Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С чужд автомобил до Македония?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• С чужд автомобил до Македония?

Някой пътувал ли е с чужд ( предполагам и за лизингов е същото )автомобил до Македония? Какво е изискването за пълномощното? На какъв език трябва да е? Заверка в посолство трябва ли? Интересува ме какви номера да очаквам от органите на реда ( и на границата и после ). Благодаря предварително на всички включили се!
    Женя Вълчанова 0888272565

До: С чужд автомобил до Македония?

Трябва ти нотариално заверено пълномощно. Аз съм излизал с такова на БГ език и не съм имал никакви проблеми. Подготви си зелена карта за границата и внимавай след около 5-10 км има двама КАТаджии пешаци, които спират половината БГ автомобили(досега не са ми създавали сериозни проблеми).

Лек път!
    LZ1DWW

Коментар

Трябва заверено пълномощно (от нотариус), може и на български. Зелена карта и международен паспорт тоже.
      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

И ксерокопие на пълномощното! Остава на нашата граница. Нататък не ти трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          И ксерокопие на пълномощното! Остава на нашата граница. Нататък не ти трябва.
          Абсолютно точно, просто нямам какво да добавя. На КПП Станке лисичково, наистина има работещ ксерокс само през деня и ако не носите копие от пълномощното, го взимат в оригинал. Иначе са много любезни от Гранична полиция на това КПП. Понякога се заяждат ако не носите големия талон на овтомобила, Македонската гранична полиция също. Според мен не е правилно но не съм спорил а и не съм проверявал дали е основателно или само се заяждат.
          Ако минавате през Станке Лисичково и имате проблеми - 0888803467 - Александър Балабански, ще помагам, ето и ощке един ако не вдигам мобилния 073 88 44 84.
          Успех
          Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Освен горното, ако колата има "КАСКО" провери много внимателно при застрахователя дали покрива риска кражба в Македония. Аз брах ядове при излизане в страните от бивша Югославия. Наложи се (в началото на 2009г.) да сключвам добавък за кражба там. При подновяване на каското (м.ХІ 2009г.) ме уведомиха, че вече и с добавък не покриват този риск в западните ни съседки. Застрахователят е Уника.
            ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
            LZ1YBB

Коментар

Благодаря за бързите отговори! Ориентирам се сякаш към Златарево, но все още съм в процес на обмисляне.

Коментар

Първоначално публикуван от jenia7812 Преглед на мнение
                Благодаря за бързите отговори! Ориентирам се сякаш към Златарево, но все още съм в процес на обмисляне.
                Ако има проблеми (със сигурност няма да има) звънни, и там имам некой друг познат.
                И лек път.

Коментар

Днес разбрах от един клиент че вече границата с Македония се минавала и само с лична карта. Нали наскоро ние отменихме визите за тях - та реципрочна била мярката. Но не претендирам за достоверност. След като сам не съм минавал не съм съвсем сигурен.
                  Успех

Коментар

Автомобилът ми е лизингов, миналата година 3 пъти ходих до Македония и нито веднъж не ми поискаха пълномощното,минавах през Гюешево,само зелената карта и малкия талон показвам и не съм имал никакви проблеми.

Коментар

Понеже променихме времето и маршрута изникнаха нови въпроси .
                      1.Новият КПП Златоград все още ли работи само с лични карти? Децата как преминават?
                      2.На границите искат ли да се носи големият талон на колата? За пълномощното разбрах - ще се превежда на всички езици.
                      3.Македонците имат ли още изискване за 6 месечна валидност на задграничния паспорт ( че не е сигурно дали ще оправят системата за новите документи )?
                      За сега са това . Благодаря предварително!

Коментар

може и с паспсрт и л.к
                        пълномощно за всеки случай само на български
                        големия талон не се изисква ,минавал съм със слжебна и лизигова кола дори не ми искаха никакъв талон
                        за деца не знам
                        0877256393 LZ1GMD

Коментар

За децата, ако сте двамата родители, проблеми няма. Иначе при нотариус - той знае каква декларация Ви трябва.

Коментар

Само да направя едно предупреждение, балдъзата беше там почивните дни и завърши с нарязани гуми пред хотела.Лепенето им е покрил собственика на хотела.

Коментар

Преди 2 седмици пътувах до Сърбия и Македония,нито зелена карта нито пък пълномщно са ми искали.Не знам,може би съм извадил късмет,защото нямах второто.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X