Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Места за разхода около Казанлък?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Места за разхода около Казанлък?

Предстои ми пътуване натам, за радиолюбителски изпит. Тръгвам в петък и ще се връщам в неделя. Ще спя на хотел на язовир Копринка.

Моля, ако някой е наясно с района, да препоръча местенца, дето си струва да се видят. Ще съм с жената и малкия (3г.), и софтаджийската джипка.

Много често ми се е случвало да подминавам места, които си е струвало да посетя, и после ме е яд, та сега ми се ще да оползотворя пребиваването си в района до край.

Благодаря предварително.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

До: Места за разхода около Казанлък?

Аз съм от Казанлък,даже съм тук в момента.Тук има доста места които си струват да се посетят,зависи интереса който имаш.Гробници,музея,целия язовир(от-до, по целия бряг всяко едно място е уникално, вкл има и римска крепост на самия язовир,към симитлерския ръкав,но почти няма нищо от нея,само купчина камъни като повечето от тях са на моята вила която е точно на това място за което ти говоря) като е желателно да отидеш до Голямата косматка,на мене лично много добро впечатление ми направиха копия от фрезки от гробниците,като има от голямата тракийска,и от другите, не мога да кажа точно какви са но ми се струват интересни да ги има човек у тях,имам една със коне.Съветвам те да си вземеш нещо свързано с розите,я гюлова ракиийка,я мускалчета,но те предупреждавам-розовото сладко действа РАЗХЛАБВАЩО .Ако не си ходил горе на Бузлуджа,качи се на чинията-много е добро,както и на паметника Шипка, но най-вероятно си ходил защото е по популярна дестинация.В с.Бузовград има едно място не мога да се сетя точно как се казва,но е много старо и представлява подобие на Стоунхендж,като искам да кажа не визуално а структурно-имаше някаква врътка със едни камъни и слънцето в определен период от годината.Абе като цяло има доста местенца.Ако искаш драсни едно ЛС да ти дам номера ми ако нещо искаш да помагам.Събота и неделя наи-вероятно ще съм на язовира... не е 100 % сигурно.Успех.
    Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
    feikot@abv.bg
    Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Колегата по-горе е посочил някой от по-интересните места.
      Язовирът като цяло е интересна дестинация, има красиви места който могат да се обиколят.
      Центърът на Казанлък като ремонтиран също може да ви е интересен.
      Балканът нагоре към Бъзлуджа също има доста прохладни и свежи места.

Сега се сещам и за Аква парка до с. Овощник, популярна дестинация и ще Ви хареса.
      Това намерих като инфо за него :

Най-големият в Централна България аквапарк за водни развлечения и отмора, наречен Уотърленд, отвори официално врати на 28 юли. Аквапаркът е разположен върху площ от 20 дка край известното с лековитите си минерални извори казанлъшко село Овощник.

Че Уотърленд е нещо съвсем различно от обичайните плажове с басейни, се вижда с просто око още щом човек попадне зад вратите на това райско място. Защото повечето от водните атракции и увеселителни съоръжения тук рядко имат аналог по българските курорти, пише вестник Национална бизнес поща.
      На първо място това е големият басейн с изкуствени вълни. Съоръжението има форма на синя лагуна с полегат, удобен бряг. Специални машини вдигат вълни с височина 80 см. Подобно съоръжение някои може би са виждали в Слънчев бряг, но там то е двойно по-малко, разказа изп. директор на „Минерален плаж Овощник" АД Пламен Димитров. Този тук е на площ от декар и половина! Емоцията да яхнеш вълната е неописуема, уверяват ни и първите, опитали водната атракция на Уотърленд, посетители. Слънчеви емоции обещават и четирите водни пързалки, разположени на територията на аквапарка. Най-широката е семейна - по нея може да се спусне едновременно цяло семейство, хванато за ръце. Жълтата пързалка още отсега получи прякор „камикадзе" заради високата скорост, с която политаш по завоите й. Пързалката Рауба е още по-усукана. Спускането започва от 10 м височина, а финалът е с плонж в минералния басейн с 40 градуса естествена температура на водата.
      Уотърленд е истински рай за децата - вторият басейн е изпълнен на три нива и е подходящ както за възрастни, така и за тийнейджъри и за малки деца. Шарени пързалки с формата на приказни животни веселят малчуганите. Наблизо е и водният бар, на който родителите им могат да си изпият коктейла на столче... във водата. За най-малките, които искат да поиграят на суша, има пъстър детски кът с катерушки. Близо до тях са двете джакузита. Всяко събира по 10 души. 1000 шезлонга с удобни масички и плътни чадъри са разположени край водните съоръжения. Освен двата бара, в Уотърленд работи и приятен ресторант. И не на последно място - всеки ден - открита дискотека! Всеки петък и събота тук ще пеят известни изпълнители.
      Аквапарк Уотърленд спокойно може да събере 3000 души и те да се чувстват комфортно, казва Пламен Димитров. Край съоръжението е разположен и удобен паркинг с площ 5 дка. При заявка тук ще се правят и закрити частни партита. Работното време на Уотърленд е всеки ден от 9 до 19 ч.
      А пък ако нещо ако имате нужда и мога да помогна по време на престоя наоколо : 0897 422 112
      .

Коментар

Щраусовото ранчо "Четири сезона" в с. Скобелево според мен също е хубаво да се посети - поне на мен ми харесва. Домакините са много гостоприемни. Ще ви разкажат много и все любопитни факти за големите птици, ще хапнете крем карамел, абе все хубави неща
        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Благодаря, приятели. Писаното от вас ще ми е от полза.

Ще опитам да пообиколя максимално наоколо.

Иначе, ще нощувам в хотел "Златна котва", и двете вечери. Вероятно ще намеря и време да се топна в язовира. Казаха, имало плаж близо до хотела.

Телефона ми е 0889072757. Ще се радвам да се запознаем, ако се засечем, случайно или не толкова.

Отново благодаря.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Благодаря, приятели. Писаното от вас ще ми е от полза.

Ще опитам да пообиколя максимално наоколо.

Иначе, ще нощувам в хотел "Златна котва", и двете вечери. Вероятно ще намеря и време да се топна в язовира. Казаха, имало плаж близо до хотела.

Телефона ми е 0889072757. Ще се радвам да се запознаем, ако се засечем, случайно или не толкова.

Отново благодаря.
            Колега,всеки уикенд минавам този път по 4 пъти (две ходения и връщания ) от сега ти казвам че в този хотел доколкото знам нощувките са доста скъпички.А и се носи един приятен аромат ? на да не казвам какво защото естествено там няма канализация и всичко се стича по едно деренце което всъщност е на 50ина метра от хотела.Понякога не се усеща но понякога е доста ужасно.Ако си решил вече да е там-чудесно ще си доволен поне от обстановка и обслужване,но има варианти и в Казанлък,да речем Зорница,имат и нов ремонтиран чудесен басейн, с детски кът и малък басейн за малки деца и майки.А язовира е бомба,преди седмица направих сефтето така да се каже.Но все още водата е на пластове (нормално за язовир) и долните са с доста по различна температура от горните.Друго което мога да ти кажа е, че покрай този хотел наистина има плажове,но
            1.Страшно много хора (обръщат го на море,и е супер пренаселено)
            2.Дефакто това са ниви,и "плажа" е трева основно,има и пясък,даже там му викат слънчев бряг (нищо общо вст).
            3.Ако искаш мога да ти дам един маршрут пак на язовира,доста добро място за риболов,и къпане,и пикник даже.Софт офф, минавам от там вече споменатите 4 пъти на седмица с пасата ми (Б5),и нямам проблеми, а с джипара-никакви.Колега даркроуз,и на мене ми изникна овощник,като вариант,ама нали се сещаш че направиха 15 кинта билетчето,и кафето е 2 лв.Така че (поне за моя гледна точка) предпочитам да тръгна в 6 сутринта и в 10 и 30 да съм се опънал на несебърския плаж.Че даже и по евтинко ще ми излезе.
            feikot@abv.bg
            Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
              3.Ако искаш мога да ти дам един маршрут пак на язовира,доста добро място за риболов,и къпане,и пикник даже.Софт офф, минавам от там вече споменатите 4 пъти на седмица с пасата ми (Б5),и нямам проблеми, а с джипара-никакви.Колега даркроуз,и на мене ми изникна овощник,като вариант,ама нали се сещаш че направиха 15 кинта билетчето,и кафето е 2 лв.Така че (поне за моя гледна точка) предпочитам да тръгна в 6 сутринта и в 10 и 30 да съм се опънал на несебърския плаж.Че даже и по евтинко ще ми излезе.
              Еми, давай. Аз обичам дивотия, и да се топна на спокойствие. Разни реки и вирчета са ми любими. Ако не искаш тук, на лично.

...то така или иначе къпането е под въпрос, понеже май времето ще се скапва в петък и събота.

А и джипката не е паркетник. Просто ми е жал да я тормозя съвсем хард. Ама знам ли къде ще се набутам, като ме хванат братята.

Иначе, хотела ще е тоя. Вчера резервирах. Питах една служителка от язовирната "администрация", и тя ми препоръча Златна котва. Скъпичко е, да, ама за 2 нощувки няма какво да броя левчета толкова, а и надали ще вися прекалено много в хотела, като изключим спането.

Коментар

15 лв. билетчето на човек ?
                Не го знаех, не съм ходил в интерес на истината, а и с тези цифри и няма да отида...
                Май взимаха и по 5 лв. за кола на паркинга.

Е, тези съвсем изперкаха...
                .

Коментар

15 кинта за възрастен, и 10 на дете,да ме поразходят малко ама няма да дам тия пари.Павелбанския е мисля 4-5 лв,и си е добър.А и има много повече мацки
                  feikot@abv.bg
                  Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X