Някой знае ли достъпен ли е за джип? Става дума за земенския пролом. Ходил съм само 1 път там и информацията ми е, че се стига само с влак... и все пак ако има начин да отида с джипа ще е много по-удобно. Ако някой има карта ще съм благодарен...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Района на Полска Скакавица. Някой знае ли достъпен ли е за джип?
Свий
X
-
карти
най-подробните карти на всяко кътче на България които съм виждал:
http://store2.data.bg/stoeneca/secretmaps/
малко са обемни, но пък има всичко)
-
Re: Района на Полска Скакавица
Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнениене бях видял, що не писа да идем заедн. тази година може да ида натам, миналата нещо се размина...
Коментар
-
До: Района на Полска Скакавица. Някой знае ли достъпен ли е за джип?
Знам, че е стара темата, ама става въпрос за същото място.
Дали има леснодостъпен път до водопада?
http://www.wikimapia.org/#lat=42.407...16&l=0&m=a&v=2
От картата изглежда да има един два пътя до водопада, но дали са проходими (с джип, но необорудван с лебедки и т.н.).?
Коментар
-
Има по лесен път обаче е през с. Ръждавица за целта не се отбивате към земен, а продължавате към Кюстендил - прекатурвате Конявската планина и на отклонението към Дворище дясно следват Шипочано и Ръждавица. Там се пресича ЖП прелеза и се тръгва в посока Полетинци като след няколко километра има отклонение в дясно по път с кално камениста настилка - след 7-8 километра се излиза над водопада -пътя е проходим с лек автомобил стига времето да не е кално и да не ти пука много за гърнето на колата.
Коментар
-
Да, има черен път до махалата Полска Скаквица. Иначе до селото си има асфалтов път и то добър. Предполагам, че питате за водопада. Този черен път води до горния край на водопада, до долния се ходи пеш - доста се заобикаля, но не е труден пътя - около 1 час бавно ходоне, а може и по-малко.
Имам някъде трек на този път, но сега не го намирам, пък и нямам все още право за прикачване на файлове.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Vesselin_R Преглед на мнениеДа, има черен път до махалата Полска Скаквица. Иначе до селото си има асфалтов път и то добър. Предполагам, че питате за водопада. Този черен път води до горния край на водопада, до долния се ходи пеш - доста се заобикаля, но не е труден пътя - около 1 час бавно ходоне, а може и по-малко.
Имам някъде трек на този път, но сега не го намирам, пък и нямам все още право за прикачване на файлове.LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
www.ADV-Bulgaria.com
Коментар
-
Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнениеОт горния край на водопада до долния са 10-15 минути. Пътят до самата Полска Сакаквица е черен, но е проходим за по-височка лека кола без проблем. Има и страхотен старинен параклис, от чиито двор тръгва водопада.
Корекция колега... ЦЪРКВА, не параклис. И да, страхотна е.
Ако е толкова зор, заради идеята - има черен път за сравнително проходими джипове и до под самия водопад. Те даже са два, но единия е за високопроходими - от самата махала "с водопада" - заобикаля се малко и трябва да се внимава, но съм виждал да слизат, даже веднъж и една откачалко с Москвич, но според мен от това кола повече не ставаше... Другият път не съм го минавал, само края до водопада му зная. Той тръгва от централната махала на с. Скакавица, някъде преди разклонението за "махалата с водопада" и върви не по билото (както по-проходимия), ами в неговото подножие и излиза на поляните преди водопада. И за двата се минава през с. Ръждавица, ЖП прелеза - с. Скакавица. За с. Ръждавица отклонението е на пътя София - Кюстендил, 10 км преди Кюстендил.
Коментар
-
Първоначално публикуван от karies Преглед на мнениеКорекция колега... ЦЪРКВА, не параклис. И да, страхотна е.
LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
www.ADV-Bulgaria.com
Коментар
-
Водопадът е достъпен с кола само от горния му край, т.е. от извора, от който пада водата. Минава се през сели Раждавица и като се подмине ЖП гарата на прелеза се завива на ляво. Пътя е асфалтов в посока с. Полска скакавица - ок. 5км.Когато влезете в селото, преди един обратен завой (площада на селото) от ляво има къща-кметство- магазин, а отдясно тръгва черен път-3км. Този път води до самият водпад. Моят съвет е, да не преминавате последните 200м. от пътя, който става мног тесен, като отляво са скали, а от дясно плитко дере. по-добре е преди него да се отбиете в дясно (има дървена табелка с надпис паркинг). Силно казано паркинг но има достатъчно място за паркиране и за свободно маневриране. От там до водопада са 100м. , ако искате да го видите от горе. До подножието на водопада и до р. Струма се стига по пътечка за около 20м.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар