Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет-Германия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет-Германия

Предстой ми пътуване от Мерциг Германия до БГ
    На отиване съм със самолет,а връщането да си взема кола .
    Предложете маршрут Сърбия,или Румъния?
    Плюсове и минуси да се има в предвид,че колата ще е с транзитни номера.
    Дали някой знае освен за Германия има ли закон за задължителни зимни гуми за останалите страни,доколкото знам закона е само ,ако има сняг.
    Договора за покупкопродажба как е наи добре да бъде м/у физически лица,или няма значение.
    Изобщо ще съм благодарен някой да ме светне на хитринките
    вкл.при покупката на мпс.
    ПАВКО
    0888802068

До: Съвет-Германия

Съдейки по надписа "местоположение", предполагам че крайната точка ще е София. В такъв случай по-добре е през Сърбия. Но за да минеш от там ти трябва задграничен паспорт и застраховка за колата (имаше някакви тънкости - какво признават и какво - не, сърбите). Затова, макар и по-дълъг и по-неприятен, маршрута през Румъния може да се окаже по-удачен.

Коментар

Първоначално публикуван от the_trident Преглед на мнение
      Дали някой знае освен за Германия има ли закон за задължителни зимни гуми за останалите страни,доколкото знам закона е само ,ако има сняг.
      В Германия зимните гуми не са задължителни, но само ако на пътя няма сняг и/или лед. Нарушението струва 40 евро първият път, втроия 40 евро плюс точки във Фленсбург. В Австрия, Словения и Хърватска са задължителни за периода 1 Окт -31 Март. За Унгария незнам , но при интерес мога да проверя.

Относно маршрута, аз бих предпочел Мерциг-Карлсруе - Мюнхен - Виена - Будапеща - Белград - София. На практика е само аутобан, пътува се леко без напрежение и умора. Добре би било да се провери и настоява за застраховка валидна на Сърбия.

Коментар

зависи каква кола ще вземеш - ако няма ТЮВ вариантът е с жълти номера и през Румъния, но по принцип си в нарушение...

Легалния вариант е червени номера /"Цолови" т.е. митнически/, зелена карта /минималният срок за тях мисля е 2 седмици/ и си минаваш през Сърбия като бял човек... На влизане в БГ се прави Митнически манифест и след това направо в КАТ си я регистрираш... Вече отпадна и акциза за над 120кВ /163кс/...

Договорът е бланков, попълва се на ръка - най-добре да е на твое име... Ако взимаш колата от автокъща, продавачите обикновено оформят документите вкл. застраховка и номера - ти само наливаш бензин и караш...

ПС: Ако смяташ да натовариш колата с гуми, битова техника и т.н., по-добре през Румъния, че на влизане в БГ може да ти правят проблеми на Калотина...

На мен се опитаха да ми направят проблем за втория комплект гуми с джанти на пасата, но показах, че са оригиналните ФВ джанти, а и ги бяхме писали в договора (купих колата от брат ми, който си живее там ... та по тоя случай, талоните /бриф/ бяха останали при него и се наложи да ми ги праща по ДНЛ...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ако ще минаваш през сърбия бъди сигурен дали зелената карта която имаш е валидна за Сърбия защото ако не е сърбите ще ти вземат 150 евро и като си платиш и магистралата като цяло няма да си спестил изобщо аз се излъгах и манах от там и още съжалявам не само че не спестих ами и загубих 150 евро
          Карай си през Румъния Евро съюз няма проверки няма нищо
          Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
          :D

Коментар

немските карти не важаха за Сърбия, когато беше войната и бомбандировките... Сега трябва да е някаква много фалшива карта, та да не важи за Сърбия...

Като минеш през Румъния първо караш по шосе, което минава през всичките села; второ или чакаш ферибот или "мааш" до Русе; трето пътя се удължава, особено ако не купуваш колата от Дрезден или Берлин...

Два пъти съм се прибирал през Румъния и като си спомня още ме втриса... Верно, че и двата пъти беше преди около 10г ама... Румънеските не признават завой като изпреварват - руска рулетка... Ако няма кола минава номера, ако има... За 100км път 3 прясни челни удара видяхме...
            Най-гадно от цялата работа беше минаването през Северозападнала БГ - по тъмно, табели - йок, дупки - бол... Сега малко са поуправили асфалта, ама знаците пак се редуват "40" и "60"...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

благодаря,реших отивам като бял човек със самолет гледам преценявам и ,ако вс.е ок плащам прибирам се давам документите на фирма за транспорт 500евр и те ми я докарват до сф.според мен е наи добрия вариант
              ПАВКО
              0888802068

Коментар

http://www.energy.eu/#prices

полезна информация за цените на горивата и ел енергията в различните страни.

В Румъния пътят е оправен има само около 20-30 км бетонка . Малко повечко тирове има, но се кара.За ферибота можеш и да не чакаш ако имаш късмет.

Коментар

И аз съм твърдо за варианта - на там и на сам със самолет, избираш автомобил, плащаш на транспортна фирма за да ти достави колата в БГ и нямаш грижи за изискванията на другите държави. Успех!

Коментар

По принцип и аз съм предпочитал Румъния, но до преди 8год съм патувал.Не знам как е сега.Причината е че сърбите не са ми симпатични.Държали са се много гадно понякога, а с румънците все някакси съм се оправял.Успех и късмет!
                    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от solun Преглед на мнение
                      И аз съм твърдо за варианта - на там и на сам със самолет, избираш автомобил, плащаш на транспортна фирма за да ти достави колата в БГ и нямаш грижи за изискванията на другите държави. Успех!
                      Сега идва проблема с транспорта по възможност да е точен човек,приемам предложения.
                      ПАВКО
                      0888802068

Коментар

Сега идва проблема с транспорта по възможност да е точен човек,приемам предложения.
                        Не става ясно, ти точен човек с автовоз ли търсиш или да я докара на ход? Защото за автовоз в района........., може би ще трябва да си голям късметлия. А ако ще е на ход, може и да не намериш кой да я докара за 500€. Ако в тях включваш пътуване до там, номера, застраховка, гориво, винетки, пътни такси..... не знам кой ще се навие?
                        Най добре си я докарай сам, няма нищо кой знае колко притеснително!

п.п. има ли тюв колата или не, ако не забрави за Сърбия с жълти номера!
                        LZ1PER

Коментар

Имам много точен човек с автовози за Германия! Докарвал ми е коли и от най отдалечените точки на германия! Ако искш ми се обади да ви свържа. Моят тел е 0888626926

Коментар

През Сърбия минавай. Оправи си документите както ти писаха колегите и не си търси приключения през Румъния. Ако минеш през Видин - съкращаваш малко, но си на късмет за ферибота, ако е през Русе - цяло денонощие почти по единствения им път запад - изток в колона с всички коли и тирове през 20 километрови селца - направо е ад. През Сърбия Ниш - Белград е по-зле /ако не са го оправили за последните 2 год,/ В Хърватска има много малко бензиностанции на магистралата - като видиш,зареждай на макс. Успех!
                            Б. Бонев
                            0осем88две6шест71три

Коментар

Ако не бързаш мятай се на колата,разгледай всички забележителности по пътя,и се прибери доволен
                              Последно редактирано от choko; 08-01-10, 01:14.
                              878511557

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X