Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Познайте къде е това?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Познайте къде е това?

ето една задачка-закачка:
    познайте коя цивилизация е построила това - разбира се, на снимките са само останки
    Прикачени файлове
    НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
    Omnia vincit amor !

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
    познайте коя цивилизация е построила това - разбира се, на снимките са само останки
    Ти ли ги снима?

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
      Ти ли ги снима?
      да, аз ги снимах и много ме беше яд, че съм без статив, защото вътре беше сумрак. следващия път ще отида подготвена!
      а загадката си заслужава !
      Omnia vincit amor !

Коментар

Абе прилича ми нещо.....някъде в Куба беше май....

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
          Абе прилича ми нещо.....някъде в Куба беше май....
          LOL неее, ледено студено
          Omnia vincit amor !

Коментар

Петя, поздравления за закачката!
            Много се чудих и все пак мисля, че това трябва да е по нашите земи (или някъде много близо). Струва ми се, че това е християнска архитектура - арки, сводести ниши за икони по стените, място за икони над вратата, тези много характерни сводове разделени на 4 триъгълника (не знам как се наричат) - горе долу това са нещата, които ме накараха да предположа, че е нещо такова. Струва ми се, че на една от снимките се вижда и олтарно пространство, но има и стълби там така, че е странно. Аз например, така съм си представяла скалните манастири отвътре. А за коя цивилизация става въпрос, ми е много трудно да предположа, но за да отговоря все пак на въпроса ти, ей така казвам "византийска" - нали е закачка!

Коментар

Римляните?

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                Ако не бъркам, ти беше пуснала тема със Заглавие Намибия - та от там са снимките
                Какво печеля? или пак се обърках

Коментар

и аз исках да попитам за наградата...
                  обаче май нямам право на участие в конкурса
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Интересна закачкаСпоред мен местата от снимките са някъде в Италия
                    А тези арки са характерни за готиката...

Кога ще разберем кой е верният отговор
                    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от Viki Преглед на мнение
                      Петя, поздравления за закачката!
                      Много се чудих и все пак мисля, че това трябва да е по нашите земи (или някъде много близо). Струва ми се, че това е християнска архитектура - арки, сводести ниши за икони по стените, място за икони над вратата, тези много характерни сводове разделени на 4 триъгълника (не знам как се наричат) - горе долу това са нещата, които ме накараха да предположа, че е нещо такова. Струва ми се, че на една от снимките се вижда и олтарно пространство, но има и стълби там така, че е странно. Аз например, така съм си представяла скалните манастири отвътре. А за коя цивилизация става въпрос, ми е много трудно да предположа, но за да отговоря все пак на въпроса ти, ей така казвам "византийска" - нали е закачка!
                      поздравления за ерудицията!!!
                      когато открихме мястото, страшно ми напомни за руините на инките. а всъщност това е български скален манастир на 1500 години. мястото ме порази като архитектура. а ето и координатите:
                      "St.Nikolas" lat=41.6340645202, lon=28.083459631
                      Omnia vincit amor !

Коментар

Мерси за поздравленията. То и на мен в първия момент ми заприлича на нещо много далечно и чуждо. Но имаше и една подсказка : "следващия път ще отида подготвена". Все пак човек не може ей така да си ходи чак до останките на Инките. И аз се хванах за това, а от там и другите неща. Но мястото наистина е поразително и сигурно си струва да се види. Можем да се гордеем, че е в България. А ако не се лъжа архитектурата на инките (храмовата ) и на маите няма интериор.

Коментар

Първоначално публикуван от Viki Преглед на мнение
                          ... Но мястото наистина е поразително и сигурно си струва да се види. Можем да се гордеем, че е в България...
                          за съжаление не е ...
                          на около 100-ина км от Бургас на юг, там където е родното място на дедите ми, в момента територия на Турция
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

М да, жалко наистина въпреки, че е близо до България. То затова и не е известно тук иначе, като съдя по вида му ако беше в България, щеше да е известно като културен паметник.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                              и аз исках да попитам за наградата...
                              обаче май нямам право на участие в конкурса
                              А аз вече си имам паспорт.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X