Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за ГКПП

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за ГКПП

Аз съм от Ямбол и искам да пътувам до Одеса. Имам въпрос къде мога да премина границата с Румъния. Гледах по картата че най-добре е през Йовково или Дуранкулак, но някъде прочетох, че те май са затворени имате ли някаква информация или ако са затворени предложете алтернатива. Мерси предварително

До: Въпрос за ГКПП

Е, как ще ги затворят, без румънските туристи по морето съвсем ще я окъкат Всъщност затворени са митническите пунктове /там не е външна граница на ЕС/, но ГКПП-тата си работят. През Йовково минават повече камиони, през Дуранкулак - румънски туристи, пътищата са по нашенски хубави, разбирай - изкърпени. Избери си кой да е от двата пункта и лек път!

Коментар

Дуранкулак работи, няма много трафик. Пътя до Каварна е добър, след това - тесен с кръпки.
      По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Най-бързо до Одеса ще стигнеш през Силистра. Ако си от Ямбол - минаваш или през някой от шуменските проходи и после юдулово-Силистра или най-хубавия и най-бързия проход - Айтос-Провадия. След Провадия караш направо за Тервел, Силистра. Веднага след ГКПП Силистра е ферибота за Кълъраш (12 лева) От Кълъраш до Галац - само прав хубав път - 200км. Галац - Рени - около 20 км., после Рени - Измаил, лош път доста километри след Рени, общо 70 км. После още 230 км. до Одеса - пътят е долу-горе....

Коментар

Да обмисляли сме варианта за Силистра, но не се ли чака за феробота това ни спира да минем през Силистра все пак имаме доста път. Имате ли инфо кога е ферибота?

Коментар

Бакът е през 40 минути. Тръгва в 8.00 и последния не го знам кога е, но по спомени е около 22.00 последния. Фериботът новия не го знам на какъв интервал е, защото колкото пъти съм пробвал с ферибота все не работи. Но така или иначе бакът е редовен и по-евтин и по-удобен като място на тръгване от ферибота.... Бакът е малко след митницата в града Силистра, докато фериботът е извън града на 6-7 км. в посока Русе. Определено е най-бързия и удобен маршрут, опитът ми с вече над десет посещения на Украйна, еднозначно го е доказaл....

П.П. Бак - това е нещо като ферибот, ама много по грозно. Представлява една метална платформа, която е дърпана/бутана от катер. Събира по 15-на коли или автобус и десет коли или тир застанал на кестерме и пет автомобила. Билетчетата се купуват преди да се качиш на платформата, защото може да махаш от брега на колата си после, както вече имаме опит с едни съфорумци....
            Последно редактирано от Георги Иванов (gorbi); 15-07-09, 14:57.

Коментар

Мерси за информацията. Най-верочтно ще се спрем на този вериант през Силистра. Надявам се няма да има проблем, ако питам за нещо друго все пак за първи път ще пътуваме,, а ти имаш доста голям опит.

Коментар

Първоначално публикуван от emilka Преглед на мнение
                Мерси за информацията. Най-верочтно ще се спрем на този вериант през Силистра. Надявам се няма да има проблем, ако питам за нещо друго все пак за първи път ще пътуваме,, а ти имаш доста голям опит.
                Няма проблем - питай... Аз също ще пътувам по този маршрут в Събота и ще се връщаме в Понеделник.. Е, няма да стигнем до Одеса, но ще сме в одески район.... Ако до Събота сутрин имаш някакви въпроси (надявам се към 8.00 да сме на бака и към 9.00 да сме вече по пътя за Галац) - 0896846400 - звънкай....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X