Някой пътувал ли е с чужд ( предполагам и за лизингов е същото )автомобил до Македония? Какво е изискването за пълномощното? На какъв език трябва да е? Заверка в посолство трябва ли? Интересува ме какви номера да очаквам от органите на реда ( и на границата и после ). Благодаря предварително на всички включили се!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
С чужд автомобил до Македония?
Свий
X
-
До: С чужд автомобил до Македония?
Трябва ти нотариално заверено пълномощно. Аз съм излизал с такова на БГ език и не съм имал никакви проблеми. Подготви си зелена карта за границата и внимавай след около 5-10 км има двама КАТаджии пешаци, които спират половината БГ автомобили(досега не са ми създавали сериозни проблеми).
Лек път!LZ1DWW
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеИ ксерокопие на пълномощното! Остава на нашата граница. Нататък не ти трябва.
Ако минавате през Станке Лисичково и имате проблеми - 0888803467 - Александър Балабански, ще помагам, ето и ощке един ако не вдигам мобилния 073 88 44 84.
УспехГласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.
Коментар
-
Освен горното, ако колата има "КАСКО" провери много внимателно при застрахователя дали покрива риска кражба в Македония. Аз брах ядове при излизане в страните от бивша Югославия. Наложи се (в началото на 2009г.) да сключвам добавък за кражба там. При подновяване на каското (м.ХІ 2009г.) ме уведомиха, че вече и с добавък не покриват този риск в западните ни съседки. Застрахователят е Уника.ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
LZ1YBB
Коментар
-
Първоначално публикуван от jenia7812 Преглед на мнениеБлагодаря за бързите отговори! Ориентирам се сякаш към Златарево, но все още съм в процес на обмисляне.
И лек път.Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.
Коментар
-
Днес разбрах от един клиент че вече границата с Македония се минавала и само с лична карта. Нали наскоро ние отменихме визите за тях - та реципрочна била мярката. Но не претендирам за достоверност. След като сам не съм минавал не съм съвсем сигурен.
УспехГласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.
Коментар
-
Автомобилът ми е лизингов, миналата година 3 пъти ходих до Македония и нито веднъж не ми поискаха пълномощното,минавах през Гюешево,само зелената карта и малкия талон показвам и не съм имал никакви проблеми.
Коментар
-
Понеже променихме времето и маршрута изникнаха нови въпроси.
1.Новият КПП Златоград все още ли работи само с лични карти? Децата как преминават?
2.На границите искат ли да се носи големият талон на колата? За пълномощното разбрах - ще се превежда на всички езици.
3.Македонците имат ли още изискване за 6 месечна валидност на задграничния паспорт ( че не е сигурно дали ще оправят системата за новите документи)?
За сега са това. Благодаря предварително!
Женя Вълчанова 0888272565
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар