В руски топо карти на Генштаб има черен път, започващият се от моста долу из-под Асеновата крепост. В Оф-роад картата на Събин го няма. Моля ако знаете нещо за този път, отбелязан с червено, да ми кажете. Искам оттам да мина с байк.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Има ли го този път?
Свий
X
-
До: Има ли този път?
Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнениеВ руски топо карти на Генштаб има черен път, започващият се от моста долу из-под Асеновата крепост. В Оф-роад картата на Събин го няма. Моля ако знаете нещо за този път, отбелязан с червено, да ми кажете. Искам оттам да мина с байк.
Но - понеже съм с друг GPS, не виждам къде е началната , междинната и крайната точка ?
Дай повече инфо ? На мен ми излиза само частично !Последно редактирано от bgbul; 10-02-09, 13:29.
-
Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнениеВ руски топо карти на Генштаб има черен път, започващият се от моста долу из-под Асеновата крепост. В Оф-роад картата на Събин го няма. Моля ако знаете нещо за този път, отбелязан с червено, да ми кажете. Искам оттам да мина с байк.
За съжаление по туристическата пътека не съм минавал - но тя си съществува и по нея постоянно се качват туристи . Дали става за Байк - не знам ? Мога само да споделя от къде минавам аз .
Може и това да ме питаш - не съм сигурен , заради непълния поглед !
И така - от Асеновград тръгваш посока Тополово .
На село Долнослав се отклоняваш на дясно ( точно на бензиностанцията на изхода на селото ). по посока с. Добростан и с. Орешец.Пътя е чудесен асвалтиран и приятен .
Когато стигнеш Орешец- разклона за с. Мостово - хващаш на дясно към с. Добростан .
Стигаш до Добростан и продължаваш все нагоре по асвалта .
На билото е параклиса .Св. Илия . Следва малко спускане, по точно равничко ( 1 км) и стигаш на туристическата беседка .
Тук е мястото да се отпочине , да се разгледа картата и да се ориентираш .( До тук няма къде да се объркаш , затова не съм писал допълнения !)
1.Ако завиеш на ЛЯВО по асвалта - стигаш хижа Марциганица и природна забележителност Червената скала . Има си табелки .
2.Ако завиеш на ДЯСНО по бетонния път- ще видиш Резиденция ( не може да се обърка,сега позанемарена ) и входа на резиденцията е мястото където щеше да излезнеш , АКО беше тръгнал по Туристическата пътека !
Ще срещнеш туристи - попитай ги за пътеката .Те са с прясна информация !
3.Ако тръгнеш по черния път НАПРАВО - след 1 км има още един параклис Св. Илия ( дано не греша за името , но и аз се учудих като бях за първи път ). След него - по черен път се спускаш - но там може да се объркаш ( аз съм го правил ) и да слезнеш или в с. Бачково ако караш на дясно , или в с. Мостово , ако гониш левите завои .
Почти винаги има Горски щото е резерват и можеш да попиташ !
Там дърводобив няма и не разчитай да срещнеш някой друг !
Ако съм познал маршрута - добре ! Ако съм сгрешил - няма нищо !Потренирах малко на клавиатурата !
Успех при прехода !
Ако нещо не дай Боже се обърка - за помощ 088/606-70-90 Венелин
Коментар
-
Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнениеЗнаем много за показаната местност .
Но - понеже съм с друг GPS, не виждам къде е началната , междинната и крайната точка ?
Дай повече инфо ? На мен ми излиза само частично !Последно редактирано от Sibirski; 10-02-09, 15:24.
Коментар
-
Миналата година 2008 пролетта-през моста, покрай ресторанта, няколко стотин метра до под един мост. Отгоре по моста върви вода, нещо като канал. До там е с джип. След това пътя има мн. големи и дълбоки дупки и големи камъни. Ходих пеш още около 1км. и се върнах. За колело и мотор става. Къде излиза не знам, говорят нещо за Гонда Вода. Според мен навремето е имало път(някои местни даже си спомнят за него), но не е използван отдавна и ерозията си е казала думата. Определено има път.
Успех !!!
ПС. Ако минеш от там ще се радвам да споделиш.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнениеЗначи тръгваш от моста минаваш през клисура, отдясно ти се остава върхове Анатема и Св.Илия. Отляво ти се пада местноста Гонда Вода. ВЪрвиш по някакъв път в клисура над реката. Та се интересувам има ли този път наживо?
От кой мост тръгваш ? През Гръцкия квартал ли искаш да минеш ?
По посока на " Музея на динозаврите " или посока - с. Добралък ?
Ако можеш да покажеш цялата карта ?
Коментар
-
пътя не става за джип, но за колело или мотор може точно под този канал който спомена колегата (от там тече водата за ВЕЦа) пътя е много изровен и само до там може да се стигне.Това дере по което върви пътя се нарича Куру дере (превод от турски-Сухото дере).Най-добре е да минеш през манастира Света Петка от там до ловната хижа и от там вече може да се слезе до въпросния път от там на ляво (ако иска6 да отидеш до Добростан).По-добре не тръгвай надолу по този път защото няма разклонения и като стигнеш до изровеното ще трябва да се връщаш през целия път обратно или да си разбиеш джипа.
Коментар
-
Извинявам се не видях че искаш да минеш от там с колело.Може аз съм го правил от хижа Марциганица хвашташ 1 пътека (вече не помня от куде точно но ще питаш)отива се до хижа Безово и от там Гонда вода след това в дерето по пътя или продулжаваш надолу караш много време(поне е в гората и е надолу)и стигаш до въпросния канал.Аз съм правил втория варянт.Няма да имаш проблеми по пътя.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар