Здравейте колеги, на 01.05.09 мисля да направя първата ми малко по дълга (за съжеление кратка) екскурзийка към Родопите с моя скитник. След екскурзията ще се помъча да направя и първия си разказ в снимки. Маршрута на отиване мисля да е следният (за жалост само по асфалт понеже ще има бебе с нас): 1-ви ден Севлиево - Копрившица (Искаме ми се да мина по Беклемето но незнам дали ще е отворено), обиколка и снимки на Копривщица. Копривщица - Пещера, посещение на пещера Снежанка. Пещера - яз. Голям Беглик, малък престой на брега на язовира придружен с късен обяд. Яз. Голям Беглик - Доспат, надвечер настаняване в едно мотелче и хапване и пийване в един ресторант на брега на язовира (забравих му името). 2-ри ден: Доспат - Триград, посещение на пещера Дяволското гърло и оттам нататък и аз се чудя откъде да се прибирам към Севлиево. Не ми се минава през Чудните мостове и Бачковския манастир (миналата година минах оттам). Ако някой се сеща за интересни местенца по този маршрут нека даде съвет. Общо взето екскурзията ще представлява постоянно пътуване с кратки посещения на природни забележителности.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Севлиево-Доспат-Севлиево
Свий
X
-
До: Севлиево-Доспат-Севлиево
Ами,като ще пътуваш през Доспат можеш да разгледаш Ягодинската пещера,според мен им повече за гледане от Триград.Мое мнение.От там можеш да минеш през има много красиви места по реката.Има и приятно заведение край самата река с голям и хубав басейн с минерална вода.От там ако искаш можеш да отидеш до Смилян,на входа на селото има рибарник ,пъстърва и шаран срещу заплащане.А след това през Асеновград и се прибираш.Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
"Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
"Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."
-
Между Пещера и Снежанка има няколко километра, които трябва да се вземат пеш, не мисля, че е удачно, когато си с бебе. Минаваш покрай Цигов Чарк, там също е много хубаво за спане. Нагоре са само красотите на планината.
Така и така стигаш до Ягодина /не съм сигурен, че пещерата ще е отворена/, мини и до Триград, препоръчвам ти да обядваш в ресторантчето на Тешел. В Девин няма какво да се види, развалиха хубавото село, в Михалково има чешма от която тече газирана вода, стига да ти е интересно. Няколко километра по-надолу са язовирните стени /горната е наше любимо място, можеш да спреш и да инспектираш как сме почистили боклукът/... от мен толкова за друго не се сещам.Най обичам да ми обясняват как няма да стане!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Танасе Преглед на мнениеВ Девин няма какво да се види, развалиха хубавото село
Съвет - качете са над Широка лъка в с. Гела, над селото има една стара хижа или почивна станция, с невероятна панорама към Родопите, вижда се и връх Снежанка....Per aspera ad astra.
Коментар
-
Аз го помня село, Банско също, това кой как му вика не ме интересува.Ако искаш да спорим вдругиден на живо!
Гадно ми е само на какво са ги направили, но нека да не спамя повече темата, момчето очаква съвети.Последно редактирано от Танасе; 22-04-09, 14:04.Най обичам да ми обясняват как няма да стане!
Коментар
-
От Пещера до паркинга под Снежанка е път - лош, но все пак път. От него до пещерата има доста изкачване по пътека, сам го минавам за 20 мин, с малко дете е около 30 мин. Трябва да се има предвид, че пещерата затваря много рано - в 15,30 в последното влизане и то само ако пещернячката е на кеф. Пещеричката е съвсем мъничка, но красива, според мен си заслужава качването. Но много по-задължително е да минете през Ягодинската, тя е страхотна.
Варианти за прибиране без повторение:
1. Ягодина - Девин - ще видите яз. Въча - Пловдив
2. Ягодина - през Гела и Широка Лъка до Смолян. Оттам можете към Асеновград, а ако искате нещо ново - към Кърджали, Перперикон си заслужава
3. По-дълъг вариант - Ягодина- Доспат, Сатовча, Огняново, Лещен и Ковачевица. Ако колата ти е много проходима може пак да слезете на язовир Доспат и оттам към Велинград, ако не - през Якоруда и пак Велинград.
Коментар
-
Като гледам ще се разминем пак. Аз мисля на 1.05 да пътувам към Севлиево, но... здраве да е.
Честно казано ми се струва доста плътна програма, като се има предвид, че сте с бебе. Дано да понася завоите. Моите вече не са бебета и пак им е зле - редовно спираме за повръщане.
Иначе, маршрута си го избрал добре - има доста красиви места, обаче за два дни ще се счупите от път.
Пожелавам ти приятна разходка.Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.
Коментар
-
Благодаря на всички за съветите, решихме да оставим бебето, ще е трудно с него, на Ягодинската пещера ходихме миналата година, хареса ми маршрута до Ковачевица, ако навия жената да останем да спим втора вечер в Банско (при приятели) ще мина оттам, ако ли не, мисля да мина през Гела и Широка лъкаDiscovery I, 300 TDI
Коментар
-
От Триград до Ягодина може да минете на пряко по черния път. Аз съм минавал пеша преди няколко години. Живописно е. Местните ще ви опътят.
Пожелавам ти хубаво време за разходката.
Пусни едно съобщение като се върнеш в Севлиево. Може да се видим, ако още съм там.Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.
Коментар
-
Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнениеразбира се ще пратя съобщение, а този път от Ягодина за Триград, става ли за джип или само пеша?
Коментар
-
Първоначално публикуван от meto_ Преглед на мнениепреди година се минаваше не вярвам сега да не можеDiscovery I, 300 TDI
Коментар
-
Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнениеДано само не закъсам някъде че жената ще ме убие да знаешвсе пак попитаи някой от местните те ще знаят най добре за момента как е пътя
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар