Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бухово - Мургаш - Витиня (моля за описание)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бухово - Мургаш - Витиня (моля за описание)

Мисля утре да ида да се разходя малко. Искам лесно пътче (с бебе съм) и малко да е по високо от София да подишаме малко въздух, че от един месец е много дефицитетн в града Та си мислех за Мургаш. Ходил съм от бухово до върха пеша и помня, че до хижата има мхого хубав черен път, а май и до върха можеше без проблем да се качи джип (въпреки че тогава не съм гледал с такива очи и не помня подробности). Май има и пътища от там до витиня (чел съм в списанието) но не знам нищо за тях. Моля ако някой знае да ми драсне 2 реда описание и най вече категория на трудност. (и моля за описание с отличителни белези, а не GPS щото за утре нямам). Предварително благодаря!
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Описание без GPS на път от 15 километра и с няколко думи не се сещам как да направя но ето какво:

Преминава се през Бухово само направо докато се излезе на картинг пистата. Оттам се хваща черния път който след около километър се изкачва нагоре. И все по него до вр. Мургаш. Единственото място където има отклонение е за вр. Готен (наляво) и за с. Желява (надясно). След равната част ~8 km от Бухово има и разклонение (наляво) за Кремиковци. Не съветвам да се пробваш към Витиня сам и с малко дете в колата. Объркате ли се там ще сте в голяма беда... До вр. Мургаш е безопасно и много живописно... И GPS-а според мен е задължителен. Струва колкото няколко резервоара с гориво но спестява много повече...+ офроуд картата на Събин разбира се...
    VPetrov.photography

Коментар

Re: Бухово - Мургаш - Витиня (моля за описание)

Първоначално публикуван от icerunner
      Мисля утре да ида да се разходя малко. Искам лесно пътче (с бебе съм) и малко да е по високо от София да подишаме малко въздух, че от един месец е много дефицитетн в града Та си мислех за Мургаш. Ходил съм от бухово до върха пеша и помня, че до хижата има мхого хубав черен път, а май и до върха можеше без проблем да се качи джип (въпреки че тогава не съм гледал с такива очи и не помня подробности).
      Не бих ти препоръчал да тръгваш сам, особено с бебе в колата!
      А за да излезеш от мъглата изобщо не ти трябва да се катериш особено нависоко. Над Бистрица днес времето беше разкошно.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Благодаря за бързите отговори и съвети. Може би ще идем само до Мургаш и ще се върнем обратно или през жалява (от там също съм минавал пеша по черен път) само имам спомен, че доста ниско над селото се минаваше по малки мостчета над някаква рекичка и водохващане, ако се изненадаме неприятно ще се върнем по обратния път. В колата няма да съм сам естествено, така че в краен случай и пеш може да си слезнем при проблем, не е студено така че няма страшно.
        Извън темата: За ползата от GPS-а изобщо няма нужда да бъда убеждаван - използвал съм и за работа и за удоволствие. Във бившата ми месторабота имаше един възрастен колега - генерал. Много интилигентен и начетен човек, но по обясними причини не използваше комютър и мобилен телефон, а за GPS никога не беше чувал. След като си купих един служебен Map 60 Cs му разказах за какво служи и кави възможности има и го попитах, ако сега беше в армията и му предложа такова устройство колко би платил за него - отговорът беше ''Поне милион долара". Аз в планината съм имал случай в които и за толкова не бих го дал...

Коментар

В колата няма да съм сам естествено, така че в краен случай и пеш може да си слезнем при проблем, не е студено така че няма страшно ...
          Нямах предвид да не си сам в колата, а да не тръгваш сам, с една кола.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Разбрах естествено. Аз имах предвид, че най много да си зарежа колата при проблем, а пеша съм ходил в района и друг път и при сегашните условия не би било трудно и опасно ако се наложи (2-3 часа от върха до селото в най лощия случай) Пък и ако има някъде опасност от закъсване (затъване) просто ще се върнем А до хижата пътя беше каменист и доста твърд до колкото имам спомен. Пак благодаря за съветите, напълно съм съгласен с тях!

Коментар

Колега icerunner със сигурност няма да си сам по пътя за Мургаш, защото утре е неделя ЛОВЕН ДЕН и ловната дружинка е на лов естествено.
              Поради тази причина внимавай къде ще ходиш, все пак сега е сезона за едър дивеч
              LZ1HKW
              Реглаж на преден и заден мост
              My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Аз имах предвид, че най много да си зарежа колата при проблем, а пеша съм ходил в района и друг път и при сегашните условия не би било трудно и опасно ако се наложи
                Разбира се, може и това да направи човек. Ама що да тепаш километри "за трактор", като може би ще ти трябва само едно дръпване за да излезеш ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X