Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моето село (не е съчинение)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моето село (не е съчинение)

Сигурно всеки от вас има родители или баби в някое село, където е прекарал поне една лятна ваканции. Предложението ми е да подобрим малко картата, като всеки изпрати карта на селото си...
    Моето село е Просторно, Разградска област...
    Отворих Google Earth (по-голямата част от България вече има достатъчно детайлни снимки, за да видите отделните улици), нацъках waypoints на по-важните места - кръстовища, пресечки, важни извивки на улиците и др.
    Използвах един конвертор от KLM в GPX и стартирах Mapsource. Оттам свързах POI-тата с track и улиците в селото се появиха.
    Нацъках и по-важните места - кметството, здравната служба, магазина, ж.п. гарата, автобусната спирка, църквата, училището...
    И готово - имаме карта на с. Просторно!

Естествено, не е най-точното нещо, което може да се направи, но пък ви гарантирам, че отклонението не е повече от 5-10 метра, ако се внимава.

И най-готиното - няма значение какъв е GPS-ът ви. Всъщност, дори нямате нужда от GPS. Трябва ви само:

- Mapsource
    - Google Earth
    - Tool за конвертиране на KML в GPX

Ако всеки добави по едно село, мисля, че картата ще стане доста по-подробна.
    Прикачени файлове
    Петър Събев

До: Моето село (не е съчинение)

Пробвай в този раздел: http://forum.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=94
    Там е инфото за картата. Има и мейл на който да пращаш грешки, допълнения и подобни.

По-точно ще стане ако минаваш по улиците и записваш трак (незаключен към пътя). Така като го чертаеш няма никаква стойснот, защото на много места има разлика в кординатите в Гугъл ърт-а и реалните кординати.
    Светът на Владо

Коментар

Според мен пък точността е доста близка.
      Най-малкото има главни пътища, на които да базирам импорта и там съвпадението ми е до 2-3 метра... Каква е според теб причината при по-малките улици да имам по-голяма разлика?
      Петър Събев

Коментар

Първоначално публикуван от BORIME4KA Преглед на мнение
        Според мен пък точността е доста близка.
        Най-малкото има главни пътища, на които да базирам импорта и там съвпадението ми е до 2-3 метра... Каква е според теб причината при по-малките улици да имам по-голяма разлика?
        Когато запиша трак и го гледам през Гугълърт-а съм забелязал, че има разлика. Знам, че понякога от лош сигнал се получават разминаванията, но дори и на места с пълен сигнал пак има трака е извън пътя в гугъл-а. Разбира се като записвам не съм заключен за пътя.

А и рут да направиш по картата, понякога в гугъла пак има разлика. Картата все пак е наслагване на много тракове 1 върху друг - в не малка част е коригирана по този начин.

Но път за визуална представа и този метод върши работа.
        Светът на Владо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X