                      [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от iansto Преглед на мнение
                        По скоро може да имате проблеми на Българската граница отколкото на Сръбската . Това ако в системата вече е въведено че паспорта е невалиден !
                        На българската граница паспорт също не трябва. В България се влиза с българска лична карта.

Да е въведено, че паспортът е невалиден, в КОЯ информационна система?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          На българската граница паспорт също не трябва. В България се влиза с българска лична карта.

Да е въведено, че паспортът е невалиден, в КОЯ информационна система?

Абсолютно сте прав колега !!
                          Имах друго предвид :
                          ще изглежда доста съмнително да показваш личната си карта при условие че след 200 метра трябва да покажеш паспорт . Ако това бе границата с Румъния ... ОК , но за сърбия е нужен червен паспорт , и граничните власти знаят това . Те ще ви попитат защо си представяте личната карта а не паспорта които ви трябва , зада влезете в територията на република Cърбия ?
                          Иначе всеки паспорт минава през компютъра които е вързан към някаква система . Каква точно е системата незнам , но сам имал случаи в които са ми сваляли пътник към когото има предявено обвинение за домашно насилие . Това от област Търговище !!! Така , че мога да кажа , че съществува някаква система . Но каква точно е незнам !!!
                          [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Това, какво показвам на излизане от България си е моя работа. За да изляза от Б-я не ми е нужен задграничен паспорт. Такъв ми е нужен за да вляза в страна извън ЕС. Така, че според мен да показва каквото и където може да мине. Колегата е прав, че сърбите не знаят за смяната на фамилията. Нашите (на пункта) пък едва ли знаят, че паспорта не е сменен докато не им го представиш. И изобщо смяната на фамилия след сключване на граждански брак не води до въвеждане на данни в системата на МВР, че задграничния паспорт е невалиден.
                            ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                            LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                              ..Прекараха през скенера точно това място на корицата отвътре, където има ето тази зелена, релефна холограма /моля за поправка, ако греша наименованието/ долу. Което ме кара да си мисля, че и в паспорта се записва някаква информация, и то най редовно.
                              Сигурен ли си, че точно това са прекарали през скенера?
                              Щото обикновено се прекарва следващата страница, и то по височина...

Ако в паспората се записваше някаква информация, то особено тези - новите - щяха да ги правят още 100 години..

В тая холограма запис....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X